Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Dbnn
    Περιοχή
    Athens, Greece

Lightbulb Pioneer DJM 600 και προβλήματα στάθμης

Σπαζοκεφαλιά για λίγους. έχω μια περίεργη συμπεριφορά με εναν μίκτη της pioneer DJM600.
    Τα κανάλια 1-2-4 λειτουργούν λογαριθμικά. Το κανάλι 3 συμπεριφέρεται γραμμικά.
    Αλλαγμένα είναι τα faders (όπως έχω και άλλον μίκτη για δότη, λογαριθμικά όχι γραμμικά) (τα έχω ήδη κάνει και σκάτζα), trims, bass, mid, treble, φρέσκιες κολλήσεις παντού.
    Το περίεργο τώρα, τα σήματα περνάνε μέσα απο TC και καταλήγουν σε VCA, η διαδρομή του σήματος μέχρι τα ποτενσιόμετρα είναι ίδια όπως και η στάθμη σε όλα τα κανάλια.
    Απο κεί και μετά χαλάει το πράγμα, προσπάθησα να βάλω αντιστάσεις 2.7kΩ μεσαία λήψη ως προς γή στο 3ο κανάλι (μηπως έπεσα σε ελαττωματικό εξάρτημα 10kΩ fader alps δε νομιζω βεβαια αλλα λέμε), αλλά έτσι μου κόβει (ρίχνει στάθμη) και σήμα απο την είσοδο μάλλον λόγο του TC.
    Επειδη είμαι σε στάδιο να αλλάξω τα TC (έχω γνήσια toshiba) μου φαίνεται ακραίο γιατί νομίζω οτι αυτά ή δουλεύουν ή δε δουλεύουν, δεν νομίζω και δεν γνωρίζω να αλλάζει συμπεριφορά τους γραμμικο-λογαριθμικό.
    Υπόψιν το κανάλι βγάζει καθαρό σήμα και τέρμα σηκωμένο το ποτενσιόμετρο δίνει ίδια στάθμη με τα υπόλοιπα.
    Δικαιολογεί λοιπόν το VCA ή τα TC τέτοια συμπεριφορά εφόσον εκεί πάνε σε ζεύγη τα σηματα (1-2 και 3-4)?
    Η ψάχνω φαντάσματα (σπασμένη πίστα, σηκωμένη γείωση, τσαμπουκαλεμένος πυκνωτής κλπ) Service manual υπάρχει διαθέσιμο στις γνωστές σελίδες. Παραθέτω 2 screenshot απο το block diagram.
    To ζόρι μου είναι οτι δεν έχω πρόσβαση σε παλμογράφο να μετρήσω τι γίνεται επάνω στα tc και στο vca αλλά και να είχα δεν ειναι τόσο εύκολο μιας και πρέπει να λύσεις το μισό μηχάνημα για να αποκτήσεις πρόσβαση εκει πέρα.

block.pngblock2.png
    Υ.γ. mute transistors κλπ τα έχω ελέγξει, δεν έχω smd να τα αλλάξω αλλά δεν έχει και νόημα μιας μετράνε σωστά και η συμπεριφορά του καναλιού δεν αλλάζει με ή χωρίς αυτά και η γείωση υπάρχει εκεί που πρέπει να υπάρχει. Όπως και οι τάσεις τροφοδοσίας που αναφέρει το σχηματικό.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Πήγαινε λίγο στη σελ. 25 του S. M. που κατεβαίνει από το link : https://elektrotanya.com/pioneer_djm.../download.html κι
    έλεγξε τάσεις αλλά πάρε και παλμογραφήματα των 2 IC΄s (IC413, IC414) όπως και του 3ου IC415 : NJM4580ED.
    Επίσης να γίνει έλεγχος / αντικατάσταση των διπλών ποτενσιομέτρων VR411, VR412.

Παίζουν μεγάλο ρόλο τα λογαριθμικά ποτενσιόμετρα (ALPS) για τα μηχ/τα της PIONEER.
    Κάποτε ζητούσαμε τ΄ αυθεντικά από το κατ/μα του " ΑΞΑΡΛΗ " στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα, τώρα βέβαια έχει αλλάξει ο χώρος
    (διαφορετικών προϊόντων πώλησης κατ/μα) κι η παραγγελία τέτοιων ανταλ/κών πρέπει να γίνεται από την Ασιατική Αντ/πεία της PIONEER.

Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Dbnn
    Περιοχή
    Athens, Greece

Προεπιλογή

Δημήτρη δυστηχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω στη διάθεσή μου παλμογράφο. Οι μετρήσεις μου γίνονται προς στιγμήν με γεννήτρια απο κάρτα ήχου 4καναλιών όπου δίνω τόνο 500Hz και μετράω στάθμη.
    Στα ολοκληρωμένα που αναφέρεις η στάθμη είναι ΙΔΙΑ σε όλα τα κανάλια. Έως τις εισόδους των ποτενσιομέτρων οι στάθμες είναι ίδιες.
    Σήμερα άλλαξα τα IC101 - 102 - 103 όπου τα πήρα απο άλλο μίκτη που έχει αλλού πρόβλημα συγκεκριμένα τον DJM3000 όπως και τα ποτενσιόμετρα VR411-412 κλπ είναι απο εκείνον. Δεν άλλαξε κάτι δυστηχώς.
    υπόψιν, σκέφτομαι να παω να πάρω άλλα faders αλλά σκατζάροντάς τα αν του 3ου θα ήταν διαφορετικό θα γινόταν γραμμικό το κανάλι που θα έμπαινε. Αμ δε. Έχω δοκιμάσει τα πάντα σχεδόν όσο αφορά σκάτζες.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Ξαναπέρασε κι όλες τις γειώσεις στο Ch3 κι ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Dbnn
    Περιοχή
    Athens, Greece

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Di*Ca_Electronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξαναπέρασε κι όλες τις γειώσεις στο Ch3 κι ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης
    Ελέγχθηκε ήδη αυτό. άλλαξα τα ποτενσιόμετρα ΞΑΝΑ χωρίς αποτέλεσμα, γείωση υπάρχει παντού στα σημεία που πρέπει να υπάρχει. συνέχεια στο pcb υπάρχει. το σήμα βέβαια περνάει απο το dsp οπότε αν έχει θέμα το dsp εγκαταλείπω καθώς ούτε απαραίτητος εξοπλισμός για SMD υπάρχει ούτε πλακέτα dsp υπάρχει που να μην έχει προβλήματα σε μηχάνημα 20ετίας.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Dbnn
    Περιοχή
    Athens, Greece

Προεπιλογή

Το πρόβλημα λύθηκε, ελλατωματικός δρόμος στην μητρική, σε ενα σημείο που είχε γίνει κάποτε επισκευή όπου είχαν αλλάξει το ic103 TC9164AF είχε σηκωθεί η γείωση και ένα pad του σήματος. ενώθηκε εκ νέου και όλα καλά! Βρέθηκε με μικροσκόπιο καθώς ήταν τόσο "καλή ξυραφιά" και αναγκάστηκα να σηκώσω το ολοκληρωμένο που με το μάτι δε το έβλεπες.
    Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

7. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον Dbnn για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (22-10-24), mikemtb (22-10-24)

Παρόμοια Θέματα

1. [LG] Ψυγειοκαταψυκτης με προβλήματα
    από giagiwtis στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-19, 13:33
  2. [Candy] Προβλήματα σε πλυντήριο ρούχων Candy 1200 AA
    από madmakk στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-15, 23:49