Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 22

Νέο Μέλος
    Όνομα
    φραγκισκος
    Περιοχή
    ηράκλειο κρήτης

Προεπιλογή ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ?

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΦΩΤΩΝ!!!ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΕΥΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ>ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ...ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ ΤΩΡΑ?ΤΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΜΜΕΝΑ Η ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΡΟΗ? ΩΣΤΟΣΟ ΞΕΣΥΝΔΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΠΙΠ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΜΠΙΠ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ : 05-01-12 στις 20:44

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Θα βάλεις το πολύμετρο στην ένδειξη 200 Ωμ και θα βάλεις τον έναν ακροδέκτη του πολύμετρου σου σε μια από τις 2 επαφές της αντίστασης και το άλλο άκρο του πολύμετρου στην γείωση (σασί). αν είναι καλή δεν θα πρέπει να μετρήσεις διαρροή καθόλου.
    Η ηλεκτροβάνα επίσης το ίδιο με την αντίσταση αν διαθέτει και γείωση.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    φραγκισκος
    Περιοχή
    ηράκλειο κρήτης

Προεπιλογή

το εκανα και μου βγάζει 1 οταν το βαζω στους δυο πολους μου βγαζει 0.00.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν όντως το έκανες με την μια επαφή (οποιαδήποτε από τις δυο στην αντίσταση ) για το ένα άκρο του πολύμετρου ... και το άλλο το άκρο του πολύμετρου το έβαλες στην γείωση (σασί) και σου έδειξε 1 ... τότε είναι καλή . έχεις κάποια διαρροή κάπου αλλού ... για να πέφτει ο αυτόματος .
    Κάνε το ίδιο αλλά αυτήν την φορά στο φίς μπρίζα της συσκευής με το ένα άκρο του πολύμετρου σε κάποια από τις επαφές του φίς ... και το άλλο άκρο στην γείωση του φις . και πειραματίσου έχοντας εννοείται και τα κουμπιά ΟΝ της συσκευής ενεργοποιημένα (αλλά όχι στο ρεύμα ) . και βήμα βήμα αποσύνδεσε μια μια τα εξαρτήματα της συσκευής π.χ. πρώτα την ηλεκτροβάνα ... και μέτρα αν δείχνει 1 είναι οκ . μετά τα υπόλοιπα κτλ

Νέο Μέλος
    Όνομα
    φραγκισκος
    Περιοχή
    ηράκλειο κρήτης

Προεπιλογή

μετραω την γειωση της ηλεκτροβανας(το κοκκινο στην γειωση της ηλεκτροβανας και το μαυρο στην γειωση του μποιλερ) και μου ανεβαινουν συνεχως τα νουμερα. απο 88 και πηγε μεχρι 199.9 και μετα μου εβγαλε το Ι . αυτο τι σημαινει?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μα φυσικά μετράς κύκλωμα και σου δείχνει π.χ. 88 - 199 που λες ... γιατί η γείωση της ηλεκτροβάνας με την γείωση του μπόιλερ είναι το ένα και καθ εαυτό!! σαν να μετράς ένα απλό αγώγιμο καλώδιο . Όταν κάτι βραχυκυκλώνει το όργανο σου φεύγει από την μονάδα 1 . και δείχνει π.χ 88 - .... κτλ . ενώ αν το καλώδιο είναι κομμένο π.χ. θα σου δείχνει μονάδα (1). Κατάλαβες?

Βάλε το κόκκινο του πολύμετρου σου σε μία από τις επαφές του φις της συσκευής σου .... και το μαύρο στην γείωση . και πάτα "άνοιξε " σε ΟΝ τα κουμπιά της συσκευής σου ... και πες μου τι βλέπεις τι μετράς.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    φραγκισκος
    Περιοχή
    ηράκλειο κρήτης

Προεπιλογή

φίλε μιχάλη το έκανα.μου δειχνει Ι .Επίσης εβαλα το πολύμετρο στο Ω στο 200κ μετρησα αντισταση και μου βγαζει 0.00(με τους ακροδεκτες δεξια και αριστερα στην αντισταση)ενω μουβγαζει Ι (με το κοκκινο στην αντισταση και το μαυρο στην γειωση του μποιλερ).ξεσυνδεμενα ολα τα φισακια βεβαια.επισης βραχυκυκλωνοντας την αντισταση μου βγαζει ενδειξη 38 με το μπιπ να ακουγεται συνεχομενα ωστόσο. Bαζοντας τωρα το πολυμετρο στο μπιπ με τον κοκκινο ακροδεκτη στην αντισταση και τον μαυρο στην γειωση δεν βλεπω καμια διαφορα στην οθόνη παρα μονο το Ι...ΑΡΑ?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ : 06-01-12 στις 00:27

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το πολύμετρο θα το βάλεις στην επιλογή 200 Ωμ (σκέτο) . και όχι στο Ω200Κ όπως λες . το πρώτο μετράς σε Ωμ ενώ στο Ω200Κ που λες ότι το έβαλες μετράς σε ΚιλοΩμ δηλαδή....
    τα 38 που μέτρησες όπως λες (αν το είχες στην κλίμακα Ω200Κ) τότε λογικά η αντίσταση σου είναι 1,27 Βατ!!

και αυτό από την πράξη W=U2/R . (ισχύς = τάση εις το τετράγωνο δια την αντίσταση ) όπου τότε έχουμε 220 βολτ επί 220 βολτ = 48400 βολτ δια την αντισταση 38.000 Ωμ = 1,27 βατ .... δεν στέκει για αντίσταση μπόιλερ.

Βάλτο όπως ακριβώς σου το λέω και μέτρα στην κλίμακα 200 Ωμ (σκέτο ) ... στην ανάγκη βάλε και κροκοδειλάκια στους ακροδέκτες του πολύμετρου και μην μετράς με το χέρι. και βάλε τα σε "καθαρές¨" περιοχές χωρίς άλατα και σκουριές. και μέτρα.

Παράτα το "μπίπ" γιατί θα μείνεις κολλημένος στο "μπίπ" . το μπίπ είναι για να εντοπίσεις αν κόπηκε πουθενά το "σύρμα " της αντίστασης ή του πηνίου της ηλεκτροβάνας π.χ.

1) μέτρα και πες μου τι μέτρησες στην κλίμακα 200Ωμ στις 2 επαφές της αντίστασης
    2) μέτρα και πες μου τι μέτρησες στην κλίμακα 200Ωμ σε μια από τις επαφές της αντίστασης με την γείωση.
    και βλέπουμε .... επίσης μέτρα και ότι άλλο έχει επάνω για μέτρημα ... ακόμη και το καλώδιο της συσκευής (αφού το βγάλεις τελείως) δηλαδή τις επαφές του καλωδίου με την γείωση του καλωδίου ( έχοντας "ανοικτά " όλα τα άκρα).

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Kατα πασα πιθανοτητα φταιει η αντισταση.. Διαρροη μονο με πολυμετρο ΔΕΝ θα βρεις, χρειαζεται μεγγωμετρο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 06-01-12 στις 12:13
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

απο τις φωτο που βλεπω εχεις προβλημα στο μποιλερ μαλον απο διαρροη νερου.καθαρισε καλα τις επαφες των καλωδιων εχουν σκουρια και αλατα

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας