Γεια σας..ειμαι νεο μελος στο foroum και ηρθα για να ξανα ανοιξω το θεμα 1,5 χρονο μεταΕιχα αγορασει μεσω ηλεκτρονικου καταστηματος(http://www.smart-tech.com.gr/details...id=1749&page=1 ) εναν ενισχυτη KODA AV-1300V.2 /B ενω ο ενισχυτης τις πρωτες μερες μεχρι και 2 ωρες πριν δουλευε αριστα και καλυτερα απο οτι θα απετουσα απο εναν ενισχυτη σε αυτα τα λεφτα..2 ωρες πριν λοιπον μετα απο μια μετακινηση απο το σαλονι στο δωματιο μου..συνδεσα κανονικα τα καλοδια των δυο ηχειων (sony SS-RX88 στα 100 watt απο οτι ξερω) επειτα συνδεσα στην εισοδο VCD/CD ενα καλοδιο που κατεληγε σε καρφι 3.5 με το οποιο συνδεα τον υπολογιστη και το xperia κινητο μου..παρενθεση (ειχαμε και κακο καιρο με μειωσεις της τασης του ρευματος) μετα απο οταν συνδεσα τον εχισχυτη με τα ηχεια του κανονικα και το καλοδιο στην εισοδο συνδεσα το κινητο μου με τον ενισχυτη..καθως ανεβαζα την ενταση απο τον διακοπτη του ενισχυτη ενω δεν ειχα βαλει να παιζει μουσικη ακουγοταν ενας περιεργος ηχος (τζζζζζζζζ) και οταν ανεβαζα την ενταση της μουσικης απο το κινητο..η μουσικη τον καλυβε και δν ακουγοταν κ τοσο..λιγα λεπτα αργοτερα με παραξενευσε και παρατηρησα πως οταν πιεζα τον διακοπτη εναλαγης εισοδων (CD , DVD , TAPE κτλπ) ο ηχος σταματουσε και οταν το αφινα ο ηχος επανερχοταν...λιγο μετα μειωθικε αισθητα η ενταση του ηχου απο το αριστερο ηχειο..ελεγξα τα καλοδια της εισοδου που ειχα συνδεμενο το κινητο και τα εβγαλα και τα εβαλα αντιστροφα..ο ηχος επανηλθε και οταν τα ξαναεβαλα κανονικα κοκκινο με κοκκινο και ασπρο με ασπρο ο ενισχυτης εβγαλε λιγο καπνο απο την δεξια μερια του ενω ο ηχος ακουγοταν..δεν ειχε σταματησει να λειτουργει ο ενισχυτης τον εβγαλα αμεσως απο την μπριζα και αποσυνδεσα ολα τα καλοδια..(ο ενισχυτης μαλλων δεν εχει καει ολοκληροτικα..υποψιαζομε πως η εισοδος καικε..τωρα τι μου προτινεινετε να κανω...ξερεte αν καλυπτετε απο την εγγυηση ? δεν τον εχω ξαναβαλει στο ρευμα..τι πιστευετε..να τον δοκιμασω να δω αν τωρα λειτουργει η να τον αφησω να μην του κανω μεγαλυτερη ζημια?...αν ξερετε πειτε μου αν μπορω να τον φτιαξω.. αν μπορειτε ριξε μου τα φωτα σας γιατι ειναι επιγον μιας και σε λιγες μερες εχουμε μια αρκετα μεγαλη εκδηλωση και για τον ηχο στηριζομασταν σε αυτον τον ενισχυτη..αν μπορειτε να μου απαντησετε θα σας ειμουν υποχρεος..ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων..
Ανοιξα και τον ενισχυτη για να δω τις ζημιες που εχουν γινει...τωρα δεν ξερω και πολα για τις αντιστασεις..αν μπορειτε πειτε μου σε τι χρησιμευουν η καθε καμενη αντισταση και πως μπορω να την φτιαξω...και παλι ευχαριστω..!DSC_0021.jpgDSC_0014.jpgDSC_0016.jpgDSC_0024.jpgDSC_0023.jpgDSC_0022.jpg