Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Θέμα: Αkai AM-2200

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Μελισσια - Αθηνα

Προεπιλογή Αkai AM-2200

Γεια σας! θελω να κανω μια ολικη αλλαγη στους ηλεκτρολυτικουσ σε αυτον τον ενισχυτη! ο κυριος Σακης σοφα με ενημερωσε σε καποια πραγματα σχετικα με τον ενισχυτη και τον ευχαριστω παρα πολυ αλλα δεν θελω να τον κουραζω και με πολλα! θελω να ρωτησω τι θα επιφερει μια αυξηση της χωρητικοτητας στους πυκνωτες που εχω κυκλωσει στο σχεδιο! θα υπαρχει καλυτερη πληρωση και καθαροτερο ρευμα ή δεν υπαρχει λογος? η δικη μου σκεψη ειναι οι 100/35ν να γινουν 220/50ν και οι δυο των 220/6.3ν να αυξηθουν στα 330/50ν! ποια η δικη σας αποψη κ η προταση σας σε μικροφαρνατ? ευχαριστω παρα πολυ!!!
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Νομίζω τους C5,C6,C7,C8 (100μf / 35V ) μπορείς να τους αλλάξεις με 220μf/50V ( ίσως τους C7 , C8 και με λίγο μεγαλύτερους π.χ. 470μf ή 1000μf ) επειδή είναι στο κύκλωμα της τροφοδοσίας. Οι άλλοι πυκνωτές καλό θα είναι ,κατά την άποψη μου, να μην αλλάξουν χωρητικότητα ,επειδή δεν είναι σε κυκλώματα της τροφοδοσίας ( αλλά σε κυκλώματα ανάδρασης κ.λ.π. ).
    Τώρα αν θέλεις να αλλάξεις την χωρητικότητα αυτών των πυκνωτών ( υπολογίζοντας ίσως σε κάποια πιθανή βελτίωση ), αυτό θα πρέπει να γίνει βάση κάποιας μελέτης , μετρήσεων , κ.ο.κ. καθώς νομίζω ότι είναι απαραίτητη και η σχετική εμπειρία,σε τέτοιου είδους μετατροπές.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Μελισσια - Αθηνα

Προεπιλογή

ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!!!! Σιγουρα οι πειραματισμοι και οι μετατροπες θελουν εμπειρια απλα αφου τουσ αλλαζω που τουσ αλλαζω και η διαφορα χρηματικα θα ειναι αμεληταια ετσι σκεφτηκα και την πιθανοτητα αυτη!!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tioklou : 18-10-12 στις 14:18

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Μελισσια - Αθηνα

Προεπιλογή

Λοιπον αλλαχτηκαν ολοι οι ηλεκτρολυτικοι στην πλκετα του volume/balance και στην πλακετα του ενισχυτη εκτοσ απο τουσ 2 κεντρικους ακομα ολοι σε μαγαλυτερα βολτ και οι c7-c8 στα 1000μf! προστεθηκαν decoupling στους c7-c8 το οποιο θα γινει και στους 2 κετρικουσ οταν αλλαχτουν! δεν εχουν πειραχτει καθολου οι πυκνωτες στο phono stage δεν ξερω κ αν υπαρχει λογος μονο την εισοδο aux xrhsimopoiw!
    επισησ καταργηθηκε τελειωσ η επιλογη ΑΒ των ηχειων τα καλωδια δεν πανε πια κατω απο το μετασχηματιστη κ επιστρεφουν πισω πανε κατευθειαν στισ μπορνες!!! αυτα για αρχη!!!!

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

καλο ειναι να σχολιασεις τα αποτελεσματα τυπου πριν και μετα .... μαθαινουν και οι αλλοι απο αυτο ...

Το ποτ που ζητας στα 250Κ ειναι απιστο ονειρο ... εχω αν θες 50Κ με 8 ποδαρακια απο YAMAHA ( μαμα ) στα 18 + ΦΠΑ το οποιο αναμενεται να εχει μαλλον λιγο λιγοτερα δυναμικα σε χαμηλες περιοχες ( λογο της αλλαγης της αντιστασης εισδου πλεον ) αλλα πλην ομως ολα τα παραπανω ισχυουν οταν οι πηγες μας ηταν τοτε 150 με 200 mv σημερα με τις συχρονες πηγες με σταθμες τυπου 2V θεωρω απιθανο να παιζει ρολο ...

Αν ηταν στα δικα μου χερια θα κατεβαζα λιγο το gain του ολου πακετου με στοχο τον χαμηλοτερο θορυβο ...

Επισης στο συγκεκριμενο ενισχυτη τα τρανσιστορ εισοδου ( διαφορικος ) αρπαζουν πολυ ευκολα για λογους που δεν γνωριζω οποτε αν βρεις φρεσκα και ειδικοτερα ματσαρισμενα και αυτο θα ειναι μια προσθηκη ασφαλειας και μαλλον καλυτερου ηχου ...
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον east electronics για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

themisperiklis (27-02-14)

Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

ο συγκεκριμενος ενισχυτης μου "πεταει" dc κατα την εκκινηση.δηλαδη οταν τον ανοιγω μετραω στην εξοδο 15+vdc στιγμιαια κ μετα πεφτη πολυ γρηγορα σε -150mv...το αποτελεσμα ειναι να παλλονται εντονα τα woofer, μετα δουλευει σωστα!αν εχω κλειστω διακοπτη επιλογεις ηχειων κ πατησω power μετα απο 1-2sec ανοιξω τον διακοπτη των ηχειων δεν κανει αυτο το συμπτωμα..
    εχω αλλαξει ολους τους ηλεκτρολητικους στην πλακετα του ενισχυτη κ εχω ρυθμιση ρευμα ηρεμιας συμφωνα με το manual
    καμια ιδεα??

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

στον συγκεκριμενο ενισχυτη υπαρχει ξεχωριστη τροφοδοσια για το δευτερο σταδιο του ενισχυτη ( VAS ) Αυτο ειναι το TR4 στο τροφοδοτικο τσεκαρισε εκει μηπως εχεις καποιο θεμα με κολλησεις , μηπως εχεις καποιο θεμα με καμμια ταση τροφοδοσιας και οπωςσδηποτε 2-3 ηλετρολυτικους εκει πιο συγκεκριμενα ο πυκνωτης C5 εκει εκτελει λειτουργια ομαλου ανοιγματος αν αυτος ειναι αδειος και η ταση δεν θα ειναι αρκετη η δεν θα ανοιγει ομαλα με αποτελεσμα το ντουπ στα ηχεια

τα 15 βολτ που βλεπεις εκει στιγμιαια εχουν να κανουν με το ποσο ισοροπει οδαφορικος ενισχυτης κατα την διαρκεια του ανοιγματος για να το σωσει χρησμοποιει αυτο το "κολπο'

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Το avatar του χρήστη νεκταριοος
    Μέλος
    Όνομα
    Νεκταριος
    Περιοχή
    ΑΙΓΙΝΑ

Προεπιλογή

K Σακη τι κανεται? παντα μαθαινουμε απο σας παρεπιπτοντος εχω και εγω τον 2600 ΑΚΑΙ και οταν κλεινω το κουμπι του παουερ ον/οφφ ακουγεται ενα μπαπ στα γουφερ , ειναι φυσιολογικο αυτο ? πιστευω πος οχι , Υ.Γ> να δω πωτε θα αξιοθω να ερθω να παρω τον ενισχυτη χεεχε και να βγαλουμε και καμια φοτο ε?

Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

σ ευχαριστω σακη για την βοηθεια...
    εχω αλλαξη ολους τους πυκνωτες, εχω περαση ολες τις κολλησης, κ μετρησα τασεις που ειναι 2-3 volt κατω
    οπως κ στην τροφοδοσια ειναι 2-3 βολτ κατω
    παρατησηρησα πως το tr4 (οπως σωστα ειπες) κατα την εκκινηση αργη να ανεβαση ταση
    δεν ξερω τι αλλο να κοιταξω, αλλα θα το παλεψω....θα ξαναπροσπαθησω με την πρωτη ευκαιρια

Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

εχω μετρηση αντίστασης εχω ξανατσεκαρη κ εχω αλλαξη πυκνωτές εχω περαση κολλησης ακομα αλλαξα κ το τρανζίστορ tr4 κ κάνει το ίδιο
    Εχει σημαντική βελτίωση αν αφαιρέσω τελείως τον c5
    Αυτά

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Ραδιοενισχυτής] service akai am 2350
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-12, 21:06
  2. service AKAI AM 2200
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-12, 19:16