-
Acer 5738G προβλημα BOOT
Καλημέρα σας,
μου φέρανε ένα laptop 5738 το οποίο έκαιγε τους φορτιστές. Είχε λιώσει μέχρι και το πλαστικό στην υποδοχή τροφοδοσίας.Το λαπτοπ όμως δούλευε κανονικά, απλά δεν φόρτιζε. Στον τελευταίο φορτιστή έβγαλε και σπίθες όταν πήγα να τον συνδέσω. Άλλαξα το dc jack αλλά βραχυκύκλωνε και μετά εντόπισα και μία καμμένη δίοδο και την άλλαξα και η μητρική παίρνει ρεύμα κανονικά ..
Όμως ενώ το λαπτοπ ξεκινάει και μπαίνει στο BIOS και βρίσκει δίσκο/dvd/ usb /εξωτ. dvd μόλις πάει να bootarei κάνει restart και πάλι από την αρχή.
( όπως και του φίλου εδώ.. http://www.youtube.com/watch?v=MRJ6QoK31r0 )
άλλαξα ram/ έβγαλα δίσκο/ εβγαλα dvd -εξακολουθεί να κάνει το ίδιο πρόβλημα..
Καμιά ιδέα?
-
Δηλαδή μπορείς να μπεις στο bios; Όταν λες ότι άλλαξες μιά δίοδο, ποιά δίοδο ακριβώς και με ποιά την άλλαξες; Όταν λες ότι δούλευε κανονικά, πιθανών εννοείς ότι δούλευε με μπαταρία και ξεκινούσαν τα windows.
-
bios μπαινει κανονικα και δεν σβηνει καθολου.. με F12 στις επιλογες και εκει χωρις κανενα προβλημα.. το προβλημα φαινεται να ειναι οτι δεν μπορει να κανει απο πουθενα boot και κανει restart. το παραξενο είναι οτι στο bios εμφανιζει τα παντα κανονικα, δίσκο/dvd/usb ..στην πλακετα μετα το βυσμα τροφοδοσιας είχε μια δίοδο (939 αν θυμαμαι καλα δεν το εχω μπροστα μου τωρα) που βραχυκυκλωνε και την αλλαξα με μια αλλη. κουλο μου φαινεται παντως το προβλημα να εμφανιζεται από την ασφαλεια αυτη..
(Με την μπαταρια - και πριν πεταξει σπιθες ο φορτιστης- δουλευαν τα windows )
-
Εάν δηλαδή βγάλεις τον δίσκο και προσπαθήσεις να κάνεις boot από cd, πάλι κάνει restart.
-
ακριβως.. και το dvd να βγαλω και να βαλω εξωτερικο ή να βαλω ενα usb με Linux θα κανει παλι το ιδιο παρολο που τα αναγνωριζει ολα κανονικα στο bios..
-
αρχιζω να σκεφτομαι οτι καπου "εφαγε" σκαλωμα το southbridge :/
-
-
δε θα ειχε και κανενα προβλημα στο bios?..
(αναλαμπη : μονο την 1η φορα που το συναρμολογησα για να δω οτι δουλευει εφτασε μεχρι το σημειο που λεει οτι δεν βρεθηκε ο δισκος για να bootarei που δεν τον ειχα κουμπωσει πανω.. - ολες τις υπολοιπες restart..)
-
Μπορείς να ξαναγράψεις το bios;
-
αυτο πηγαινα να γραψω τωρα.. θα δοκιμασω να του κανω ενα bios update και θα δουμε..