Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 41

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή καμμενες αντιστασεις KODA AV-1300 V.2 /B

Γεια σας..ειμαι νεο μελος στο foroum και ηρθα για να ξανα ανοιξω το θεμα 1,5 χρονο μετα Ειχα αγορασει μεσω ηλεκτρονικου καταστηματος(http://www.smart-tech.com.gr/details...id=1749&page=1 ) εναν ενισχυτη KODA AV-1300V.2 /B ενω ο ενισχυτης τις πρωτες μερες μεχρι και 2 ωρες πριν δουλευε αριστα και καλυτερα απο οτι θα απετουσα απο εναν ενισχυτη σε αυτα τα λεφτα..2 ωρες πριν λοιπον μετα απο μια μετακινηση απο το σαλονι στο δωματιο μου..συνδεσα κανονικα τα καλοδια των δυο ηχειων (sony SS-RX88 στα 100 watt απο οτι ξερω) επειτα συνδεσα στην εισοδο VCD/CD ενα καλοδιο που κατεληγε σε καρφι 3.5 με το οποιο συνδεα τον υπολογιστη και το xperia κινητο μου..παρενθεση (ειχαμε και κακο καιρο με μειωσεις της τασης του ρευματος) μετα απο οταν συνδεσα τον εχισχυτη με τα ηχεια του κανονικα και το καλοδιο στην εισοδο συνδεσα το κινητο μου με τον ενισχυτη..καθως ανεβαζα την ενταση απο τον διακοπτη του ενισχυτη ενω δεν ειχα βαλει να παιζει μουσικη ακουγοταν ενας περιεργος ηχος (τζζζζζζζζ) και οταν ανεβαζα την ενταση της μουσικης απο το κινητο..η μουσικη τον καλυβε και δν ακουγοταν κ τοσο..λιγα λεπτα αργοτερα με παραξενευσε και παρατηρησα πως οταν πιεζα τον διακοπτη εναλαγης εισοδων (CD , DVD , TAPE κτλπ) ο ηχος σταματουσε και οταν το αφινα ο ηχος επανερχοταν...λιγο μετα μειωθικε αισθητα η ενταση του ηχου απο το αριστερο ηχειο..ελεγξα τα καλοδια της εισοδου που ειχα συνδεμενο το κινητο και τα εβγαλα και τα εβαλα αντιστροφα..ο ηχος επανηλθε και οταν τα ξαναεβαλα κανονικα κοκκινο με κοκκινο και ασπρο με ασπρο ο ενισχυτης εβγαλε λιγο καπνο απο την δεξια μερια του ενω ο ηχος ακουγοταν..δεν ειχε σταματησει να λειτουργει ο ενισχυτης τον εβγαλα αμεσως απο την μπριζα και αποσυνδεσα ολα τα καλοδια..(ο ενισχυτης μαλλων δεν εχει καει ολοκληροτικα..υποψιαζομε πως η εισοδος καικε..τωρα τι μου προτινεινετε να κανω...ξερεte αν καλυπτετε απο την εγγυηση ? δεν τον εχω ξαναβαλει στο ρευμα..τι πιστευετε..να τον δοκιμασω να δω αν τωρα λειτουργει η να τον αφησω να μην του κανω μεγαλυτερη ζημια?...αν ξερετε πειτε μου αν μπορω να τον φτιαξω.. αν μπορειτε ριξε μου τα φωτα σας γιατι ειναι επιγον μιας και σε λιγες μερες εχουμε μια αρκετα μεγαλη εκδηλωση και για τον ηχο στηριζομασταν σε αυτον τον ενισχυτη..αν μπορειτε να μου απαντησετε θα σας ειμουν υποχρεος..ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων..
    Ανοιξα και τον ενισχυτη για να δω τις ζημιες που εχουν γινει...τωρα δεν ξερω και πολα για τις αντιστασεις..αν μπορειτε πειτε μου σε τι χρησιμευουν η καθε καμενη αντισταση και πως μπορω να την φτιαξω...και παλι ευχαριστω..!DSC_0021.jpgDSC_0014.jpgDSC_0016.jpgDSC_0024.jpgDSC_0023.jpgDSC_0022.jpg

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Αυτά που έχεις κυκλώσει είναι ολοκληρωμένα και όχι αντιστάσεις, και είναι μαύρα από τη μάνα τους και όχι επειδή κάηκαν...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτά που έχεις κυκλώσει είναι ολοκληρωμένα και όχι αντιστάσεις, και είναι μαύρα από τη μάνα τους και όχι επειδή κάηκαν...
    ahaaaa.....ωραια...αρα απο το περιστατικο που σας περιεγραψα τι νομιζετε οτι μπορει να εχει γινει? :/
    καμενες εισοδοι?...τιποτα με το ρευμα..??...:/ ή μπορει να καικαν και τιποτα εξοσοι? παντως στην πλακετα οπως ειδες και εσυ φιλε μου δεν εχει μαυρισει τιποτα αλλο...αα και ευχαριστω πολυ που απαντησες στο θεμα μου....ειναι μπορω να πω πολυ SOS
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paris Kitsios : 23-02-12 στις 09:12

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Οι είσοδοι και οι έξοδοι που λες δεν είναι εξαρτήματα... Έτσι όπως σε βλέπω προφανώς δεν θα μπορέσεις να τον φτιάξεις. Ζήτα βοήθεια από κάποιον φίλο σου που να ξέρει ή δώσ' τον για επισκευή σε κάποιον τεχνίτη.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Οι είσοδοι και οι έξοδοι που λες δεν είναι εξαρτήματα... Έτσι όπως σε βλέπω προφανώς δεν θα μπορέσεις να τον φτιάξεις. Ζήτα βοήθεια από κάποιον φίλο σου που να ξέρει ή δώσ' τον για επισκευή σε κάποιον τεχνίτη.
    Φιλε μου..ενοειτε πως ειμαι αρχαριος..μονο τα βασικα ξερω...ποσα watt πρεπει να ειναι ο ενισχυτης και τα ηχεια και να χειριζομαι μηχανιματα Dj...τα βασικα πραγματα...και νομιζεις πως μια τετοια ζημια θα μπορει να φτιαχτει η θα μου πουνε ''οπως εισαι παρτον και πετα τον''?? γιατι παλιοτερα πολυ ειχαμε εναν μικρο ενισχυτη αμαξιου (12 χρονων περιπου) των 25 watt με χονι..και ειχε καει και μας ειπε ο τεχνικος ''κατευθειαν πεταμα''...και φιλε μου..πολυ το φοβαμε οτι θα μου τον βγαλουνε αχρηστο...εκτος αν αυτες ειναι ζημιες που στους καινουργιους ενισχυτες φτιαχνονται..:/

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Το γεγονός ότι ο άλλος μπορεί να σου πει "ο ενισχυτής σου είναι για πέταμα", δεν σημαίνει ότι αυτόματα εσύ έχεις τις γνώσεις να τον επισκευάσεις... Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις αντιστάσεις από τα ολοκληρωμένα τότε προφανώς δεν θα τα καταφέρεις (δεν ξέρω αν ακούγεται "κάπως" έτσι όπως το λέω, αλλά δεν το λέω κοροϊδευτικά). Ίσως με αυτά που είπες να περίμενες να σου κυκλώσει κάποιος ένα εξάρτημα πάνω στην πλακέτα και να σου πει: "φίλε, άλλαξε αυτό και ο ενισχυτής σου θα φτιάξει". Δυστυχώς κάτι τέτοιο συνήθως δεν γίνεται. Θα χρειαστεί προσεκτική παρατήρηση των εξαρτημάτων (περιλαμβανομένων και πολλών άλλων που φαντάζομαι ότι δεν φαίνονται στις φωτογραφίες), ίσως το service manual, και κυρίως, μετρήσεις, οι οποίες απαιτούν όργανα και γνώσεις. Γνώσεις του τί θα πας να μετρήσεις, και γνώσεις του αν η μέτρηση μαρτυράει ένα καλό εξάρτημα ή όχι.

Το avatar του χρήστη duomax03
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλημέρα. Πιστεύω το λάθος σου ήταν όταν χάλασε ο ενισχυτής δεν το έψαξες αν είναι στην εγγύηση ή όχι. Δεν μπορεί με το που τον έβαλες και έπαίξε, να χάλασε και να μην είχε κάποια εγγύηση. Τώρα βέβαια που τα άνοιξες, έχεις χειρότερο πρόβλημα.
    duomax3

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Το γεγονός ότι ο άλλος μπορεί να σου πει "ο ενισχυτής σου είναι για πέταμα", δεν σημαίνει ότι αυτόματα εσύ έχεις τις γνώσεις να τον επισκευάσεις... Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις αντιστάσεις από τα ολοκληρωμένα τότε προφανώς δεν θα τα καταφέρεις (δεν ξέρω αν ακούγεται "κάπως" έτσι όπως το λέω, αλλά δεν το λέω κοροϊδευτικά). Ίσως με αυτά που είπες να περίμενες να σου κυκλώσει κάποιος ένα εξάρτημα πάνω στην πλακέτα και να σου πει: "φίλε, άλλαξε αυτό και ο ενισχυτής σου θα φτιάξει". Δυστυχώς κάτι τέτοιο συνήθως δεν γίνεται. Θα χρειαστεί προσεκτική παρατήρηση των εξαρτημάτων (περιλαμβανομένων και πολλών άλλων που φαντάζομαι ότι δεν φαίνονται στις φωτογραφίες), ίσως το service manual, και κυρίως, μετρήσεις, οι οποίες απαιτούν όργανα και γνώσεις. Γνώσεις του τί θα πας να μετρήσεις, και γνώσεις του αν η μέτρηση μαρτυράει ένα καλό εξάρτημα ή όχι.
    Ok...φυσικα και εισαι σωστος...αλωστε ενας 16 χρονος δεν γινετε να ξερει και τοσα οσα ξερει ενα μεγαλυτερο και εμπειρο ατομο..και ισα ισα..ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες συμβουλες.. θα προσπαθησω να τον δωσω σε καποιον τεχνικο μηπως μπορεσει να μου τον επισκευασει εφοσον δεν συμφερει και τοσο να το ξαναστειλω αθηνα..μιας και εγω βρισκομε σε μια πολη κοντα στην Σπαρτη λακωνιας και για να το δωσω εστω και με την εγγιυση του θα χρεωθω απο οτι ξερω τα μεταφορικα που θα ειναι συνολικα στα 24 euro..και δεν συμφερει..αν παλι δεν μπορουν να μου κανουν τιποτα απο εδω (συνηθως απο ελειψη καταλληλων υλικων κ εξαρτηματων) θα το στειλω με την εγγιηση και αν δεν ισχυει σε αυτη την φαση και η εγγιηση..τοοτε ισως θα πρεπει να τον εγκαταληψω γιατι δεν νομιζω να αξιζει να τον φτιαξω με το να τον πληρωσω..απο την στιγμη που τον ειχα παρει 58 euro...:/

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Πάρη ο FILMAN (Φίλιππος) έχει απόλυτο δίκιο.Σε αυτού του είδους τους ενισχυτές φτιάχνονται όλες η βλάβες,απλά το θέμα είναι αν συμφέρει από άποψη κόστους.
    Κοίταξε όμως πρώτα από όλα το θέμα της εγγύησης,που σίγουρα έχει το μηχάνημα για κάποιο χρονικό διάστημα.Αν <<πειραχτεί>> (ή ακόμα και να ανοιχτεί το καπάκι της συσκευής), από μη εξουσιοδοτημένο τεχνικό,η εταιρία μπορεί να σου αρνηθεί την επισκευή του ενισχυτή εντός της εγγύησης.Μη εξουσιοδοτημένος τεχνικός, για την εταιρία, εννοήτε ότι είσαι και εσύ. Ένα ακόμα παραπάνω,εφόσον δεν έχεις τις απαραίτητες για την επισκευή γνώσεις.Τα πολύ βασικά που αναφέρεις ότι ξέρεις,δεν έχουν καμία σχέση με τις γνώσεις που χρειάζεται να έχει κάποιος,για να κάνει επισκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.Σίγουρα πολλοί φίλοι στο forum, έχουμε όλη την καλή διάθεση να σε βοηθήσουμε,αλλά εφόσον δεν έχεις τις βασίκες απαραίτητες γνώσεις,ότι και να σου πούμε εδώ,(χωρίς να θέλω να σε ειρωνευτώ ή να σε κοροϊδέψω),θα είναι σαν να σου λέμε,<<άλλαξε τα κοκοκόψαρα και μέτρησε τα ψιψιψίνια>> κ.λ.π....κ.λ.π.
    Εκτός αυτού να σημειώσω,ότι, χρειάζεται μεγάλη προσοχή (ειδικά από αρχάριους)γιατί σε ορισμένα σημεία του ενισχυτή υπάρχει τάση 220volt ,που είναι θανατηφόρα.
    Φιλικά πάντα.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ουπς,γράφαμε μαζί,με προλάβατε...

Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. KODA AV-1068A
    από makoulis στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi