Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7
    Το avatar του χρήστη cloud_constructor
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    cloud constructor
    Περιοχή
    Αθηνα ΚΑΙ εγω

Προεπιλογή Τροφοδοτικο σε grunding xephia 42` plasma

Γεια κ χαρα σε ολους.

Εδω κ μερικες μερες εγινε κατι τραγικοτατο (πφ λεμε τωρα). Λογω κακης ηλεκτρολογικης εγκαταστασης (επισκευαστικε) προφανως καποια υπερταση η κατι τετοιο χτυπισε την τηλεοραση η οποια σταματισε να λειτουργει..

Δε πειραζει λεω.. Ανοιγω την tv να δω τι εχει..

Δεν ειχα ξανασχολιθει με πλασμα κτλ κτλ οποτε ανοιγοντας την αμεσως (εδω μου λετε αν κανω λαθος) την χωρισα στα εξης τμηματα..

.τροφοδοτικο 1 = τροφοδοτει την main board ας πουμε (εχει πανω AD/DD converters και κατι tuners)
    .τροδοδοτικο 2 = Νομιζω τροφοδοτει τον πισω φωτισμο της τηλεορασης και 2 αλλες πλαινες πλακετες που απο μεσα τους βγαινουν φαρδιες καλωδιοταινιες που πανε στην οθονη.
    .κετρικη πλακετα = κανει τα παντα , ολα
    .2 πλακετες με μεγαλες ψηκτρες απο την οποια φευγουν φαρδιες καλωδιοταινιες για την οθονη.Προφανως ειναι κατι σαν driver για την οθονη.

Το προβλημα που παρουσιαζει ειναι πολυ απλο προφανως .. Στο τροφοδοτικο 1 (που τροφοδοτει την main board) καιει την κεντρικη ασφαλεια ταχειας 3,15Α. Στην εισοδο των 220 συνορευουν : η ασφαλεια που καιγετε , 2 κεραμικοι πυκνωτες κ εχει ενα μεγαλο εξαρτημα που πιστευω ειναι Η ενα ρελε που φαινετει στο σχεδιαγραμα Η καποιος συνδιασμος πηνειων??κατι τετοιο...Παντως το υποτευομαι λιγο.. χμ χμ..
    Ισως να ειναι κ κατι απο το τμημα του stand by που αποτι ειδα στο service manual ειναι στο κατω μερος της πλακετας...

Εχει κανενας ιδεα
    1.τι ειναι αυτο το εξαρτημα ρε γμτ..
    2.Εχει κανενας ιδεα τι μπορει να ειναι?

Βρηκα κ το μανουαλ , το βαζω κ αυτο μηπως το θελει κανενας. Πιστευω οτι απο την υπερταση μπορει καποιος ηλετρκολιτικος στο stand by βραχικυκξλωσε Η ισως καμια διοδος???(καλα αυτο με την διοδο το ειχα παθει σε μια αλλη τηλεοραση παμπαλαιη curting που βραχυκυκλωνε ολη η tv απο αυτη την διοδο.. ποολυ κουφη βλαβη..απο τοτε το εχω υποψην μου σαν πιθανοτητα)

Παντως με ενα γρηγορο οπτικο ελενχο (απο πανω μονο) δε φαινεται κατι "ψημενο" η φουσκωμενο..

Φωτογραφιες δεν εχω μαζι μου παντως , αλλα εχω βγαλει (κ για να θυμαμαι τι ηταν συνδεδεμενο κ που)

Πως γινεται να ανεβασω το pdf-manual της τηλεορασης ρε γμτ???Μου βγαζει ενα error για ενα securty token missing..

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Είναι απίθανο να έχει ρελέ... Μήπως το εξάρτημα ποπυ λες είναι το φίλτρο του δικτύου; Αν ναι, ποτέ δεν χαλάει...

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι απίθανο να έχει ρελέ... Μήπως το εξάρτημα ποπυ λες είναι το φίλτρο του δικτύου; Αν ναι, ποτέ δεν χαλάει...
    filman αδιαβαστο σε πιανω //// ολα τα μεγαλα τροφοδοτικα στα πλασμα 42 εχου ρελe για το standby
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Το avatar του χρήστη MadAss
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

συμφωνω με τον Σακη...ολες οι plasma εχουν ρελε

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Ναι, εεε; 42άρα δεν έχω ανοίξει. Όσο ζω μαθαίνω.

Το avatar του χρήστη cloud_constructor
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    cloud constructor
    Περιοχή
    Αθηνα ΚΑΙ εγω

Προεπιλογή

Στανταρ υπαρχει ενα ρελε . Ειχε και διακοπτη πισω στο τροφοδοτικο που εκοβε το ρεΒμα απο ολο το κυκλωμα (πως εχουν στα pc διπλα απο το καλωδιο τροφοδοσιας..).Οταν το εβαζες στο ON εκανε κλακ και εμπαινε σε standby..

Αρε γμτ.. αντε να σχολασω να παω σπτι να βγαλω εντελως το τροφοδοτικο να δουμε τι γινεται..

Το avatar του χρήστη jim philips
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Καματερο

Προεπιλογή

Kαλησπερα φιλε,κατ'αρχην πρεπει να μας πεις τι panel φοραει η tv,ως συνηθως τα πιο κινησιμα πανελ ειναι lg&samsung,για να καταλαβουμε περι τινος προκιτε,τα λεμε.

Παρόμοια Θέματα

1. Σχέδιο Τηλεόρασης Grunding...
    από siolosni στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-12-08, 15:11
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ PLASMA PHILIPS 42
    από BASILIS971 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-07, 13:00

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι