Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή Τηλεοράσεις δεν συντονίζουν συγκεκριμένα κανάλια

Καλησπέρα

Δεν είμαι σίγουρος αν ποστάρω το θέμα στην σωστή κατηγορία, αλλά δεν βρήκα κατηγορία κεραιών - εγκαταστάσεων ή αλλη σχετικότερη

Σε κεντρική εγκατάσταση κεραίας σε συγκεκριμένο βρόγχο οι τηλεοράσεις δεν συντονίζουν στα παρακάτω κανάλια ΑΝΤ1 HD, STAR HD, SKAI HD mHD - το 43 κανάλι για Θεσσαλονίκη. ¨Ολα τα άλλα κανάλια συντονίζονται κανονικά. Στην ίδια κεντρική εγκατάσταση σε άλλους όμως βρόγχους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    Η απορία μου είναι: μπορεί η καλωδίωση να δημιουργεί πρόβλημα στην συγκεκριμένη συχνότητα?
    Τι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Στα υπόλοιπα διαμερίσματα συντονίζονται τα συγκεκριμένα κανάλια; επίσης νομίζω ότι χρειάζεσαι ένα πεδιόμετρο για DVB-T μετρήσεις ώστε να πάρεις μετρήσεις από τη συγκεκριμένη γραμμή οι οποίες μπορεί να σου δείξουν πολλά.. Όσον αφορά την καλωδίωση, σίγουρα παίζει ρόλο στην ποιότητα του σήματος αλλά αν στις συγκεκριμένες πρίζες συντονίζονται κανάλια υψηλότερης συχνότητας δε νομίζω να παίζει η καλωδίωση ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ως γνωστό όσο αυξάνεται η συχνότητα λήψης τόσο αυξάνονται και οι απώλειες του σήματος στη διαδρομή της καλωδίωσης. Γι΄αυτό και στις δορυφορικές λήψεις καλό είναι να προτιμούνται καλωδιώσεις καλής ποιότητας με μεγαλύτερη διατομή καθόδου για μικρότερες απώλειες-εξασθενήσεις ανά μέτρο. Άρα αν συντονίζεις σε άλλα κανάλια όπως στο 50, 54, ή 55 δεν είναι λογικό. Έλεγξε τις καθόδους σου μήπως κάπου έχει ξεχαστεί κανένα φίλτρο.. Επίσης σε άλλα HD κανάλια συντονίζεις;

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manolo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στα υπόλοιπα διαμερίσματα συντονίζονται τα συγκεκριμένα κανάλια; επίσης νομίζω ότι χρειάζεσαι ένα πεδιόμετρο για DVB-T μετρήσεις ώστε να πάρεις μετρήσεις από τη συγκεκριμένη γραμμή οι οποίες μπορεί να σου δείξουν πολλά.. Όσον αφορά την καλωδίωση, σίγουρα παίζει ρόλο στην ποιότητα του σήματος αλλά αν στις συγκεκριμένες πρίζες συντονίζονται κανάλια υψηλότερης συχνότητας δε νομίζω να παίζει η καλωδίωση ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ως γνωστό όσο αυξάνεται η συχνότητα λήψης τόσο αυξάνονται και οι απώλειες του σήματος στη διαδρομή της καλωδίωσης. Γι΄αυτό και στις δορυφορικές λήψεις καλό είναι να προτιμούνται καλωδιώσεις καλής ποιότητας με μεγαλύτερη διατομή καθόδου για μικρότερες απώλειες-εξασθενήσεις ανά μέτρο. Άρα αν συντονίζεις σε άλλα κανάλια όπως στο 50, 54, ή 55 δεν είναι λογικό. Έλεγξε τις καθόδους σου μήπως κάπου έχει ξεχαστεί κανένα φίλτρο.. Επίσης σε άλλα HD κανάλια συντονίζεις;
    Σε όλες τις υπόλοιπες συχνότητες είναι οκ η γραμμή! Επίσης το ALPHA HD και ΕΡΤ HD επίσης συντονίζουν κανονικά. Στην Συγκεκριμένη γραμμή όλοι οι δέκτες έχουν πρόβλημα στα συγκεκριμένα κανάλια. Υποψιάζομαι πλέον τον ενισχυτή γραμμής του εν λόγω βρόγχου και θα είναι μάλλον και η πρώτη δοκιμή από αύριο

Ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα. Δεν είχες πει και για ενισχυτές γραμμής στο πρώτο post. Φυσικά και πρέπει να ελεγχθούν κι αυτοί,...δηλαδή ο συγκεκριμένος...

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μου έτυχε παρόμοιο πρόβλημα και έφταιγε ένα έτοιμο καλώδιο RF που πήγαινε από την πρίζα στην TV. Κακή ποιότητα και δούλευε σαν φίλτρο.

Παρόμοια Θέματα

1. [Δέκτης MPEG4] Turbo-X HD-1000 - Παίζει μόνο ασπρόμαυρα τα κανάλια
    από Michalism στο forum Επίγειος & Δορυφορικός Δέκτης
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-12-16, 14:06
  2. [Home Cinema] YAMAHA RX-V663 δε παίζουν τα μπροστινά κανάλια
    από vortex στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-09-16, 13:19
  3. Όλα για τηλεοράσεις
    από mystaki g στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-14, 20:49
  4. Δεν αλλάζει κανάλια το τηλεχειριστήριο.
    από BOSKOS στο forum Υπόλοιπες Συσκευές Εικόνας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-12-13, 12:34
  5. Splitter TV και προβλημα σε μερικά κανάλια
    από weather1967 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-10, 22:21

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι