Αρχικό μήνυμα από
kostascbr
παιδια εχω μια ηλεκτροκοληση inverter μαρκας micrtronic η οποια σταματησε να κολάι ενω δουλευουν οι ανεμηστηρες και το λεντ στην πλακετα αναβη,, μετα απο οπτικο ελεγχο που εκανα βρηκα δυο αντιστασεις συρματος βατικες παραλληλα συνδεδεμενες σπασμενες απο πυρακτωση που απο οτι φαινόταν εγραφε 47 Ω
τις αλαζω με δυο αλλες 47Ω 17W και η ηλεκτροκοληση κολαγε αλλα σαν ηλεκτροποντα δηλαδη δεν έλιωνε το ηλεκτροδιο κολαγε πανω στο σιδερο
διαβαζονντας εδω για αλλες ηλε/σεις ειδα αυτη την αντισταση σε αλλες μαρκες και 2,2 Ω και εκανα δοκιμη με οτι αντιστασεις ειχα και ειδα οτι κατω απο 10Ω κολαι (δε ξερω αν κολαει καλα με αμπερ αλλα κολαι ) αλλα μου έκαιγε την αντισταση και ψαχνωντας (ειμαι επαρχεια ) πηρα δυο των 15Ω 17W η καθε μια και τις τοποθετω
με κολημα 10 δευτερολεπτων οι αντιστασεις κάπνισαν ετοιμες να καουν και σταματησα
με την αντισταση 2,2 Ω κολαγε με ποιο πολλα αμπερ με τις δυο 15 Ω = 7,5Ω μαλλον λιγο ποιο αδύναμη
και στις δυο περιπτωσεις της δοκιμής το ποτενσιόμετρο ρύθμιζε αμπερ ,αν εχετε καποια ιδεα βοηθατε παιδια ευχαριστω