Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή Καλησπέρα σε όλους

Έχω τα εξής μηχανήματα:

1. Έναν ενισχυτή Kenwood KA - 1500 και ένα πικάπ Kenwood KD - 1033. Τα αντίστοιχα ηχεία είναι KLH μεγάλα, ξύλινα, δαπέδου.

2. Ένα πικάπ Sherton με ενσωματωμένο ενισχυτή, ραδιόφωνο και κασετόφωνο. Τα ηχεία είναι μεγάλα ξύλινα δαπέδου, της ίδιας μάρκας.

Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Αν πετάξω τον ενισχυτή του Kenwood, θα μπορέσω να συνδέσω το πικάπ το Kenwood στον ενισχυτή του Sherton; Υποδοχή για την γείωση του πικάπ θα έχει ο ενισχυτής ο Sherton ή μήπως δεν θα έχει, λόγω του ότι είναι μονοκόμματο ενισχυτής και πικάπ μαζί;
    Αυτήν την στιγμή το Sherton βρίσκεται αλλού, οπότε δεν έχω την δυνατότητα να το κοιτάξω.

Αν καταφέρω να συνδέσω το πικάπ το Kenwood στον ενισχυτή τον Sherton, γίνεται να πετάξω και τα τέσσερα ηχεία (λόγω του ότι είναι μεγάλα) και να αγοράσω 2 καινούργια μικρά ηχεία με ίση ή μεγαλύτερη απόδοση; Θα μπορούν να συνδεθούν τα καινούργια ηχεία στον ενισχυτή του Sherton, δεδομένου ότι και το Kenwood και το Sherton είναι της δεκαετίας του '80;

Σημειωτέον ότι ο ενισχυτής του Kenwood κάνει ένα πολύ δυνατό κρακ - κρακ όταν γυρίζω το κουμπί της έντασης, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να τον κρατήσω.

Σας παρακαλώ πολύ απαντήστε μου...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γεωπόνος : 22-02-12 στις 18:11

Μέλος
    Όνομα
    jake
    Περιοχή
    Έδεσσα

Προεπιλογή

ο μονος λογος που θελεις να πεταξεις τον ενισχυτη ειναι ο ηχος που κανει οταν ανεβαζεις ενταση;;

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον jakektm για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Γεωπόνος (22-02-12)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jakektm Εμφάνιση μηνυμάτων
    ο μονος λογος που θελεις να πεταξεις τον ενισχυτη ειναι ο ηχος που κανει οταν ανεβαζεις ενταση;;
    Βασικά θα τον κρατήσω και θα τον πάω σε έναν μάστορα για να τον διορθώσει.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

jake τον ενισχυτή τελικά θα τον κρατήσω.
    Με τα ηχεία τα KLH του kenwood τι να κάνω? Θέλω να πάρω δυο καινούργια ηχεία μικρά αλλά το ίδιο η περισσότερο δυνατά, για να τα βάλω στο kenwood.
    Να το κάνω αυτο ή να κρατήσω τα παλιά τα KLH τα μεγάλα?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    archangelos
    Περιοχή
    Athens/Patras

Προεπιλογή

Γεωπόνε σε θέλω σε RSS
    Γέλασα με την ψυχή μου λέμε !

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από rch Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεωπόνε σε θέλω σε RSS
    Γέλασα με την ψυχή μου λέμε !
    Με ποιό πράγμα γέλασες?
    Τί είναι RSS φίλε δεν γνωρίζω και πολλά.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

βασικά jake θα ήθελα μια συμβουλή όσον αφορά τα ηχεία.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γεωπόνος : 22-02-12 στις 23:38

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Βασικά Άρη καλώς ήρθες στο forum.Όσο για τα ηχεία,μπορείς να αγοράσεις μικρά ηχεία με αντίστοιχα watt για να αντέχουν την ισχύ του ενισχυτή σου.Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα παίζουν ίδια με τα μεγάλα.Συνήθως,αν όχι πάντα, μεγάλα σε όγκο ηχεία (και τις πιο πολλές φορές και με μεγάλο σε ίντσες woofer), αναπαράγουν τις χαμηλές συχνότητες πολύ καλύτερα από ότι τα μικρά.Δηλαδή παίζουν καλύτερα το μπάσο.
    Τα ηχεία που σκέφτεσαι να αγοράσεις, σαφώς και μπορούν να συνδεθούν με πολλούς και διάφορους ενισχυτές,(όπως και με τον Sherton),αλλά θα πρέπει να προσέξεις τα χαρακτηριστικά τους (watt και ohm βασικά)για να ανταποκρίνονται σε αυτά του ενισχυτή,(με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσεις), χωρίς κίνδυνο να καούν.
    Τώρα ο Kenwood το πιθανότερο είναι να θέλει ένα καλό service λόγω παλαιότητας και αχρησίας.
    Το Sherton το πιό πιθανό είναι να μην έχει πρόσθετη εξωτερική είσοδο phono (για πικ-απ), εφόσον το πικ-απ το έχει ενσωματομένο.'Ισως να έχει είσοδο AUX αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και ένα εξωτερικό προενισχυτή phono ταυτόχρονα.

Υ.Γ Μια φιλική συμβουλή-άποψη.Καλό θα είναι,νομίζω, να μην λέμε τόσο απλά και εύκολα << θα πετάξω αυτό ή εκείνο>> (επειδή θέλει μια συντήρηση, ή επειδή είναι μεγάλο ή μικρό σε διαστάσεις, ενώ λειτουργεί κανονικά) ειδικά τώρα, στην σημερινή εποχή και στην κατάσταση βέβαια, στην οποία βρισκόμαστε στην Ελλάδα.Υπάρχει και άλλη επιλογή του χαρίζω ή πουλάω (έχουμε και ανάλογη ενότητα στο forum).Το λιγότερο που μπορώ να πώ, είναι, πως ακούγεται <<κάπως>>.Σκέψου το!
    Φιλικά πάντα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

ezizu σε ευχαριστώ πολύ. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες.
    Πες μου και κάτι ακόμα σε παρακαλώ.

Όσον αφορά τα ηχεία, ο χώρος που έχω φτάνει μόνο για το ένα ζεύγος ηχείων (τα KLH, του Kenwood).
    Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσω στα ίδια ηχεία και τον Kenwood και το Sherton, αν ταιριάζουν τα watt και τα ohm;
    Αυτό για μένα θα ήταν το καλύτερο.

Μέλος
    Όνομα
    jake
    Περιοχή
    Έδεσσα

Προεπιλογή

αρη, αν ημουν στην θεση σου, θα σκεφτομουν ποσα λεφτα θα εδινα για ηχεια, μετα θα εψαχνα κατι να ταιριαζει με τους ενισχυτες μου. δηλαδη ειναι δωρο-αδωρο για παραδειγμα να παρεις μικρα ηχεια για θηριο ενισχυτη, αλλα και ηχεια γιγαντες, για ενισχυτη μερικων βαττ.

επισης εκτος απο τα βαττ και τα ωμ στα ηχεια, πρεπει να δεις και την ευαισθησια τους - db.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας