Ξαφνικά δεν λειτουργεί καθόλου.δεν ανάβει καμία ένδειξη. ελεγξα την πρίζα και το καλώδιο τροφοδοσίας και είναι οκ .τι να κάνω;από που να αρχίσω να κάνω ελέγχους;
Printable View
Ξαφνικά δεν λειτουργεί καθόλου.δεν ανάβει καμία ένδειξη. ελεγξα την πρίζα και το καλώδιο τροφοδοσίας και είναι οκ .τι να κάνω;από που να αρχίσω να κάνω ελέγχους;
Φαντάζομαι θα έχει και πλακέτα, πρέπει λοιπόν να κοιτάξεις το τμήμα τροφοδοσίας...
[QUOTEΣυνημμένο Αρχείο 42895 =FILMAN;582940]Φαντάζομαι θα έχει και πλακέτα, πρέπει λοιπόν να κοιτάξεις το τμήμα τροφοδοσίας...[/QUOTE]
θα το ανοιξω σημερα να το δω...Συνημμένο Αρχείο 42897.
Υγ.το ελυσα ..αλλά οπτικά δεν βλέπω κάτι που να δείχνει πρόβλημα...Συνημμένο Αρχείο 42897. έβαλα μερικές φωτογραφίες... Να δω πως θα τις ανεβασω...[ATTACH=CONFIG]42896[/ATTACH
Παντός φυσιολογικά όταν γυρίσεις τον επιλογέα προγράμματος έπρεπε να ανάβει το led ...τώρα είναι εντελώς νεκρό, καμία ένδειξη....]και πριν από αυτό λειτουργούσε δίχως πρόβλημα .
φίλε μου η πλακέτα μοιάζει πολύ με του whirlpool οπότε τσέκαρε μια αντίσταση 22 Ω και το LNK 304PN.
Ευχαριστώ για την απάντηση,ομως μιας και δεν γνωρίζω πολλά το 304 το βρήκα όμως πώς το μετραω; Πρέπει να το βγάλω απο την πλακέτα;.όσο για την αντίσταση 22Ωμ πια είναι από αυτές που φαίνονται στην φωτογραφία;
Να χαίρεσαι που δεν κάνει απολύτως τίποτα, διότι αυτό σημαίνει πιθανότατα βλάβη στο τροφοδοτικό της πλακέτας που σχεδόν πάντα είναι πολύ εύκολο και φθηνό να επιδιορθωθεί. Όμως με αυτά που ρωτάς θα σου συνιστούσα να μην βάλεις χέρι εσύ ο ίδιος στην πλακέτα αλλά να τη δώσεις σε κάποιον που ξέρει.
γενικά καταπιάνομαι με πολλά και το φόρουμ με βοήθησε αρκετές φορές και έκανα επισκευές του σπιτιού ,φίλων και γενικά δεν βαριεμε να αφιερώσω χρόνο στα ηλεκτρονικά .βέβαια μάλλον είναι πιο πολύπλοκο αυτό αλλά κολλιτιρια και διάφορα μικροεργαλεια έχω ..βασικά αυτό είναι το στεγνωτήριο ενός άλλου Ελληνα κατοίκου της ίδιας οικοδομής που ζω το τελαιυταιο εξάμηνο στην Γερμανία .πρώτον δεν ξέρω γερμανικά ,κατι κανω στα αγγλικα τουλάχιστον ...δεν ξέρω που θα βρω κάποιον εδω να πουλά ηλεκτρονικα ,δεν ξέρω κάποιον που θα μπορούσε να επισκευάσει την πλακέτα ,οπότε για αρχή θα προσπαθήσω μόνος .ερώτηση ..το τροφοδοτικό ειναι ενσωματωμένο στην πλακέτα? μάλλον γιατι βλέπω τα καλώδια ρεύματος κουμπώνουν πάνω της.μπορω να εστιασω σε τι να ελενξω ?..ειναι αυτο που αναφερατε παραπανω ?δηλαδη την αντίσταση 22 Ω και το LNK 304PN? βλέπωντας με λιγο περισσότερο φως την πλακέτα κάτι σαν κιτριναδη σκόνη έχει από το κάτω μέρος της μιά αντίσταση.πως την ελενχω;Συνημμένο Αρχείο 42899 μηλω για τηνL1 πάνω από την D18 Συνημμένο Αρχείο 42900
Το L1 είναι πηνίο (τσοκ) και όχι αντίσταση, πολύμετρο υπάρχει;
Υπάρχει.το έβγαλα αλλά δυστυχώς το χάλασα άρα δεν μπορώ να το μετρησωΣυνημμένο Αρχείο 42901 υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται αυτό;
ψαχνωντας βρηκα αυτο το φορουμ με παρομοιο προβλημα ..http://forum.iwenzo.de/whirlpool-awz...488.html...αρα μαλλον οι υποψιες μου για το L1 μαλλον δεν ισχύουν ..αρα κατι στο 304 ....
και αυτα για τα ανταλακτικα εδω Γερμανια
Σίγουρα έτσι όπως το έκανες είναι για πέταμα. Αν ήταν χαλασμένο (είχε διακοπή) ναι, το μηχάνημα δεν θα άναβε καθόλου. Αλλά συνήθως όταν καίγεται αυτό φταίνε πολύ περισσότερα πράγματα και το μόνο που θα καταφέρεις αν απλά το αλλάξεις και βάλεις το μηχάνημα στην πρίζα θα είναι να κάψεις αμέσως και το καινούριο που έβαλες, ίσως και άλλα εξαρτήματα που μέχρι τότε δεν είχαν πάθει κάτι ακόμα.
Δεν χρειαζόταν να το βγάλεις για να το μετρήσεις. Μπορούσες να το μετρήσεις πάνω στην πλακέτα (έπρεπε να μετράει βραχυκύκλωμα ή το πολύ λίγα Ω αν ήταν καλό).
Γιατί σου έσπασε; Δεν έχεις εμπειρία στο κολλητήρι; Αν όχι απευθύνσου σε κάποιον που έχει, γιατί, Ο.Κ., τώρα μπορεί να μπει ένα καινούριο πηνίο, αλλά άλλες ζημιές που θα μπορούσες να κάνεις (π.χ. στο τυπωμένο) διορθώνονται πολύ πιο δύσκολα.