Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2
    Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή SERVICE MUSICAL FIDELLITY

Ενα μηχανημα που εγινε για εναν συφορουμιτη υπαρχει και ενα σχετικο thread στον τομεα του .... diy Γενικα ηταν μια δουλεια που καναμε σε συνεργασια με τον ιδιοκτητη και κοστισε 3-4 ωρες δουλεια , μια πιτσα , μια sprite και μισο πακετο τσιγαρα .... Παντως περασαμε καλα !!!

Τι βρηκαμε μεσα ....

---Γενικα ενα μηχανημα που ειχε αρκετα χρονια στην πλατη του
    ---Διαφοροι ηλεκτρολυτικοι κουρασμενοι ειδικοτερα στην τοπικη σταθεροποιηση για τα ολοκληρωμενα
    ---4 μεγαλους ηλεκτρολυτικους τοποθετημενους οριζοντια πραγμα το οποιο δεν μου αρεσε καθολου
    ---Αρκετες ψυχρες κολλησεις και βασανακια τυπωμενου

Τι πραξαμε

--- Ξηλωμα πλακετες ηλεκτρολυτικοι και καλωδιωση .
    ---τοποθετηση πλακετας στο τροφοδοτικο η οποια εχει star ground /ground plane / differential ground frame ... η οποια φιλοξενησε 8 ηλεκτρολυτικους nippon KMH 15.000 mfd 63V 105
    ---Ανικατασταση ολων των ηλεκτρολυικων πανω στις πλακετες
    --- Προσθηκη bypass Wima MKS μαζι με τους πυκνωτες decoupling
    ---Αρση περιορισμων φιλτρου εισοδου προς τα πανω και προς τα κατω
    --- Αλλαγη στα τριμερ που ρυθμιζουν το ρευμα ηρεμιας και ξαναρυθμισμα

Γενικα ο ιδιοκτητης παραπονεθηκε αφυσικα υψηλες θερμοκρασιες στην λειτουργια του μηχανηματος το οποιο μαλλον δεν ηταν αποτελεσμα υψηλης πολωσης αλλα ταλαντωσεων και αλλων ανισσοροποιων που προερχονται απο τους φθαρμενους ηλεκτρολυτικους απο εδω και εκει . Μετα την επισκευη το πραγμα "πατησε " οπως λεμε στην γλωσσα μας και οι θερμοκρασιες επεσαν .

Τωρα σε οτι αφορα τις αρσεις στους περιορισμους στο φιλτρο εισοδου ειναι γενικοτερα στις προθεσεις μου να παραδιδω μηχανηματα οσο το δυνατον πιο ελευθερα ( το οποιο ειναι προφανως σε βαρος της ασφαλειας του μηχανηματος ) αρκει ο ακροατης να ειναι τιμιος και ευγενικος με το μηχανημα και να μην εχει την προθεση να κανει rave party με αυτο .

Απο πλευρας μετρησεων το ειδαμε πριν και μετα οπου σε γενικες γραμμες πανω απο τα 20 ΚΗΖ ειχε μια καθαρα πτωτικη ταση ο οποιο μετα τις αλλαγες σηκωθηκε τουλαχιστον αλλα 20ΚΗΖ με αποτελεσμα η πτωση να αρχιζει απο τους 40ΚΗΖ και μετα . Αντιστοιχα το ιδιο εγινε και προς τα κατω μια και απο τους 200 ΗΖ και κατω υπηρχε και εκει μια εμφανης αλλα μικρη γραμμικη πτωση μεχρι τους 50 ΗΖ οπου πλεον η πτωση ηταν παραπανω απο εμφανης .

Γενικοτερα μαλλον επαψε να ειναι τελειως εγγλεζικος ο ηχος του μετα απο ολα αυτα .Δεν θα κρυψω οτι ειμαι αρνητικα προκατηλημενος με αυτα τα μηχανηματα και ο ηχος του δεν μου αρεσε ποτε .Για παραδειγμα ο ιδιος ιαπωνικος ενισχυτης ο SANYO PLUS 55 αν δουλευε επαιζε μακραν πολυ καλυτερα .

--------------- ακροασεις ...
    Οταν το αναψα μαλλον μου ακουστηκε θλιβερο ( ενω μετρουσε μια χαρα ) .... ξεχασα βεβαια οτι κανενα απο αυτα τα μηχανηματα δεν παιζει κρυο .... ... κρυο το μονο που ακουγοταν σωστα ηταν τα μεσαια .... Μετα απο κανα τεταρτο αρχισε να δειχνει τον χαρακτηρα του ηχος ζεστος ... ομορφα μαζεμενος προσεκτικος αναλυτικος με αρκετο νευρο για τετοιο μηχανημα υπεροχο soundstage κρυσταλινα μεσαια και πολυ γλυκα πριμα . ( μου θυμησε σε μεγαλο βαθμο τον ηχο του προενσχυτη NELSON PASS B1 ) Θεωρω οτι μετα απο μερικες ωρες BURN IN για τα καινουργια εξαρτηματα θα παιξει ακομα καλυτερα .

enjoy some foto και ελπιζω να βρω και το αντιστοιχο λινκ του diy για να δουμε και καποιες αλλες φωτο

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    www.eastelectronics.gr

SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE