-
Προβλημα με Sansui A-910
Καλησπερα παιδια!
Εχω προβλημα με τον sansui A-910..Το προβλημα ειναι το εξης:Τον βραχυκυκλωσα κατα λαθος στην προσπαθεια
μου να βρω τι επαθε οταν εκει που επαιζε εκανε ενα τσακ και σταματισε ο ηχος...Αλλαξα τα τρανζιστορ εξοδου,,αντιστασεις καμενες,,ολους τους πυκνωτες,,και καποια τρανζιστορακια που ειχε καψει απ το βραχυκυκλωμα...Στο σημειο που ειμαι αυτη την στιγμη συμβαινει το εξης: οπλιζει το ρελε ζεσταινεται πολυ γρηγορα ο STK και δεν εχω ηχο στις εξοδους...καμια βοηθεια??
κατι ακομα γνωριζει καποιος πως μετραω την ταση εξοδου και την ταση τροφοδοσιας?..
ευχαριστω!
-
Sansui A-910 είχα απο 12 χρονών....
Δεν έχει STK, έχει τρανζίστορ εξόδου 2SA1106 και 2SC2581
-
Εχει stk 3082....εχει και τα τρανζιστορ που ανεφερες.....
-
μην το ανοίγεις. Προσπάθησε να βρεις άκρη με το ωμόμετρο
-
Μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτό απο τα σωθικά του?
Δεν θυμάμαι να είχε STK ο δικός μου.... Μήπως είχε καμιά διαφορά τι να πώ.....
-
μηπως εχει καποιος το σχηματικο του??
-
Tο STK3082 δεν είναι στην έξοδο.Είναι ουσιαστικά η βαθμίδα εισόδου και η βαθμίδα ενίσχυτη τάσης ( Vas ),του γενικού κυκλώματος του ενισχυτή. Την τάση εξόδου ,(μάλλον αναφέρεσαι στην dc), την μετρά με το πολύμετρο σε θέση μέτρησης τάσης ( volt ), μεταξύ γειώσεως ( 0V )τροφοδοτικού ( ή GND ή αρνητικό βύσμα εξόδου ),και εξόδου ενισχυτή ( εννοείται πριν το ρελέ εξόδου ).Ο αρνητικός ακροδέκτης του πολυμέτρου στο GND και ο θετικός στην έξοδο.
Η τάση τροφοδοσίας του STK 3082 είναι περίπου +47V / -47V και max +65V / -65V στα ποδαράκια 9 ( +V ) και 7 ( -V ).
-
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ezizu! Θα το δοκιμασω και αν με δυσκολεψει κατι θα το ανεβασω.......
-
1 Συνημμένο(α)
Ανεβάζω και ένα σχεδιάγραμμα από το pdf του ολοκληρωμένου ,που πιθανών είναι ίδιο ή με ελάχιστες διαφορές ,με το κύκλωμα του ενισχυτή σου .Συνημμένο Αρχείο 33854
-
.... 3082 .... καπουτ !!!
-
ενας αλλος απλος τροπος ειναι να σηκωσεις το 3082 απο πανω και να κοιταξεις ολα τα υπολοιπα αν χωρις αυτο ξεκιναει το μηχανημα τοτε το αλλαζεις και τελος ...Φτηνα το εχει ο Φανος με καμμια 20αρια ανβρω και ειναι και σωστο ..προσοχη γιατι εκτος απο μαιμουδες υπαρχει και η φημη οτι ειναι σπανιο και το κοπανανε μεχρι και 60 ανβρω
-
ξερεις μηπως πως μπορω να τον μετρτησω(τον stk)?
-
-
δεν μπορεις να το μετρησεις ...
-
ναι ναι θα κανω αυτο που μου ειπες...και θα δω αν ξεκιναει.....
-
Σακη αλλαξα τον stk οπως μου ειπες χτες και οταν τον ανοιξα εγινε το ιδιο δλδ ζαιστενοταν παλι ο stk.Για να διαπιστωσω γιατι γινοταν παλι αυτο (δεν εβρισκα τπτ καμμενο) εβγαλα τα τρανζιστορ a1048...οταν το ανοιξα οπλισε και ζεσταθηκε λιγο ο stk.Μετα εβγαλα τα bc550 και μολις το ανοιξα εκαψε τον stk δυο αντιστασεις των 50 ωμ τα τρανζιστορ bd139 kai 140 και τον
a1106.ολα αυτα απ το αριστερο καναλι...το δεξι δεν εκαψε τπτ....καμια βοηθεια???υπαρχει περιπτωση να εχω καπου βρασχυκυκλωμα???τα τρανζιστορ τα εβγαλα για να δω αν καποιο απ αυτα το ειχα αναποδα και ζεστενοταν ο stk...αν μπορεις βοηθησε με γιατι δεν μποορω να καταλαβω τι συμβαινει...ευχαριστω!
-
αφου εχεις ενα καναλι καλο πρεπει βαζοντας σε λειτουργεια το καλο καναλι και εχοντας απομονωση το χαλασμενο να κανεις μετρησεις και μετα και αφου αλλαξεις τα καμμενα να συγκρινεις για να βρεις τι παει στραβα στο χαλασμενο
και απο οτι ειδα ο σακης σου ειπε να βγαλεις απο επανω το stk και να δεις τι γινεται το εκανες αν οχι το πας στραβα
-
πολυ σωστα .... συγκερινε καναλι με καναλι χωρις το στκ απανω να δεις τι θα γινει προφανως εχεις καποιο εξοδου χυπημενο η με διαρροη η θεματα στο τρανσιτορ που μετραει το ρευμα ηρεμιας ...το 3082 αναμενεται να ζεσταινει αλλα οχι τιποτα το παρα πολυ
-
σακη καλησπερα!
μηπως εχεις το σχηματικο απ τον ενισχυτη μου??? αν οχι υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να το βρω???
ευχαριστω!
-
-
-
-
Σακη το μηχανημα το χω φτασει στο εξης σημειο αλλα δυστυχως δεν μπορω να το τελειοποιησω....Το ανοιγω οπλιζει κανονικα και ζεσταινεται υπερβολικα ο stk και τα τρανζιστορ εξοδου...(ολες οι μετρησεις σε στατικο ρευμα ειναι τελειες)....Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω στην πραξη να μετρησω τασεις τροφοδοσιας και εξοδου για να καταλαβω που υπαρχει το θεμα...μηπως μπορεις να βοηθησεις????
Ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια!!!
-
Για να οπλιζει ο ρελεσ κανονικα στην εξοδο σημαινει οτι δεν εχεις καθολου συνεχες στην εξοδο αυτο ειναι παρα πολυ καλο ....( επισης σημαινει οτι δεν εχεις κανενα εξοδου η οδηγο καμμενο ) τωρα ενα ζεσατινει πολυ το stk τοτε απλα σημαινει οτι για καποιο λογο το ρευμα ηρεμιας που εχεις βαλει ειναι παραπολυ ...ετσι οπως το περιγραφεις δεν υπαρχει κανενας αλλος λογος ...εισαι και μακρυα ...τι να σου κανω ???
-
μετρησε σε μια οποιαδηποτε αντισταση εκπομπου να μου πεις ποσο μιλιβολτ εχει πανω της .... και βλεπουμε
-
ναι ειμαι μακρυα και ξερεις ασχολουμε ερασιτεχνικα με την ηλεκτρονικη...μαρεσει πολυ.....και το συγκεκριμενο μηχανημα μαρεσει παρα πολυ...ειναι κριμα για τοσο λιγο να μην καταφερω να το φτιαξω.....σ'ευχαριστω για την ολη βοηθεια.να σε ρωτησω....το προβλημα μου ειναι οτι σε κυκλωμα ενισχυτη δεν ξερω να μετραω ρευματα και ξερω οτι απο δω ετσι δεν γινεται να το καταλαβω ευκολα.....φοβαμαι γιατι ετσι τον ειχα βραχυκυκλωσει......
-
εχει τρια ζενερ πανω εκ των οποιων τα δυο γραφουν rd 12f και το ενα rd 7.5f...ξερεις αν ειναι τα βολτ τους αυτα??
-
ανεβασε φωτο να σου δειξω που και πως να μετρησεις
-
οκ σακη θα προσπαθησω αν ειναι αυριο να τις ανεβασω να μου δειξεις....ευχαριστω και παλι!!!
-
Η τάση στα εξόδου είναι +/-50vDC περίπου, πληροφοριακά αν σε βοηθάει και πάνω στον μετασχηματιστή θα πρέπει να μετρήσεις 36-0-36 και επίσης τα 2 μικρά τυλίγματα 16 και 16vAC ως προς την μεσσαία λήψη.
-
σακη δεν ανεβασα φωτογραφιες ακομα για τον εξης λογο...βρηκα το σχηματικο απ το μηχανημα και καταφερα να μετρησω καποια πραγματα....(με ρευμα)...αυτο που με προβληματισε ειναι το εξης...στις αντιστασεις πριν τα τρανζιστορ εξοδου το σχηματικο γραφει οτι πρεπει να βγαζουν 3 μιλιβολτ....οταν λοιπον τις μετρησα εβγαζαν 48....αυτο το ρυθμισα απ τα δυο τριμερακια τα οποια ειχα αλλαξει και ετσι τα εφερα στα 3 μιλιβοτλ....παρολαυτα ομως γινεται το εξης...οταν ανοιγω τον ενισχυτη ανεβαινουν σιγα σιγα τα μιλιβολτ(στις αντιστασεις αυτες)δλδ πανε 0,1...0,5....1,0...1,5 και οταν φτασουν στα 3 μιλιβολτ αρχιζουν και ανεβαινουν κι αλλο με τον ιδιο ρυθμο 3,1....3,5 και ετσι το κλεινω....ειναι προβλημα αυτο???και αν ναι που μπορει να ειναι γιατι ψαχνω και δεν το βρισκω....
-
μηπως ο stk που μου εδωσαν ειναι οτι να ναι???οταν βγαζω τον stk απο πανω οπλιζει οταν τον βαζω ξανα παλι οπλιζει αλλα ζεσταινεται....αυτο ειναι και το προβλημα ουσιαστικα....αν μπορεις να με βοηθησεις και παλι???ευχαριστω για τον χρονο σου και την βοηθεια!!!!
-
ποσο παραπανω πανε απο 3.5mv ; το οτι ανεβαινουν σε mv απο το ανοιγμα του μηχανηματος ειναι σωστο μεχρι να ερθουν τα τρανζιστορ και τα υπολοιπα υλικα σε σωστη θερμοκρασια λειτουργιας ασε λοιπον επανω σε μια αντισταση εκπομπου τον τρανζιστορ εξοδου το πολυμετρο με μετρηση σε mv και περιμενε να δεις ποσο θα ανεβουν
μολις ζεσταθει λογικα θα πρεπει να σταματησουν να ανεβαζουν mv τοτε με το τριμερ για το ρευμα ηρεμιας θα πρεπει να το ρυθμισεις οπως λεει ο κατασκευαστης
παντως να ξερεις οτι τα 3mv που λεει ειναι πολυ λιγα για πολωση αν κανω λαθος ας με διορθωση ο σακης μηπως δεν λεει 3mv γιατι την πολωση και ειναι καποια αλλη μετρηση; μηπως ειναι απλα το dc offset;
-
Αυτο που μετρας λεγεται ρευμα ηρεμιας . σε ολους τους ενισχυτες αυτο το μετραμε οταν ο ενισχυης ειναι ζεστος ....Αρα κατεβαζεις τα τριμερακια τερμα κατω τσεκαρεις να μετρας πανω στις αντιστασεις λιγη εως καθολου ταση αφηνεις το μηχανημα τουλαχιστον 10-15 λεπτα να ανεβασει την φυσικη του θερμοκρασια και τοτε αρχιζεις να ρυθμιζεις . ( χωρις σημα στην εισοδο , με το volume τερμα κλειστο , και χωρις ηχεις συνδεμενα πανω του )
Η ρυμιση μπορει να μην μηδενιζει αλλα να εχει πολυ λιγη ταση η οποια μετα απο λιγο σε αυτο το λιγο θα πρεπει να σταθεροποιηθει αν δεν σταθεροπιηται και συνεχιζει να ανεβαινει ακομα και με τα τριμερακια τερμα κατω εχεις αλλα θεματα Δεν θυμαμαι αν εχεις πει οτι αλλαξες τα εξοδου αν ναι ποες το μου να δουμε τι μπορει να γινει
-
Επισης ανεβασε φωτο γιατι μπορει να εχει και λαθη τα οποια να φανουν και οπτικα ( εχω κατι στο μυαλο μου )
-
σακη πιθανων να γραφαμε ταυτοχρονα αλλα δεν ειναι λιγα τα 3mv για ρευμα ηρεμιας;
-
οκ παιδια σε κανενα διορο θα ανεβασω φωτογραφιες και θα κανω αυτο με την μετρηση που μου λες σακη.....το θεμα ειναι ομως οτι o stk ζεστενεται και φοβαμαι να αφησω το μηχανημα τοση ωρα σε λειτουργεια γιατι ισως καει ο stk???τι λετε???
-
τα εξοδου σακη τα εχω αλλαξει...(ολα)
-
οχι για τετοιο μηχανημα δεν ειναι επισης 3mv ειναι στην μια αντισταση και στις δυο θα ειναι 6 αλλα επισης δεν ξερουμε την τιμη των αντιστασεων για να το κανουμε αυτο σε ma
αν εχεις αλλαξει τα εξοδου τι εχεις βαλει ? ειναι απιθανο να εχεις σωστα τρανσιτορ ανεβασε φωτογραφιες το καντηλι μου !!!
-
6 Συνημμένο(α)