Καλησπέρα σας
Έχω τον ψυγειοκαταψύκτη General Electric Montelo GSG22KEMDFWW. Πριν από 2 μήνες μου έριχνε το ρελέ διαφυγής κάθε 2-3 ημέρες. Μέτρησα διαρροή στο φις αλλά δεν ήταν συνεχής. Κάλεσα τεχνικό ο οποίος διαπίστωσε διαρροή στον σένσορα της απόψυξης (βαρελάκι το ονόμασε) που είναι εσωτερικά στην πλάτη του καταψύκτη. Το αντικατέστησε και όλα καλά. Ένα μήνα μετά, σταμάτησε να στέλνει κρύο αέρα στη συντήρηση επειδή το ανεμιστηράκι στο εσωτερικό του καταψύκτη έπαψε να λειτουργεί. Στο παρελθόν αυτό το έχω αντικαταστήσει μόνος μου 3 φορές. Έτσι έχω την εμπειρία, για το εξάρτημα αυτό. Κάλεσα τον ίδιο τεχνικό και το αντικατέστησε. Ένα μήνα μετά, ξανά τα ίδια. Στη συντήρηση θερμοκρασία 12 βαθμοί, στην κατάψυξη οκ. Ανοίγω μόνος μου το κάλυμα στον καταψύκτη και είδα ότι είχε πιάσει πολύ πάγο. Το ανεμιστηράκι λειτουργούσε αλλά η δίοδος του αέρα έκλεισε από τον πάγο. Το ξεπάγωσα με το πιστολάκι μαλιών και ξαναλειτούργησε. Σε μία εβδομάδα ξανά τα ίδια. Σήμερα, είναι 3η μέρα από την τελευταία απόψυξη πράγμα που σημαίνει ότι δεν πειτουργεί η αυτόματη απόψυξη. Μετά το σημερινό ξεπάγωμα, έλεγξα με το πολύμετρο ωμομετρικά τις δύο αντιστάσεις (λάμπες αλογόνου) που έχει σε σειρά και μέτρησα 100Ω. Πρόσεξα ότι το "βαρελάκι" που είχε αντικαταστήσει ο τεχνικός δεν ήταν καλά κουμπωμένο πάνω στο σωληνάκι της σερμπατίνας. Το κούμπωσα και το ξαναέβαλα στην πρίζα. Άρχισε να λειτουργεί κανονικά και παρατήρησα επίσης και κάτι άλλο. Μόλις κλείσω με δύναμη την πόρτα του καταψύκτη, ανοίγει λίγο η πόρτα της συντήρησης. Μήπως χρειάζεται εκτός των άλλων και αντικατάσταση του λάστιχου της πόρτας με τον μαγνήτη? Αν μπορεί κάποιος με παρόμοια εμπειρία να βοηθήσει ως προς τη μη λειτουργία της αυτόματης απόψυξης θα ήμουνα υπόχρεος.... Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το κατεβατό...