Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 22

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Έψαξα στης παραγγελίες μου και είναι αυτό...
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diony Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μόνο αν είναι πολύ φίλος σου θα ασχοληθεί , αν πας σαν πελάτης , νομίζω δύσκολα θα βρεις κάποιον να το αναλάβει.
    Όποτε χρειάστηκε να πάω σε μηχανουργείο , ειδικά να βγάλω -€“ βάλω τροχαλία από μοτέρ SIEMENS BOSCH στην πρέσα ,είχαν τόση προθυμία που στο τέλος τις έβγαζα και τις ξανά τοποθετούσα μόνος μου
    Δεν έφτιαχνες καμιά ροδέλα ? με πάχος 4 - 5 χιλιοστά με μια εγκοπή ίσα να χωρά στον άξονα του μοτέρ και να το βγάζεις με εξολκέα?

Πέρυσι αγόρασα ένα τέτοιο μοτέρ λόγο ότι χάλασε , γυρνούσε μόνο σε χαμηλές στροφές...εάν θες να ψάξω να το βρω στην αποθήκη,και να στο στείλω κάπως...Είσαι και μακριά....
    Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το ίδιο μοτέρ (είναι άλλο μοντέλο αυτό που λες στο 11 ) έχει μικροδιαφορές στο βύσμα , και στα γύρω πλαστικά (μπορεί και να έχει τα ίδια κουζινέτα ) αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς με το παραπάνω , το πήρες καινούριο και τι έγινε? γιατί χάλασε ? το μοτέρ χάλασε ? ή η πλακέτα που έχει επίσης (ηλεκτρονική με 3-4 ρελέ επάνω αν θυμάμαι καλά και 4-5 κουμπιά στο πληκτρολόγιο ελέγχου) . Γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια να το φτιάξεις? κρίμα που το άφησες.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 31-12-14 στις 03:01

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αναρωτιέμαι αν δεν βάλω σφαιρική μπίλια και βάλω κυλινδρική με σταθεροποίηση κάποιας κόλας για μέταλλα . (σταθερό χωρίς την χρήση ελατήριου) υπάρχει κάποιος λόγος να αποτύχει?
    Φαντάζομαι ότι αφού το δέσεις θα διαπιστώσεις ότι ο άξονας έχει σφηνώσει. Εδώ με τις μπίλιες και πολλές φορές μετά το δέσιμο του μοτέρ ο άξονας δεν γυρνάει ελεύθερα, οπότε χτυπάω τον άξονα, πλάγια, πάνω - κάτω και δεξιά - αριστερά για να ευθυγραμμιστούν τα κουζινέτα.

Δεν έφτιαχνες καμιά ροδέλα ? με πάχος 4 - 5 χιλιοστά με μια εγκοπή ίσα να χωρά στον άξονα του μοτέρ και να το βγάζεις με εξολκέα?
    Πίκρα! Εγώ είχα εξωλκέα που ταίριαζε και χωρίς ροδέλα... Με δυο μεγάλες σκύλες τον είχα πιάσει για να μπορώ να τον στρίβω και τον χτυπούσα και με σφυρί! Πού να βγει η τροχαλία! Στο τέλος βγήκε αλλά στράβωσα τον άξονα!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Πίκρα! Εγώ είχα εξωλκέα που ταίριαζε και χωρίς ροδέλα... Με δυο μεγάλες σκύλες τον είχα πιάσει για να μπορώ να τον στρίβω και τον χτυπούσα και με σφυρί! Πού να βγει η τροχαλία! Στο τέλος βγήκε αλλά στράβωσα τον άξονα!
    ποτέ δεν πήγα σε μηχανουργείο με πρέσα να βγάλω όποια τροχαλία . αλλά είχα έναν ανεπανάληπτο εξολκέα (παλιάς εποχής ) που τώρα δεν τον βρίσκεις πουθενά , τρίποδας ήταν αλλά απίστευτο κράμα μετάλλου με πολύ λεπτά πάσα για την οδήγηση στο σκαμπανέβασμα αφού έπρεπε να το στρίβεις που λέει ο λόγος μισή ώρα για να το σκαμπανεβάσεις λίγα εκατοστά.

Σε περίπτωση που έβλεπα κάτι πολύ σφηνωμένο που δεν τα κατάφερνε ο δικός μου εξολκέας ... νάναι καλά οι οξυγονοκολλήσεις που είχα , ζέσταινα την τροχαλία (όσο χρειάζεται όχι παραπάνω από 20 - 30 δευτερόλεπτα) και έβαζα βρεγμένο πανί μόνο στον άξονα , βγαίνει "βούτυρο". αν δεν βγει με την πρώτη το αφήνεις να κρυώσει εντελώς και ξαναεπαναλαμβάνεις την διαδικασία με ζέσταμα .

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

[COLOR=#151515]
    Πολύ σωστή φίλε μου η παρατήρηση σου αλλά έχω τέτοια σε διάφορα μεγέθη και τα χρησιμοποιώ με επιτυχία σε τροχαλίες αλουμινίου Φώτο 1

Στα νεώτερα πλυντήρια που σχεδόν όλα έχουν ιμάντες τύπου poly-V ,σε λίγα μπορείς να βγάλεις εύκολα την τροχαλία με απλό εξωλκέα ακόμη και με ζέσταμα ειδικά σαν τη Φώτο 2 που η διάμετρος της τροχαλίας είναι σχεδόν ίδια με τη διάμετρο του άξονα

• Τύπος Αρχείου: jpg 1.jpg (150,5 KB, 128 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg 2.jpg (114,5 KB, 128 εμφανίσεις)
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην επανατοποθέτηση μια φορά μου στράβωσε ο άξονας(σε μοτέρ SIEMENS αν θυμάμαι που ο άξονας είχε σε ένα σημείο διάμετρο γύρω στα 10 ΜΜ ) από τα κτυπήματα για να μπει και από τότε βγάλε – βάλε μόνο με πρέσα

• Τύπος Αρχείου: jpg 3.jpg (18,5 KB, 124 εμφανίσεις)
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Δεν δοκίμασα να ζεστάνω την τροχαλία για να τη βγάλω γιατί σκέφτηκα ότι δεν θα είχε αποτέλεσμα αφού αναγκαστικά θα ζεσταινόταν και ο άξονας... Στο βάλσιμο όμως αυτό έκανα - πύρωσα την τροχαλία στο γκαζάκι του καφέ και μετά με δυο ελαφρά χτυπήματα με το σφυρί πήγε στη θέση της!

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

συμφωνώ μαζί σου, αλλά δε μου κάθισε τότε , εννοώ πως τη ζέστανα στο ματάκι του καφέ , αλλά δεν μπήκε με τα πρώτα κτυπήματα οπότε η ζημιά δεν άργησε να γίνει
    τη συγκεκριμένη δε θα τη ξεχάσω διότι την έβγαλα στην πρέσα μηχανουργείου και επειδή δεν είχα μαζί μου τα ρουλεμάν να τα περάσω είπα δε βαριέσαι θα τη βολέψω στο μαγαζί
    μετά το στράβωμα ,την επαναφέραμε στον τόρνο με κόπους και βάσανα για να κεντραριστεί ο στραβός άξονας

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

στο συγκεκριμενο μοτερ εχω και εγω το ιδιο προβλημα εδω και 1 χρονο.καταφερα να του βαλω ρουλεμαν αλλα δεν σφηνωναν στον αξονα του μοτερ .ο τορνος ζητησε αρκετα χρηματα (100ρικο).εν τελει τα εβαλα με αυτοσχεδια τσικοφυλλα και καταφερα να τα σφηνωσω και δουλεψε μεχρι φετος.θεωρω πολυ αναξιοπιστο το μοτερ αυτο για την τιμη που το πουλανε.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Τελικά (και για την ιστορία και τους επόμενους ) ο φίλος παρήγγειλε (βιαστικά χωρίς να με ρωτήσει ) ένα μοτέρ από εδώ
    http://www.general-service.gr/index....=25&starting=0

http://www.general-service.gr/index....oduct_id=54940

στα 63 ευρώ (χωρίς τον ανεμιστήρα σκέτο το μοτέρ ) όπου τελικά είδαμε ότι του έστειλαν άλλο μοτέρ (παρόλο που έδωσε τα στοιχεία του απορροφητήρα και το μοντέλο)

Το παλιό μοτέρ ήταν 290W και το άλλο που ήρθε στα 230W και είχε διαφορετικές ταχύτητες? / καλώδια.

Ανοίξαμε το καινούριο είδαμε ότι τα κουζινέτα ήταν ίδια σε διαστάσεις (τυχεροί) και αλλάξαμε μόνο τα καπάκια με τα κουζινέτα από το καινούριο στο παλιό μοτέρ ... και πλέον ο απορροφητήρας "πετάει" με 63 ευρώ τελικό κόστος .

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απορροφητήρας Candy HCF63M/X
    από akis63 στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-13, 20:51
  2. Απορροφητήρας bonaldi
    από stafidas στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-12-13, 05:48
  3. Απορροφητήρας κουζίνας
    από Αποστόλης1 στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές