Καλημέρα σε όλους,
έχω ένα ψυγείο General Electric δίπορτο μοντέλο GSG 22 KE WW. Παρουσιάζει από χθές το εξής θέμα: ενώ λειτουργούσε κανονικά, μέσα σε διάστημα 2μιση ωρών τα συρτάρια ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας που είναι για φρούτα/λαχανικά(συντήρηση) ή φρέσκο κρέας (κατάψυξη) είχαν πιάσει πάγο απ'έξω και μέσα τα λαχανικά είχαν παγώσει. Ενώ στο κάτω ράφι της πόρτας που βάζουμε αναψυκτικά, μπουκάλια κλπ είχε σπάσει ένα κουτί αναψυκτικού (προφανώς είχε παγώσει).
Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι πλήν των συρταριών αυτών (που προφανώς κατά λάθος είχα κατεβάσει το ρυθμιστή σε χαμηλότερη θερμοκρασία) είναι ότι τόσο τα υπόλοιπα πράγματα της συντήρησης όσο και της κατάψυξης είχαν ξεπαγώσει.
Βάσει των οδηγιών χρήσεως ανέβασα το μοχλό των συρταριών ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας για να κλείσει τελείως η παροχή ψυχρού αέρα και ανέβασα την κλίμακα του θερμοστάτη συντήρησης και κατάψυξης λίγο παραπάνω απο ότι το είχα αλλά ακόμα δεν λειτουργεί σωστά το ψυγείο. Δηλαδή χαμηλή θερμοκρασία στη συντήρηση αλλά επαρκής, ενώ η κατάψυξη έχει τη θερμοκρασία συντήρησης που πχ ναι μεν τα παγάκια δεν γίνονται νερό, αλλά δεν ψύχονται κιόλας. Αυτό το παρουσιάζει απο χθες το μεσημέρι. Να τονίσω επίσης ότι όταν κλείνω το διακόπτη και το ξανανοίγω, ενώ ακούω το μοτέρ να ξεκινάει, μετά απο 2 δευτερόλεπτα "κόβει" και σταματάει.
Μήπως έχει πρόβλημα το μοτέρ/συμπίεστής και γιαυτό κόβει? Που μπορεί να οφείλεται? Μπορώ να κάνω κάτι εγώ?
Υ.Γ. Δεν έχω κάνει ακόμα απόψυξη. Λέτε να βοηθήσει ή θα χρειαστεί κάτι παραπάνω? Το κακό είναι ότι με βρίσκουν γενικώς ζημιές είτε σε αργίες είτε σε σαββατοκύριακα οπότε οποιαδήποτε απάντηση/βοήθεια πάρω άμεσα θα είναι πολύτιμη
Ευχαριστώ