Καλημέρα, ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος μέχρι το πρωί, που θα έρθει ο ψυκτικός να φέρει την επιδιορθωμένη πλακέτα.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Το κλιματιστικό αυτό είναι το μόνο μέσο θέρμανσης για το σπίτι μου. Χάλασε λοιπόν και έπρεπε επειγόντως να επιδιορθωθεί, γιατί έχω μικρό παιδί και μάλιστα με βροχίτιδα αυτή τη στιγμή.
Κατα την θέρμανση, μόλις έπιανε θερμοκρασία, έβγαζε κρύο αέρα. Αν το κλείναμε και το ξανανοίγαμε δεν γύριζε ο ανεμιστήρας στην εξωτερική μονάδα. Στην ουσία το κλιματιστικό, έπαιρνε μπρος και δούλευε, μια φορά την ημέρα.
Κάλεσα τον ψυκτικό που μου το πέρασε πριν 10 χρόνια ( είχε αφήσει το τηλ του πάνω στο manual ) γιατί δεν γνώριζα κάποιον άλλο, αλλά δεν είχα και τον χρόνο να ψάξω, για γνωστό του γνωστού κλπ.
Έλεγξε την εξωτερική μονάδα και τα βρήκε όλα λειτουργικά και κατέληξε πως το πρόβλημα ξεκινάει από την εσωτερική πλακέτα. Το Σάββατο πήρε την πλακέτα και σήμερα του τηλεφώνησα να μάθω τι έγινε. Μου είπε λοιπόν ότι την επιδιόρθωσε ηλεκτρονικός και αύριο θα έρθει να μου την περάσει.
Ο ηλεκτρονικός ζητάει 120 ευρώ και 20 ευρώ ο ψυκτικός, σύνολο 140.
Είμαι παράλογη που μου φαίνονται πολλά;;; Το χειρότερο είναι ότι το επιδιόρθωσε πριν με ενημερώσει για την τιμή και εγώ αύριο πρέπει να πληρώσω, αλλιώς δεν θα χω κλιματιστικό.
Ψάχνοντας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την επισκευή πλακέτας κλιματιστικού, το google με οδήγησε εδώ και διάβασα ότι το πιο πιθανό είναι να κάηκε κάποιος πυκνωτής. Σε άλλη αναζήτηση βρήκα ότι η αξία ενός τέτοιου πυκνωτή, είναι γύρω στα 2 ευρώ.
Δεν είμαι ηλεκτρονικός, μπορεί να είναι κάτι πιο περίπλοκο και να χω άδικο, αλλά ειλικρινά αν κάποιος γνωρίζει, ας μου πει πιο είναι το ανώτερο ποσό επισκευής μια τέτοιας βλάβης.
Δεν μου τρέχουν από τα μπατζάκια και μου είναι δύσκολο να δώσω τόσα χρήματα, ειδικά αν ξέρω ότι κάποιος θέλει να με κοροϊδέψει.
Θέλω μόνο να ξέρω αν είναι απατεώνας ή όχι, για να ξέρω πως θα τον αντιμετωπίσω αύριο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, σε όποιον καλό άνθρωπο μου απαντήσει.