Έχω ένα ψυγείο bosch ντουλάπα δεκαετίας και κάνα χρόνο τώρα σταμάτησε να παράγει παγάκια.
Πρόσφατα είχε πρόβλημα, διαρροή φρέον από το συμπυκνωτή μετά την αλλαγή δουλεύει κανονικά και έχει πιάσει τις σωστές θερμοκρασίες σε ψύξη και κατάψυξη.
Μία και είχε έρθει τεχνικός έψαξα και το θέμα της παγομηχανής.
Ο τεχνικός μου είπε ότι η παγομηχανή κάνει κανονικά τον κύκλο της, αλλά Όταν δεν δουλεύει η παγομηχανή την αλλάζουν ολόκληρη!
Κόστος περίπου 350 € !
Το μηχανάκι που προωθεί τον πάγο δουλεύει κανονικά. Νερό έχω κανονικά παγωμένο. Αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται να μην παίρνει νερό εκεί που φτιάχνει παγάκια.
Ρώτησα τον τεχνικό μήπως φταίει κάποια ηλεκτροβάνα, και μου είπε ότι ο διακόπτης είναι κοινός για πάγο και νερό και εφόσον έχω νερό δουλεύει.
Μου φαίνεται αδιανόητο να βγαίνει άχρηστο ολόκληρο μηχάνημα και να μην υπάρχουν ανταλλακτικά για τα επιμέρους στοιχεία του.
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει Αν και ποιος μπορεί να επισκευάσει μια παγομηχανή και αν υπάρχουν ανταλλακτικά.
Ζήτησα από τον τεχνικό να αφαιρέσει την παγομηχανή από το ψυγείο (αφού δεν δουλεύει έτσι κι αλλιώς) και να την ψάξω μόνος μου. Αλλά μου είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα σε αισθητήρες πλακέτες και δεν ξέρω που αλλού.
Μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι ή να συνεχίσω να φτιάχνω παραδοσιακά παγάκια... και να ξεχάσω την παγομηχανή
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk