Καλησπέρα σε όλους,
Έχω μία τηλεόραση Philips 58PFL9955H η οποία έχει το εξής πρόβλημα.
Η τηλεόραση βγάζει μία κάθετη λωρίδα πλάτους περίπου 5 εκατοστών. Υποψιαζόμενος τι περίπου μπορεί να είναι και μετά από ψάξιμο στο ιντερνετ αποφάσισα να ανοίξω την τηλεόραση και οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν. Λόγω εισροής υγρού στην κάτω πλευρά, η σύνδεση ενός από τα Ribbon που συνδέει το Panel με τον Controller (εκτιμώ ότι είναι Controller, δεν είμαι και ειδικός) έπαθε ηλεκτρόλυση (και πιθανώς και κάποιο κομμάτι της πλακέτας, δεν είμαι όπως είπα ειδικός) με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί το συγκεκριμένο τμήμα της τηλεόρασης το οποίο ελέγχεται από το υπόψη Ribbon. Έχω δει στο internet πως γίνεται επισκευή κάποιας αντίστοιχης βλάβης, φυσικά όμως δεν έχω την τεχνογνωσία να το κάνω. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο δύσκολο. Παραθέτω και φωτογραφίες της περιοχής για να έχετε καλύτερη άποψη.
IMG_20181116_133248.jpgIMG_20181116_133938.jpgIMG_20181116_133815.jpg
και σε αυτή την φωτό το πως είναι γενική εικόνα από την περιοχή (πάνελ και σύνδεση με ribbon)IMG_20181114_063034.jpg
Η ερώτηση είναι μήπως υπάρχει κάποιος τεχνικός (ή και ιδιώτης, ξέρω 'γω) ο οποίος να μπορεί να επισκευάσει την συγκεκριμένη βλάβη;; Δυο τεχνικούς που πήρα δεν μπορούσαν να το φτιάξουν (ο ένας μου είπε για αλλαγή Panel, το οποίο όμως δεν είναι χαλασμένο και ο άλλος ότι δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία). Είναι κρίμα γιατί είναι ωραία τηλεόραση, αν και σχετικά παλιά.
Θα παρακαλέσω για οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτεIMG_20181116_133242.jpg. Ευχαριστώ