Guys εδώ και μια-δυο εβδομάδες έχω παρατηρήσει ότι στην οθόνη της τηλεόρασης που αναφέρεται στον τίτλο υπάρχει μια περιοχή κάτω δεξιά λίγο σκιασμένη. Πως πχ παίρνεις έναν αναπτήρα και "καπνίζεις" ένα τζάμι, κάπως έτσι. Δείχνει κανονικά εικόνα δηλαδή, απλά τα χρώματα σε εκείνη τη μικρή περιοχή είναι λιιιιιίγο πιο σκούρα από ότι στην υπόλοιπη οθόνη. Και το κάνει σε όλα τα χρώματα, απλά σε άλλα φαίνεται πιο έντονο, και σε άλλα λιγότερο, πχ στο άσπρο δε φαίνεται καθόλου.
Τι μπορεί να έχει συμβεί: 1. Η πιτσιρίκα κοπάνησε κάνα παιχνίδι στο panel (δύσκολο γιατί δε φαίνεται κάποιο σημείο πρόσκρουσης αντικειμένου κάπου σε αυτήν την σκούρα περιοχή). 2. Πήρε κάναν αναπτήρα και τον πλησίασε στο panel (πάλι λίγο δύσκολο γιατί δεν υπάρχει ένδειξη λιωσίματος ή κάτι τέτοιο). 3. Το έπαθε από μόνο του το panel.
Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να το προκάλεσε απλά θεωρώ δύσκολο να συνέβη κάποιο από τα δύο πρώτα, γιατί οπτικά η εν λόγω περιοχή δείχνει άψογη όπως ακριβώς και το υπόλοιπο panel. Επίσης, δυστυχώς δε μπορεί να είναι βρωμιά γιατί την καθάρισα εξονυχιστικά με ajax εχτές και δεν έβγαλε κάτι στο άσπρο πανί που χρησιμοποίησα.
Τώρα, το θέμα είναι πως μπορεί να διορθωθεί κάτι τέτοιο. Γιατί ενώ δεν είναι τρανταχτό σαν πρόβλημα, για εμένα που το ξέρω πέφτει εκεί το μάτι μου και με εκνευρίζει. Επομένως, ο μόνος τρόπος είναι η αλλαγή του panel? Αλήθεια, αυτή η τεχνολογία οθονών μαγνητίζεται όπως οι παλιές CRT? Πόσο θα κόστιζε η αλλαγή του panel άραγε?