Καλημέρα σε όλους!Έχω το μοντέλο τν Samsung Ue42f5000aw.Την έκλεισα και δεν ξανά άνοιξε, δεν ανάβει τίποτα, το μόνο που ξέρω είναι ότι είδα την ασφάλεια στην πλακέτα που είναι εντάξει!
Καλημέρα σε όλους!Έχω το μοντέλο τν Samsung Ue42f5000aw.Την έκλεισα και δεν ξανά άνοιξε, δεν ανάβει τίποτα, το μόνο που ξέρω είναι ότι είδα την ασφάλεια στην πλακέτα που είναι εντάξει!
Ευχαριστώ!! Για την απάντηση θα το ψάξω!!
xani (13-11-19)
Καλησπέρα σε όλους !!Με τη βοήθεια ενός φίλου. Που τον ευχαριστώ!!Μετα απο μέτρηση στην πλακέτα τις τροφοδοτικου δεν εχουμε τάση στη φισα που παει στα led!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dim# : 18-11-19 στις 19:27
Dim# (06-03-20)
Καλησπέρα! !Ζητώ συγνωμη.αλλα δεν είμαι Ηλεκτρονικός .Το ψαχνω με τη βοήθεια σας και το ίντερνετ.!!Τελικά βλεπω ενα καψιμο στη μπαρα λεντ.σε μια..εχει 7 μπαρες απο 14 λεντ. Υπάρχει τρόπος να κανω τεστ στις μπαρες λεντ?? Για ναδω τις υπολοιπες??Ευχαριστώ! !
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dim# : 19-11-19 στις 21:00
Φίλε Δημήτρη,
ο έλεγχος στις λεντόμπαρες γίνεται με τροφοδοτικό παραγωγής συνεχούς τάσης όπως σου
γράφει κι ο φίλος Μιχάλης στο post #5.
Η κάθε λεντόμπαρα έχει σημεία ελέγχου κι εφόσον αναγράφεις ότι το panel της τηλεόρασής
σου φέρει 7 λεντόμπαρες των 14 LED΄s θα πρέπει ν΄ ελέγξεις κάθε μία απ΄αυτές με τροφοδοτικό
40V D.C. περίπου (14 X 3V{τάση πόλωσης εκάστου LED}).
Προσοχή το + του τροφ/κού θα τοποθετηθεί στο + του σημείου ελέγχου της λεντόμπαρας και το – του
τροφ/κού στο – του σημείου ελέγχου της λεντόμπαρας (είναι σημειωμένα τα+ & - σ΄ αυτή).
Όταν βρεις ποιά λεντοσειρά είναι καμένη αγοράζεις από τ΄ εμπόριο μία ακριβώς αντίστοιχη (σύμφωνα
με το τύπο ο οποίος αναγράφεται επ΄ αυτής) και την αντικαθιστάς.
Δείξε μεγάλη προσοχή όταν θ΄ επανασυναρμολογήσεις το panel για να μην σπάσεις τον κρύσταλλο και
να μην κόψεις τις flex καλωδιοταινίες που ξεκινούν από τον κρύσταλλο και καταλήγουν στη T-Con Board.
Καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
BlackSmith (20-11-19), Dim# (06-03-20), xani (20-11-19)
Προβαίνω στην παρακάτω διόρθωση στην 3η παράγραφο που προήλθε από κάποιο
σφάλμα μετάφρασης των αλφαριθμητικών χαρακτήρων του site :
...θα τοποθετηθεί στο + του σημείου ελέγχου της λεντόμπαρας και το πλην (-) του
τροφ/κού στο πλην (-) του σημείου ελέγχου της λεντόμπαρας...
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Dim# (27-11-19)
mikemtb73 (20-11-19)