ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΧΩ ΜΙΑ SAMSYNG LCD LE40M71B ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΝΟΙΓΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΥΡΗ ΑΛΛΑ Ο ΗΧΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ . ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ?
Printable View
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΧΩ ΜΙΑ SAMSYNG LCD LE40M71B ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΝΟΙΓΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΥΡΗ ΑΛΛΑ Ο ΗΧΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ . ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ?
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΥΡΗ ΟΛΗ Η ΕΙΚΟΝΑ , ΑΛΛΑ Ο ΗΧΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΠΑΛΙ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ
Έχεις τσεκάρει αν σβήνουν και οι λάμπες της οθόνης, όταν μαυρίζει η εικόνα ;
Αν συνεχίζουν να ανάβουν οι λάμπες και η οθόνη είναι μαύρη, χωρίς εικόνα, έχει πιθανών πρόβλημα η πλακέτα t-con, (που είναι και το πιθανότερο).
Αν σβήνουν και οι λάμπες,όταν μαυρίζει η εικόνα, τότε πιθανών έχει πρόβλημα το PSU-inverter.
Υ.Γ. Να προσπαθείς να γράφεις με μικρά γράμματα, επειδή τα κεφαλαία γράμματα , στον γραπτό λόγο στα forums, δηλώνουν ότι φωνάζεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση , και συγνώμη για τα γραμματα, δεν το ήξερα. μαλλων ειναι η πλακετα t-con , μήπως ξέρεις απο που μπορώ να την παραγγειλω, και ποιος ειναι ο κωδικος τις για να την βρω. Ευχαριστω και παλι και συγνωμη
Δεν ξέρω τον κωδικό της πλακέτας,τον γράφει επάνω. Έχεις σιγουρευτεί πως το πρόβλημα είναι όντως σε αυτή την πλακέτα;Οι λάμπες μένουν αναμμένες, όταν η εικόνα μαυρίζει;
Επειδή δεν γνωρίζω αν έχεις τις σχετικές γνώσεις και εμπειρία, να σημειώσω αν σκέφτεσαι να ανοίξεις το καπάκι της τηλεόρασης ότι, εντός της τηλεόρασης υπάρχουν υψηλές και επικίνδυνες τάσεις .Προσοχή!
Ναι το ξέρω.Ναι οι λάμπες μένουν αναμμένες, όταν η εικόνα μαυρίζει, θα ανεβασω δυο εικονες απο την μητρικη που εχω βγαλει , και θα ηθελα να με βοηθησεις με τους κωδικους γιατι δεν ξερω ποιος ειναι.Συνημμένο Αρχείο 35560Συνημμένο Αρχείο 35561
μα τι στο καλο αυτες οι samsung ,επιδημια εχει πεσει? το ιδιο προβλημα εχω και γω φιλε μου!
εχω ποσταρει σε αλλο θεμα.
το προβλημα σου κατα 99% ειναι στην πλακετα t-con που βρισκεται(αν ειναι σαν την δικια μου tv) κεντρικα στο πανω μερος της οθονης,σκεπασμενη με καπακι αλουμινιου!πρεπει να το αφαιρεσεις προσεκτικα για να δεις τον κωδικο της.
εγω δεν θα συμφωνησω οτι ειναι 99% η t-con
θα ελεγα 40 %
τα ιδια συμπτωματα μπορουν να παρουσιαστουν απο προβλημα
στο τροφοδοτικο .....στην μητρικη.....αλλα ακομη και στο ιδιο το panel
στα λεω αυτα για να μην τυχων στο τελος εχεις 2 t-con στο χερι που ειναι οκ
Πάρε και το service manual καλού κακού
http://elektrotanya.com/samsung_gms4.../download.html
πατα στο remore control για περισσοτερο απο 10 δευτερολεπτα το πληκτρο return
ετσι η τηλεοραση θα σε κανει μια αυτοδιαγνωση
ετσι ισως βγει καμια ακρη που ποναει
Το συγκεκριμένο μοντέλο βγάζει πάντα με τα συμπτώματα που λες (t-con) μερικές έχουν και πρόβλημα με την (main board)προσοχή πριν αγοράσετε πλακέτα από το ιντερνέτ
poio pliktro einai to return
να γράφεις ελληνικά δεν βγαίνει νόημα με αυτό που γράφεις