Σπαζοκεφαλιά για λίγους. έχω μια περίεργη συμπεριφορά με εναν μίκτη της pioneer DJM600.
Τα κανάλια 1-2-4 λειτουργούν λογαριθμικά. Το κανάλι 3 συμπεριφέρεται γραμμικά.
Αλλαγμένα είναι τα faders (όπως έχω και άλλον μίκτη για δότη, λογαριθμικά όχι γραμμικά) (τα έχω ήδη κάνει και σκάτζα), trims, bass, mid, treble, φρέσκιες κολλήσεις παντού.
Το περίεργο τώρα, τα σήματα περνάνε μέσα απο TC και καταλήγουν σε VCA, η διαδρομή του σήματος μέχρι τα ποτενσιόμετρα είναι ίδια όπως και η στάθμη σε όλα τα κανάλια.
Απο κεί και μετά χαλάει το πράγμα, προσπάθησα να βάλω αντιστάσεις 2.7kΩ μεσαία λήψη ως προς γή στο 3ο κανάλι (μηπως έπεσα σε ελαττωματικό εξάρτημα 10kΩ fader alps δε νομιζω βεβαια αλλα λέμε), αλλά έτσι μου κόβει (ρίχνει στάθμη) και σήμα απο την είσοδο μάλλον λόγο του TC.
Επειδη είμαι σε στάδιο να αλλάξω τα TC (έχω γνήσια toshiba) μου φαίνεται ακραίο γιατί νομίζω οτι αυτά ή δουλεύουν ή δε δουλεύουν, δεν νομίζω και δεν γνωρίζω να αλλάζει συμπεριφορά τους γραμμικο-λογαριθμικό.
Υπόψιν το κανάλι βγάζει καθαρό σήμα και τέρμα σηκωμένο το ποτενσιόμετρο δίνει ίδια στάθμη με τα υπόλοιπα.
Δικαιολογεί λοιπόν το VCA ή τα TC τέτοια συμπεριφορά εφόσον εκεί πάνε σε ζεύγη τα σηματα (1-2 και 3-4)?
Η ψάχνω φαντάσματα (σπασμένη πίστα, σηκωμένη γείωση, τσαμπουκαλεμένος πυκνωτής κλπ) Service manual υπάρχει διαθέσιμο στις γνωστές σελίδες. Παραθέτω 2 screenshot απο το block diagram.
To ζόρι μου είναι οτι δεν έχω πρόσβαση σε παλμογράφο να μετρήσω τι γίνεται επάνω στα tc και στο vca αλλά και να είχα δεν ειναι τόσο εύκολο μιας και πρέπει να λύσεις το μισό μηχάνημα για να αποκτήσεις πρόσβαση εκει πέρα.
block.pngblock2.png
Υ.γ. mute transistors κλπ τα έχω ελέγξει, δεν έχω smd να τα αλλάξω αλλά δεν έχει και νόημα μιας μετράνε σωστά και η συμπεριφορά του καναλιού δεν αλλάζει με ή χωρίς αυτά και η γείωση υπάρχει εκεί που πρέπει να υπάρχει. Όπως και οι τάσεις τροφοδοσίας που αναφέρει το σχηματικό.