Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 17

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή Κατεστραμμένο τσιπάκι στην κάρτα γραφικών

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου ποιο πολύ όσοι ασχολούνται με τα ηλεκτρολογικα θα ξέρουν το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα κατεστραμμένο τσιπακι είναι πολύ μικρο υπάρχει περιπτωσει να αντικατασταθει και αν ναι πως;;...αυτό είναι το πρόβλημα έχω ψάξει και δεν βρήκα κανένα άλλο λειτουργεί κανονικά άλλα όταν πανε να φορτώσουν τα windows κολαει εκεί περνάει δηλαδή το BIOS νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα είναι κρίμα να πετάξω ολόκληρη κάρτα γραφικών γι αυτόν τον λόγο..

Εχω επισυναψει και μια φωτογραφια να δειτε
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Νέο Μέλος
    Όνομα
    LabMan
    Περιοχή
    K A

Προεπιλογή

Πρώτα απ' όλα μ' αυτά τα πράγματα ασχολούνται περισσότερο οι ηλεκτρονικοί και λιγότερο οι ηλεκτρολόγοι.
    Δεύτερο, η φωτογραφία δεν έχει καλή ευκρίνεια, αλλά προφανώς δεν πρόκειται για τσιπάκι αλλά για τρανζίστορ. Θα πρέπει να το μετρήσεις με το πολύμετρο πρώτα για να βεβαιωθείς ότι όντως αυτό είναι το πρόβλημα. Ύστερα θα πρέπει να βρεις τον τύπο του τρανζίστορ για να πάρεις το ίδιο ή αντίστοιχο και να το αντικαταστήσεις. Δες τι γράφει πάνω και ψάξε στο google. Τέλος, για να αντικαταστήσεις SMT εξαρτήματα όπως αυτό, είναι κομματάκι δύσκολο ειδικά για κάποιον που απ' ότι καταλαβαίνω δεν ξέρει και πολλά. Αν ίσχύει το αντίθετο προχώρα.
    Δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών. Νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή. Πρόσεχε γιατί το να επισκευάσεις αυτή τη βλάβη, αν δεν το έχεις ξανακάνει μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά. Έχεις να κάνεις με SMT στο ξαναλέω. Κλείνοντας θα πρέπει να σου πω ότι τα SMT εξαρτήματα θέλουν εξειδικευμένα εργαλεία για να τα ξεκολλήσεις και να τα κολλήσεις ξανά. Αυτά εν ολίγοις.

3. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον LabMan για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (29-06-14), leosedf (29-06-14)

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα οφείλετε για την δυσλειτουργία της κάρτας, αλλά όπως και να έχει η απάντηση παραπάνω καλύπτει την ερώτηση σου.

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Εγώ δεν κατάλαβα πως είσαι σίγουρος ότι φταίει αυτό το τσιπάκι όπως το λες.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μπορείς να διευκρινίσεις αν θέλεις, με ποιο τρόπο διαπίστωσες ότι αυτό το εξάρτημα είναι όντως χαλασμένο και πως συμπερανες ότι ευθύνεται το συγκεκριμένο εξάρτημα για το πρόβλημα που αναφέρεις ;

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ δεν κατάλαβα πως είσαι σίγουρος ότι φταίει αυτό το τσιπάκι όπως το λες.
    Γιατι εχω την ιδια καρτα γραφικων και λειτουργει κανονικα τωρα θα μου πεις μπορει να μην ειναι αυτο το προβλημα εγω λεω αυτο ειναι δεν υπαρχει κατι αλλο καμμενο να το πω πανω στην καρτα την εψαξα καλα...τωρα για να το κανω αυτο μονος μεχρι πυκνωτη και chip μπορω ανετα να κολησω το ξανακανει και με επιτυχια κιολας αλλα αυτο το μικρο πραγματακι ειναι πολυ λεπτεπιλεπτη δουλεια και φοβουμαι μην το κανω χειροτερα...αν το δωσο σε καποιο ηλεκτρονικο και το διορθωση ποσο λετε να μου παρει??

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Α! Δηλαδη λειπει κοματι απο το εξαρτημα αν καταλαβα καλα απο την φωτο,σωστα;
    Τωρα ποσο θα σου παρει καποιος τι να σου πουμε,ποιος να ξερει..Οτι και να πουμε εμεις το θεμα ειναι τι θα πει αυτος..Ανταλλακτικο εχεις βρει;
    Παντως δεν θελει ουτε 2 λεπτα για να γινει απο καποιον που εχει ασχοληθει και "το'χει" το θεμα..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    μπαμπης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

καταρχας ποσ ξερεις οτι αυτο το εξαρτημα ειναι τσιπακι?τεσπα για να χαλασει αυτο το εξαρτημα σιγουρα θα εχει καψει και κατι αλλο...τρανσιστορ ειναι οποσ και το διπλανο του με τα τρια ποδια...

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Οχι δεν λειπει κατι στην φωτο που εβαλα κυκλωσα και το προβλημα για να μην ψαχνετε τωρα τσιπακι τρανζιστορ δεν ξερω μου ειχε πεσει απο τα χερια και εσπασε αν παρατηρήσεις γωνια αριστερα πανω στο τσιπακι ή τρανζιστορ φαινετε σπασμενο...ανταλλακτικο οχι ακομα θα ψαξω

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Δεν γνωριζω πολλα αλλα αυτο βλεπω που ειναι σπασμενο και οχι κατι αλλο πχ καμμενο τσιπακι,τρανζιστορ η φουσκωμενο πυκνωτη

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Κάρτα γραφικών Τoshiba A300D -
    από baldazor στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-03-14, 12:47
  2. [Φορητός Η/Υ] HP Pavilion dv9000 (Πρόβλημα γραφικών στην Οθόνη)
    από hliasaaa στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-10-13, 21:36
  3. [Κλιματιστικό Fujitsu] προβλημα στην πλακετα στην εξωτερικη μοναδα AOYR09LGC
    από b16b στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-13, 23:04
  4. [Φορητός Η/Υ] Φταίει η κάρτα γραφικών
    από manos_3 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-13, 04:04
  5. Αποκόλληση πυκνωτών από κάρτα γραφικών
    από manos_3 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-09-11, 20:15

Δικαιώματα - Επιλογές