Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 17

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αγ. Στέφανος

Προεπιλογή Παγομηχανή

Έχω ένα ψυγείο bosch ντουλάπα δεκαετίας και κάνα χρόνο τώρα σταμάτησε να παράγει παγάκια.
    Πρόσφατα είχε πρόβλημα, διαρροή φρέον από το συμπυκνωτή μετά την αλλαγή δουλεύει κανονικά και έχει πιάσει τις σωστές θερμοκρασίες σε ψύξη και κατάψυξη.
    Μία και είχε έρθει τεχνικός έψαξα και το θέμα της παγομηχανής.
    Ο τεχνικός μου είπε ότι η παγομηχανή κάνει κανονικά τον κύκλο της, αλλά Όταν δεν δουλεύει η παγομηχανή την αλλάζουν ολόκληρη!
    Κόστος περίπου 350 € !
    Το μηχανάκι που προωθεί τον πάγο δουλεύει κανονικά. Νερό έχω κανονικά παγωμένο. Αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται να μην παίρνει νερό εκεί που φτιάχνει παγάκια.
    Ρώτησα τον τεχνικό μήπως φταίει κάποια ηλεκτροβάνα, και μου είπε ότι ο διακόπτης είναι κοινός για πάγο και νερό και εφόσον έχω νερό δουλεύει.
    Μου φαίνεται αδιανόητο να βγαίνει άχρηστο ολόκληρο μηχάνημα και να μην υπάρχουν ανταλλακτικά για τα επιμέρους στοιχεία του.
    Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει Αν και ποιος μπορεί να επισκευάσει μια παγομηχανή και αν υπάρχουν ανταλλακτικά.
    Ζήτησα από τον τεχνικό να αφαιρέσει την παγομηχανή από το ψυγείο (αφού δεν δουλεύει έτσι κι αλλιώς) και να την ψάξω μόνος μου. Αλλά μου είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα σε αισθητήρες πλακέτες και δεν ξέρω που αλλού.
    Μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι ή να συνεχίσω να φτιάχνω παραδοσιακά παγάκια... και να ξεχάσω την παγομηχανή

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ο τεχνικός μου είπε ότι η παγομηχανή κάνει κανονικά τον κύκλο της, αλλά Όταν δεν δουλεύει η παγομηχανή την αλλάζουν ολόκληρη!
    Πως κάνει κανονικά τον κύκλο της όταν λίγο αργότερα αναφέρεις

Το μηχανάκι που προωθεί τον πάγο δουλεύει κανονικά. Νερό έχω κανονικά παγωμένο. Αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται να μην παίρνει νερό εκεί που φτιάχνει παγάκια.
    Ρώτησα τον τεχνικό μήπως φταίει κάποια ηλεκτροβάνα, και μου είπε ότι ο διακόπτης είναι κοινός για πάγο και νερό και εφόσον έχω νερό δουλεύει.
    Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα 2 (δηλαδή για να γεμίσει νερό η παγομηχανή και να ελέγχεται σωστά θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη είσοδος νερού)

Ζήτησα από τον τεχνικό να αφαιρέσει την παγομηχανή από το ψυγείο (αφού δεν δουλεύει έτσι κι αλλιώς) και να την ψάξω μόνος μου. Αλλά μου είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα σε αισθητήρες πλακέτες και δεν ξέρω που αλλού.
    Και δεν δημιουργεί πρόβλημα όταν η παγομηχανή σε δική σου αναφορά δεν παίρνει νερό?
    Βάση του τεχνικού που λέει ότι κάνει κανονικά τον κύκλο της , έχουν δημιουργηθεί παγάκια στην παγομηχανή ? ή όχι?

Βάλε τα στοιχεία μοντέλου.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mirodias (15-05-21)

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αγ. Στέφανος

Προεπιλογή

Μοντέλο: KAD62S50/02
    Quote: Πως κάνει κανονικά τον κύκλο της όταν λίγο αργότερα αναφέρεις :Quote
    Μάλλον πάτησε το ον για πάνω από 15 δευτερόλεπτα ή έκανε κάποιο άλλο συνδυασμό πλήκτρων δεν είμαι σίγουρος και άκουσε κλατς κλατς κλουτς κλουτς Τσικ Τσικ ή κάτι τέτοιο.... Αυτό που άκουσε του έδειχνε ότι τα επιμέρους στοιχεία της λειτουργούν.
    Quote: Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα 2 (δηλαδή για να γεμίσει νερό η παγομηχανή και να ελέγχεται σωστά θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη είσοδος νερού) :quote
    Τελικά είναι ένα εξάρτημα μία εισαγωγή νερού από την παροχή δύο εξαγωγές μία για Βρύση - νερό που λειτουργεί κανονικά και μία για παγομηχανή που σύμφωνα με τον τεχνικό θα λειτουργεί και αυτή κανονικά εφόσον λειτουργεί η άλλη. Εγώ πάλι δεν συμφωνώ απόλυτα. Του πρότεινα να βγάλει έξω το εξάρτημα και να δοκιμάσουμε να του δώσουμε ρεύμα να δούμε αν λειτουργούν και οι δύο (προφανώς) ηλεκτροβάνες που έχει αλλά το θεώρησε περιττό και επικίνδυνο με τις φίσες που έχουνε κλπ.
    Quote: Και δεν δημιουργεί πρόβλημα όταν η παγομηχανή σε δική σου αναφορά δεν παίρνει νερό?

Βάση του τεχνικού που λέει ότι κάνει κανονικά τον κύκλο της , έχουν δημιουργηθεί παγάκια στην παγομηχανή ? ή όχι? :Quote
    Έλα μου ντε?
    Η παγομηχανή δεν γεμίζει με νερό τις υποδοχές για τα παγάκια. Αυτό είναι και το πρόβλημα. Η λύση που δίνει η Bosch είναι αλλαγή ολόκληρης της παγομηχανής!
    Εγώ πιστεύω ότι δύο είναι οι πιθανές αιτίες:
    1. Δεν δουλεύει η ηλεκτροβάνα εισαγωγής νερού.
    2. Δεν δουλεύει ο αισθητήρας της παγομηχανής που ελέγχει αν έχουν νερό οι παγοκύστες.
    Μίλα όμως σπίτι μηχανικός είμαι ούτε έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να δω πώς θα τα ελέγξω.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

https://kokoris.gr/index.php?menuID=...od=KAD62S50/02
    κωδικός 8720119 παγομηχανή
    κωδικός 8720107 2ος θάλαμος υποδοχής για τα παγάκια ?

Μίλα όμως σπίτι μηχανικός είμαι ούτε έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να δω πώς θα τα ελέγξω.
    Σάμπως εγώ έχω γνώσεις ? και εγώ από τα παιδικά παιχνίδια ξεκίνησα την "μόρφωση"
    Βλέποντας και κάνοντας είναι όλα , εξετάζεις τα πιθανά , π.χ. ας πούμε κάποια φίλτρα βουλωμένα ? Βαλβίδες όπως λες ? με την σειρά ένα ένα , λογικά κάποιο από όλα τα παραπάνω αν "φρακάρει " οι πλακέτες περιμένουν την σωστή ακολουθία .
    Δες (χρειαζόμαστε μικροσκόπιο) τι περιλαμβάνουν οι παραπάνω κωδικοί στα εξαρτήματα τους
    Και κάνε μια περίληψη από την παροχή νερού πως και που κατευθύνεται σε βήματα το νερό (π.χ. μετά από βαλβίδα που την βρήκες οκ? μετά που ? φίλτρο ? οκ? ) μετά που ....

Εξαρτήματα που δεν τα γνωρίζω , θα σε βοηθήσουν άλλοι για τα τεστ.
    Αλλά πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες τι είδους εξαρτήματα είναι βάση αναλυτικού σχεδίου.

Με έναν κουβά πλακέτες που έχει το μοντέλο , κωδικούς σφαλμάτων δεν βγάζει ? ή είναι τεχνολογία ότι νάναι . (π.χ. πλακέτα που σου λέει και τι καιρό θα κάνει αύριο , αλλά δεν μπορεί να καταλάβει ή να σε ενημερώσει ότι δεν παίρνει νερό η παγομηχανή )
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 15-05-21 στις 22:02

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mirodias (15-05-21)

Μέλος
    Όνομα
    Aenaos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ice maker is not functioning
    Cause
    1. Ice maker is switched off, or "lock" function or childproof lock is activated 2. A large quantity of ice has been dispensed 3. Kink in water supply line 4. Water pressure too low

https://www.bosch-home.com/ae/getAll...=KAD62S50%2F02
    Κατάλογος εξαρτημάτων.

8. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον Αεναος για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Κυριακίδης (15-05-21), mirodias (16-05-21)

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αγ. Στέφανος

Προεπιλογή

Κωδικό σφάλματος δεν βγάζει.
    Να πω την αλήθεια είχα συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα φτιάχνω παγάκια με τον κλασικό τρόπο. Τα φτιάχνω με παγοκύστες τα ρίχνω στο κουτί και βγάζει κανονικά και πάγο και τριμμένο, κυριλέ.
    Απλώς πρόσφατα έσκασα 150€ για αλλαγή συμπυκνωτή και μία και ήρθε "ειδικός" είπα να το κοιτάξω και αυτό.

Από τη στιγμή που ο τεχνικός δεν διακινδυνεύει να δοκιμάσει κάποια πράγματα και με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη συσκευή έχει ένα κάρο πλακέτες και σενσορες, φοβάμαι να το παίξω γιατρός.
    Το ποστ το έβγαλα μπας και κάποιος άλλος είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα ή γνώριζε από που αγοράζει η bosch παγομηχανές (πιστεύω ότι παίρνει ολόκληρο το μηχάνημα και δεν το κατασκευάζει για αυτό και το αλλάζει ολόκληρο).

Service manual για το συγκεκριμένο δεν έχω βρει. Το φίλτρο νερού είναι ένα άρα μάλλον δεν ευθύνεται. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να είναι καμιά βλακεία μηχανικού τύπου ένα σπασμένο ελατηριάκι ή κάτι τέτοιο. Αφού όμως δεν με αφήνει να βγάλω την παγομηχανή έξω να την κάνω φύλλο και φτερό να δω τι παίζει μάλλον θα το αφήσω τουλάχιστον μέχρι την επόμενη καραντίνα...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μετάφραση από το #5 (για υπόψιν mirodias)
    Η παγομηχανή δεν λειτουργεί
    Αιτία
    1. Η παγομηχανή είναι απενεργοποιημένη ή ενεργοποιείται η λειτουργία "κλειδώματος" ή η ασφάλεια για παιδιά 2. Έχει διανεμηθεί μεγάλη ποσότητα πάγου 3. Στρέψτε τη γραμμή παροχής νερού
    Προς Αεναος στην περιοχή παγομηχανής και για τους κωδικούς εξαρτημάτων 0436 & 0437 έχεις και την ονομαστική λίστα έστω στα Αγγλικά για το τι είδους εξαρτήματα πρόκειται? Το ένα θα είναι το μοτέρ , το άλλο τι είναι ? (πιθανόν αντίσταση για απόψυξη του πάγου?) αναφέρει τίποτα άλλο πάλι στην ίδια περιοχή για αισθητήρες ?
    Οπότε βάση της διπλής βαλβίδας στην παροχή 0606 θα πρέπει ο mirodias να μυρίσει το πιθανό σφάλμα εκεί .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 15-05-21 στις 23:16

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αγ. Στέφανος

Προεπιλογή

Βρήκα αυτό σε μία γωνιά της παγομηχανής που γράφει (μάλλον) florida industries group
    made in china
    Αλλά δεν μπορώ να βρω τη συγκεκριμένη εταιρεία...
    Το florida μπορεί να είναι και Flurida.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν μένει κοντά ο προηγούμενος τεχνικός ξανακάλεσε τον και πες του να εξετάσει την βαλβίδα παροχής (διπλή)
    https://kokoris.gr/index.php?ProdID=...ch=KAD62S50/02
    Εγώ αν το είχα (και που είμαι "ψυχάκιας" με αυτά) θα έκανα σκάντζα την βαλβίδα για τεστ (αν δουλέψει τώρα η παγομηχανή αλλά όχι του κρύου νερού)
    Για ποιον λόγο να βγάλω την παγομηχανή αφού το πρόβλημα είναι ότι δεν εισέρχεται νερό.
    Μπορεί να κάηκε το πηνίο της συγκεκριμένης βαλβίδας που οδεύει προς παγομηχανή ή βουλωμένη
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 16-05-21 στις 17:09

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αγ. Στέφανος

Προεπιλογή

Και εγώ το ίδιο ακριβώς πιστεύω. Σκάντζα δεν νομίζω ότι γίνεται γιατί είναι με φισάκια οι υποδοχές που παίρνει τις εντολές της. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να διακινδυνεύσω να δώσω ρεύμα με καλώδια γιατί δεν ξέρω πώς θα φανεί αυτό στις πλακέτες...
    Ο τεχνικός ήταν από αυτούς που στέλνει η bosch. Συγκεκριμένα ήρθε ένας τεχνικός αρχικά διέγνωσε ότι το πρόβλημα είναι για ψυκτικό και σε δεύτερο χρόνο ήρθε ο ψυκτικός. Στην κουβέντα που έκανα με τον πρώτο τεχνικό είπαμε ψυκτικός να φέρει μαζί του και τη βαλβίδα για να δοκιμάσουμε. Όπως καταλαβαίνεις βαλβίδα δεν έφερε....

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα με ταμειακή μηχανή
    από K.pr στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-10-15, 14:32
  2. Ψυγείο NEFF (Πρόβλημα με παγωμηχανή)
    από αλπινιστης στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-08-15, 14:23
  3. Απαντήσεις: 0