Γεια κ χαρα σε ολους.
Εδω κ μερικες μερες εγινε κατι τραγικοτατο (πφ λεμε τωρα). Λογω κακης ηλεκτρολογικης εγκαταστασης (επισκευαστικε) προφανως καποια υπερταση η κατι τετοιο χτυπισε την τηλεοραση η οποια σταματισε να λειτουργει..
Δε πειραζει λεω.. Ανοιγω την tv να δω τι εχει..
Δεν ειχα ξανασχολιθει με πλασμα κτλ κτλ οποτε ανοιγοντας την αμεσως (εδω μου λετε αν κανω λαθος) την χωρισα στα εξης τμηματα..
.τροφοδοτικο 1 = τροφοδοτει την main board ας πουμε (εχει πανω AD/DD converters και κατι tuners)
.τροδοδοτικο 2 = Νομιζω τροφοδοτει τον πισω φωτισμο της τηλεορασης και 2 αλλες πλαινες πλακετες που απο μεσα τους βγαινουν φαρδιες καλωδιοταινιες που πανε στην οθονη.
.κετρικη πλακετα = κανει τα παντα , ολα
.2 πλακετες με μεγαλες ψηκτρες απο την οποια φευγουν φαρδιες καλωδιοταινιες για την οθονη.Προφανως ειναι κατι σαν driver για την οθονη.
Το προβλημα που παρουσιαζει ειναι πολυ απλο προφανως .. Στο τροφοδοτικο 1 (που τροφοδοτει την main board) καιει την κεντρικη ασφαλεια ταχειας 3,15Α. Στην εισοδο των 220 συνορευουν : η ασφαλεια που καιγετε , 2 κεραμικοι πυκνωτες κ εχει ενα μεγαλο εξαρτημα που πιστευω ειναι Η ενα ρελε που φαινετει στο σχεδιαγραμα Η καποιος συνδιασμος πηνειων??κατι τετοιο...Παντως το υποτευομαι λιγο.. χμ χμ..
Ισως να ειναι κ κατι απο το τμημα του stand by που αποτι ειδα στο service manual ειναι στο κατω μερος της πλακετας...
Εχει κανενας ιδεα
1.τι ειναι αυτο το εξαρτημα ρε γμτ..
2.Εχει κανενας ιδεα τι μπορει να ειναι?
Βρηκα κ το μανουαλ , το βαζω κ αυτο μηπως το θελει κανενας. Πιστευω οτι απο την υπερταση μπορει καποιος ηλετρκολιτικος στο stand by βραχικυκξλωσε Η ισως καμια διοδος???(καλα αυτο με την διοδο το ειχα παθει σε μια αλλη τηλεοραση παμπαλαιη curting που βραχυκυκλωνε ολη η tv απο αυτη την διοδο.. ποολυ κουφη βλαβη..απο τοτε το εχω υποψην μου σαν πιθανοτητα)
Παντως με ενα γρηγορο οπτικο ελενχο (απο πανω μονο) δε φαινεται κατι "ψημενο" η φουσκωμενο..
Φωτογραφιες δεν εχω μαζι μου παντως , αλλα εχω βγαλει (κ για να θυμαμαι τι ηταν συνδεδεμενο κ που)
Πως γινεται να ανεβασω το pdf-manual της τηλεορασης ρε γμτ???Μου βγαζει ενα error για ενα securty token missing..