Οπως πολλοι γνωριζουν ετοιμαζουμε υποκαταστημα στην Αθηνα και αρα εχει αρχισει να ειναι μαλλον δυσκολο να κραταμε Κεντρικο καταστημα , υποκαταστημα , και αποθηκη οποτε η αποθηκη οδευει μαλλον προς ξεσκαρταρισμα και μεσα απο αυτην θα διατεθουν και καποια μηχανηματα vintage προς πωληση σε σχετικο νημα που υπαρχει εδω http://www.avclub.gr/forum/showthrea...84%CF%89%CE%BD
Ενα απο αυτα τα μηχανηματα το οποιο μαλλον εχει ιστορικη αξια γιατι εχει πολυ μικρο serial number και ειναι απο τα πολυ πρωτα που κατασκευαστηκαν το οποιο βρεθηκε στα χερια μου απο εναν Αμερικανο της Αμερικανικης τοτε βασης της Νεας Μακρης και βρισκοταν παρκαρισμενο στην αποθηκη απο τον καιρο του Νωε ( ευτυχως συσκευασμενο και προσεγμενο )
Παραδοξως ειναι μολις ο δευτερος DH200 που πιανω στα χερια μου και για να ειμαι περα για περα αληθινος τον προηγουμενο που ειχα φιαξει τον επισκευασα και δεν εδωσα ιδιαιτερη βαση στον ηχο του Αυτη την φορα περασα μια βολτα φρεσκους πυκνωτες προσθεσα και ενα δυο ελαχιστα πραγματακια οπως
Decoupling στους κεντρικους πυκνωτες
Φρεσκους ολους τους μικρους πυκνωτες
επιχρυσα RCA στην εισοδο
καινουργιες ασφαλειες παντου
συνδεση ωστε να λειτουργει πλεον στα 240
Νεο πυκνωτη στην εισοδο ( ο bipolar που βρικοταν εκει θεωρω οτι εινα μακραν παλιας τεχνολογιας 0
Πολυστροφα τριμερακια για την ακριβη ρυθμιση των ρευματων στα 300ma ψιλοαρκετο αλλα ας ειναι και λιγακι ταξη Α
Αντικατασταση στο ενα ""συρματακι"" που ειχαν εκει για star ground με μπαρα χαλκου 1,5mm
Το ευτυχες ειναι οτι ο συγκεκριμενος φοραει μοσφετ τα οποια ειναι παραγγελια ειδικα για την Hafler τα οποια επισης ειναι ματσαρισμενα ενα ενα στο χερι και απο πλευρας ημιαγωγων δεν υπηρχε κανενα αλλο προβλημα γιατι φυσικα εαν κατι υπηρχε θα επρεπε καποιος να μπει στην διαδικασια να ματασαρει και να αλλαζει σειρες ολοκληρες ωστε να πετυχει το ιδιο αποτελεσμα οπως το ειχε σχεδιασει τοτε ο David Hafler .
Απο πλευρας μετρησεων συναντα στο επακρο και κατι παραπανω τις προδιαγραφες του κατασκευαστη το οποιο ειναι εξαιρετικα τιμιο και θεμιτο και ο ηχος του λογο και της σχετικα υψηλης πολωσης εχει μια συγκεκριμενη ζεστασια ... Πολλοι λενε οτι μεταγενεστερα κομματια δεν απιζαν τοσο καλα γιατι η Hafler απο την στιγμη που το μηχανημα πηγε τοσο καλα εμπορικα επαψε πλεον αν αγοραζει μοσφετ κατα παραγγελια και αγοραζε σοβαρης ποιοτητας αλλα απο το εμποριο δε και εκει υπηρξε θεμα σε καποια φαση .
Τιμιο στον ηχο του ξεκαθαρο και με απιστευτη ακριβεια ενω ισχυρα ρευματα ευκολα θα οδηγησουν τα παντα αποθεματα ισχυος και γενικα ενα πολυ μετρημενο αποτελεσμα χωρις τονικοτητες η εξαρσεις σε ολο το φασμα. Ισως θα περιμενα ενα κλικ σωμα παραπανω απο ενα τετοιο μηχανημα 115-115 rms τυπικα ( στην ουσια ειναι παραπανω ) ισως και συνηθισμενος απο τους δικους μου οι οποιο με μολις 60 βαττ εχουν μαλλον περισσοτερο και ικανοτερο σωμα .... Βεβαια ειναι μεγαλη παγιδα να εχεις ""ελευθερο" προς τα κατω αλλα και προς τα πανω εναν ενισχυτη σε μεγαλη ( σχετικα ) ισχυ Ισως για αυτο και ο δικος μου ενισχυτης δεν παραγει με ασφαλεια το ιδιο αποτελεσμα αν τον φιαξεις σε μεγαλυτερη ισχυ απο 65-70 βαττ .
μερικες φωτο απο την επισκευη και τα ενδοτερα
![]()