Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    χαιδαρι

Προεπιλογή FUJITSU SIEMENS AMILO PI1536 ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ

Καλησπέρα σε όλο το forum
    Έχω ένα φορητό amilo pi1536 7ετίας και σε μιά συνηθισμένη εκκίνηση του,μου εμφάνισε μαύρη οθόνη χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.Τα ledάκια της τροφοδοσίας και του σκληρού ανάβουν κανονικά όπως και ο ανεμιστήρας του λειτουργει κι αυτός κανονικά.Τον σύνδεσα με την tv και μου εμφάνισε τα πάντα σ'αυτήν με την οθόνη του laptpo να παραμένει μαύρη.Το περίεργο είναι ότι μου εμφανίστηκε κατευθείαν στην tv η εικόνα,ενώ στο παρελθόν μου εμφάνιζε "κανένα σήμα" και έπρεπε να κάνω εγώ τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να έχω εικόνα(σαν να μου λέει το laptop ότι δεν μπορώ να σου δώσω εικόνα κανονικά και στην δίνω μέσω του VGA).Εδώ και μία εβδομάδα τον λειτουργώ έτσι!!!
    Το μυαλό μου πηγαίνει στην ccfl.Είχε κανείς στο παρελθόν παρόμοια εμπειρία;Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;
    Ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

1. Αν είναι η λάμπα ή ο inverter και όχι η GPU τότε με δυνατό φως πάνω στο LCD θα πρέπει να φαίνεται η επιφάνεια εργασίας σου χωρίς backlight.

Ένα απλό τεστερ, είναι αυτό θα σου πει τι είναι καμένο.

2. Αν είναι η λάμπα και όχι ο inverter ή η GPU τότε με δυνατό φως πάνω στο LCD θα πρέπει να φαίνεται η επιφάνεια εργασίας σου χωρίς backlight.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη toni31 : 18-05-14 στις 14:27 Αιτία: Λόγω ταχύτητας το έγραψα λάθος είναι το 1 και όχι το 2.

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Έλεγξες στις ρυθμίσεις της οθόνη στον πίνακα ελέγχου εάν έχει επιλεχθεί η προβολή και στην οθόνη του laptop;

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

αν δεν βλεπεις τιποτα στην οθονη φωτιζοντας την με καποιο φακο ας πουμε τοτε η vga τελειωσε τα συγκεκριμενα εκει ποναγαν το οτι σου εβγαλε 7 χρονια ηταν θαυμα

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

GPU φιλε...
    πηγαινεις για reballing.....

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Πώς είναι η GPU αφού μόνο στην οθόνη του υπολογιστή δε φαίνεται κάτι; Αν ήταν θα έπρεπε να μη δείχνει τίποτα ή ακόμη και να μη ξεκινάει.
    Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
    VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Papas00zas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πώς είναι η GPU αφού μόνο στην οθόνη του υπολογιστή δε φαίνεται κάτι; Αν ήταν θα έπρεπε να μη δείχνει τίποτα ή ακόμη και να μη ξεκινάει.
    Προσπαθησε με ενα φακο να ριξεις φως στην οθονη και πες μας αν δειχνει κατι...
    εχεις τσεκαρει το inverter της οθονης?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    χαιδαρι

Προεπιλογή

Θα συμφωνήσω με τον παπασούζα,πάντως στην οθόνη δεν φαίνεται η επιφάνεια εργασίας και από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών ATI RANDEON X1400 μπορώ να τις αλλάξω αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να κάνω προβολή και στην οθόνη του laptop.Με Fn+F4 δεν μου εμφανίζει τίποτα στο λαπτοπ.Τον inverter όχι ακόμη....

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lachano1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα συμφωνήσω με τον παπασούζα,πάντως στην οθόνη δεν φαίνεται η επιφάνεια εργασίας και από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών ATI RANDEON X1400 μπορώ να τις αλλάξω αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να κάνω προβολή και στην οθόνη του laptop.Με Fn+F4 δεν μου εμφανίζει τίποτα στο λαπτοπ.Τον inverter όχι ακόμη....
    Φιλε μου πρεπει να το πας βημα βημα εχοντας ανταλακτικα για να δεις τι φταιει..
    μπορει να ειναι η οθονη..μπορει να ειναι η καλοδιοταινια της οθονης..μπορει να ειναι το inverter αλα αν ηταν αυτο θα σου εδειχνε εστω αχνα μεσα απο την οθονη αν την φωτιζες με ενα φακο...
    μου ειχε ερθει ενα τετοιο ποιο παλια και μου ειχε καψει μια ασφαλεια πανω στην μητρικη αλα μην πας στα χειροτερα ψαξε πρωτα οσα σου ειπα στην αρχη...και στειλε μας να μας πεις τι εγινε...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    χαιδαρι

Προεπιλογή

Τελικά η κάρτα γραφικών είναι και με reflow που έκανε ένας γνωστός μου επειδή εγώ δεν ξέρω,δεν έπαιξε και μάλιστα χειροτέρεψε.Δείχνει άσπρη οθόνη.Αγόρασα τσιπακι από ebay,το τοποθέτησε με ειδικό σταθμό αλλά πάλι τίποτα.Τώρα μου λέει ότι φταίει όλη η κάρτα,μπορεί να συμβαίνει αυτό, μήπως με νέο reflow από άλλο άτομο δουλέψει; Ποια είναι η σωστή διαδικασία μήπως και μπορέσω να το κάνω εγώ;

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] fujitsu siemens amilo pi 1556
    από escapecfu στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-01-14, 17:48
  2. [Φορητός Η/Υ] FUJITSU SIEMENS AMILO 2550 dc jack
    από Arnoldone στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-10-13, 10:27
  3. [Φορητός Η/Υ] fujitsu siemens amilo m -p 1437 προβλημα με gpu
    από chrisrer στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά