Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9
    Το avatar του χρήστη brasidas12
    Μέλος
    Όνομα
    Μύρωνας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Φρέον σε a/c

Καλημέρα σε όλους. Σε ένα κλιματιστικό που έχει χάσει το φρεον όταν το βάζω μπρος δουλεύει η φτερωτή στο εξωτερικό μηχάνημα αλλά το κομπρεσέρ όχι. Θα πάω αυτές τις μέρες να πάρω φρεον 410α 1 κιλό που παίρνει κ το ερώτημα μου είναι πως θα τραβήξει το φρεον μέσα αν δεν δουλεύει ο συμπιεστής;

Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προεπιλογή

ΚαλησπέραΠώς ξέρεις ότι έχει χάσει φρεον το κλιματιστικό ; Βρήκες που έχει διαρροή; Έχεις ελέγξει μήπως φταίει άλλο πράγμα και δεν εκκινεί ο συμπιεστής; Πόσο φρεον θα βάλεις ; Πώς θα κάνεις κενό ;έχεις αντλία κενού ; Έχεις μανόμετρα να μετρήσεις τις πιέσεις ; Εχεις γνώσεις πως λειτουργεί το κλιματιστικό; Ξέρεις ότι το ρεύμα σκοτώνει; Ξέρεις ότι το φρέον ίσως είναι και τοξικό; Φιλικά φιλαράκι όλα αυτά για να σε βοηθήσουμε. Μπορείς να ελέγξεις με πολύμετρο πυκνωτή εκκίνησης , ρελέ θερμικά κτλ ή τα τυλίγματα του συμπιεστή;

Στάλθηκε από το FS8032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΣΚΛΗΚΟΣ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xsterg (02-08-19)

Μέλος
    Όνομα
    Μύρωνας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μέτρησα με μανόμετρα κ το είδα. Το έχασε μετά από μετακίνηση που έκανε ο ξάδερφος μου στην εξωτερική από τις βάνες. Το πολύμετρο δεν το είχα για να τσεκαρω γιατί το ξέχασα σε άλλη εργαλειοθήκη κ το κλιματιστικό είναι σε εξοχική κατοικία κ θα πάω όταν μπορέσω.

Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προεπιλογή

Ελευθέρωσε τα πιν του συμπιεστή από ρελέ και τα θερμικά και με προσοχή δώσε εξωτερικά 230 volt στα πιν c(common) και s(start) φορωντας γάντια και με ένα μονωμένο κατσαβίδι βραχυκυκλωσε μετά από λίγο το start με r (run ) . Έτσι θα ξεκολλήσει θα ξεκινήσει και θα καταλάβεις αν ο συμπιεστής είναι υγιής ή τα τιναξε .

Μέλος
    Όνομα
    Μύρωνας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εκανα το τεστ με το ρεύμα κ ο συμπιεστής πήρε κανονικά. Όταν τον συνδέω κανονικά δεν λέει να πάρει. Δουλεύει η φτερωτή αλλά αυτός χαμπάρι

Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προεπιλογή

Ρελέ θερμικο πρέπει να μετρήσεις και αν έχει πυκνωτή μέτρα και αυτόν, για αρχή τσεκαρε με πολυ προσοχή αν σου κατεβάζει τάση προς τον συμπιεστή

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Περιστέρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από brasidas12 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα σε όλους. Σε ένα κλιματιστικό που έχει χάσει το φρεον όταν το βάζω μπρος δουλεύει η φτερωτή στο εξωτερικό μηχάνημα αλλά το κομπρεσέρ όχι. Θα πάω αυτές τις μέρες να πάρω φρεον 410α 1 κιλό που παίρνει κ το ερώτημα μου είναι πως θα τραβήξει το φρεον μέσα αν δεν δουλεύει ο συμπιεστής;
    Από πού αγόρασες/θα αγορασεις το φρεον? Πόσο το βρίσκεις?

Μέλος
    Όνομα
    Μύρωνας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από papath Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από πού αγόρασες/θα αγορασεις το φρεον? Πόσο το βρίσκεις?
    μου εδωσε ενας γνωστος μου ψυκτικος. 40 ευρω το κιλο εχει κ παει κ για αλλη αύξηση αποτι μου ειπε

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Περιστέρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από brasidas12 Εμφάνιση μηνυμάτων
    μου εδωσε ενας γνωστος μου ψυκτικος. 40 ευρω το κιλο εχει κ παει κ για αλλη αύξηση αποτι μου ειπε
    Αν πάει έτσι θα συμφέρει να αγοράζεις κλιματιστικά με 200€ για το φρεον και μόνο.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας