-
καλοριφερ λαδιου
εδω και καποιες μερες το καλοριφερ λαδιου που εχω παρατηρησα οτι ζεσταινε το μισο περιπου ενω δουλευε κανονικα....το ανοιξα μηπως εφταιγε κατι με τον διακοπτη και μετρησα και τις αντιστασεις..
με το πολυμετρο μετρησα 56 Ω αντισταση και τις 2 αντιστασεις
μετρησα με το πολυμετρο το ρευμα που παει στις αντιστασεις και βρηκα:
μπλε-ασπρο 220v
μπλε-κοκκινο 220v
αλλα φαση με γειωση 16v
επειδη εχω αλλο ενα ιδιο που δουλευει σωστα το ελυσα απο περιεργεια και σε αυτο μετραω φαση-γειωση 220v
τι μπορει να φταιει??
ποσσα ωμ πρεπει να δειχνει μια καλη αντισταση??
-
-
πόσα watt είναι και πόσες αντιστάσεις έχει?
-
-
2500w και εχει 2 αντιστασεις...δηλαδη εχει 4 ακροδεκτες επανω...2 φασεις ενας ουδετερος και μια γειωση
μια αντισταση για καλοριφερ λαδιου ποσο περιπου εχει?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stinger : 23-02-12 στις 19:51
-
-
R=V^2/P άρα η κάθε αντίσταση είναι 10ohm,
για να τη μετρήσεις βγάζεις τους ακροδέκτες?
-
-
οχι δεν εβγαλα τους ακροδεκτες αλλα ειχα τον διακοπτη κλειστο...αυριο θα κανω παλι μετρηση με εκτος τους ακροδεκτες για να σου πω ακριβως ποσο εχει αντισταση...ποσα ωμ πρεπει να δειχνει για να ειναι καλη?? αν δειχνει 0 ειναι καμμενη η βραχυκυκλωμενη??
-
-
φρόντισε στο σημείο που θα πάρεις μέτρηση να το ξίσεις πολύ καλά με ένα κατζαβίδι να μην είναι μαυρό για να κάνει καλή επαφή,
σύμφωνα με το τύπο R=V^2/P .
όπου P είναι η ισχύς 2500w
όπου V , η τάση του δικτύου 220v
άρα η συνολική αντίσταση είναι 20ohm επειδή έχει 2 σε σειρά αντιστάσεις είναι 10ohm η μία
-
-
σε ευχαριστω..ωραια θα το κανω ετσι...θα μετρησω αντισταση ουδετερο-γειωση για να δω αν υπαρχει διαρροη καταρχας διοτι το ρευμα που μετραω εκει ειναι 16v κατι που με ανυσηχει ενω θα επρεπε να ειναι 220v...
μετα θα μετρησω ουδετερο με καθε φαση για να δω ποσα ωμ θα δειξει
η λογικη λεει πως στην μετρηση ουδετερο-γειωση δεν πρεπει να δειξει τιποτα
για να βρω ποσα watt αποδιδει η καθε αντισταση ο τυπος ειναι ταση στο τεραγωνο/αντισταση?? δηλαδη 220v στο τετραγωνο/οτι αντισταση βρω??
-
-
μου τα λές μπερδεμένα, αν είχες διαρροή θα έπρεπε να πέσει ο αυτόματος ηλεκτροπληξίας,δεν είμαι και πολύ έμπειρος.
εσύ θα μετρήσεις ohm μεταξύ των 2 ακροδεκτών της αντίστασης. ναι ο τύπος είναι τάση στο τετράγωνο.
α και μετράς τάση όχι ρεύμα.
μετα θα μετρησω ουδετερο με καθε φαση για να δω ποσα ωμ θα δειξει
τι εννοείς εδώ? τι σχέση έχει ο ουδέτερος και η φάση με την αντίσταση?
εσύ θα μετρήσεις τους 2 ακροδέκτες της αντίστασης χωρίς να έχεις τίποτε συνδεμένο
-
-
εκει που μετρας 16v φαση γειωση σημαινει οτι δεν εχει γειωση.τσεκαρε το ειναι ακρος επικινδυνο.
-
-
Μπορεί να πρόκειται και για διαρροή λαδιού εσωτερικά. Κατευθείαν για πέταμα.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης