Θα σου δώσω ένα από lg ή samsung το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσεις επάνω του μόνο τις λάμπες του panel. Στείλε μου pm με τηλ και αν είσαι κέντρο μπορείς να μου φέρεις και το panel μόνο να το δοκιμάσουμε παρέα. free of charge
Printable View
Λοιπον μολις χθες ηρθε το τροφοδοτικο που ειχα παρει απο ebay,το συνδεσα και μολις αναψα την τηλεοραση μου εκανε παλι τα ιδια δηλαδη μου ανοιξαν οι λαμπες για 2 δευτεροπλεπτα και εσβησαν.Ετσι ειπα να δοκιμασω να συνδεσω ενα-ενα τα βυσματα των λαμπτηρων σε καθε φισα,αυτο που ειδα ηταν το εξης οταν συνδεσα και τα δυο στην πανω φισα μου τις αναβε ολες και τις δυο δυαδες οταν ομως τις συνδεσα στην κατω φισα δεν μου κραταγε καμια δυαδα αναμμενη.
Σημερα που ξανα συνδεσα και τις δυο φισες κανονικα στο τροφοδοτικο μου τις αναψε ολες τις λαμπες και δουλευει κανονικα η τηλεοραση,μονο που οταν κοιταξα καλα την οθονη παρατηρησα ενα τρεμοπαιχμα στις πανω λαμπες αρα το προβλημα ηταν στις λαμπες εξαρχης??
Θανάση
Η διάγνωση και με απόδειξη ήταν ότι φταίνε οι λάμπες και εσύ αντί για λάμπες αγόρασες τροφοδοτικό :hammer::-({|= ](*,):thinking:[-X [-(
θα έλεγα ας πρόσεχες γιατί εκτόξευσες το κόστος επισκευής και είσαι όπως λες στα ίδια!
ότι σου είπα δεν ήταν υποθετικά και στην τύχη και αναλύω περισσότερο το θέμα:
Οι κατασκευαστές για τις CCFL οθόνες δίνουν εγγυημένη λειτουργία MTBF=50.000 ώρες! Και στις νέες LED το διπλάσιο MTBF=100.000h
και αφορά το (Mean Time Before Failure) και όχι Between και για συνεχόμενη λειτουργία
Όταν ανοίγει και κλείνει η συσκευή ο χρόνος αυτός μπορεί να γίνει και μικρότερος το 60% αυτής της τιμής
Άρα έχεις αυτήν την περίπτωση
Οι λάμπες CCFL έχουν μέσα αδρανές αέριο μίγμα με κάποιο άλλο και με την υψηλή τάση ιονίζεται και λάμπει
Όταν γερνάνε οι λάμπες αλληλεπιδρά ο ιονισμός με τις καθόδους και αυξάνεται το ρεύμα λειτουργίας τους και έτσι ενεργοποιείται η προστασία over current του inverter
Δεν μπορείς να δουλέψεις το inverter χωρίς τις λάμπες γιατί τότε ενεργοποιείται η προστασία over voltage
Τώρα για να την επισκευάσεις πρέπει να πάρεις καιλάμπες ή LED
Πάντως έχουν πέσει οι τιμές :001_rolleyes: :byebye:
Αρε νικο εσυ παντως μου το ειχες πει οποτε δικο μου το λαθος απλα προτιμησα να ακουσω το συνολο που ελεγε οτι ειχε προβλημα το τροφοδοτικο,ενταξει δεν εδωσα και μια περιουσια 20 ευρω εκανε.Τωρα μου δουλευει κανονικα ποσο θα αντεξει ενας θεος ξερει.Αλλα δεν ειναι περιεργο να μου δουλευει τωρα κανονικα τι να πω,εκτος και ειναι αυτο που λες στο ποστ 26 δηλαδη οτι
"οι λάμπες βρίσκονται στο κατώφλι ενεργοποίησης της προστασίας και μπορεί να δουλέψουν κανονικά ή μια μέρα ή ένα μήνα κλπ και μετά να έχεις τα ίδια".
Ειδομεν!
Σημερα δεν μου ανοιξε και ετσι ειπα να λυσω το πανελ για να δω τι γινεται με τις λαμπες,το ελυσα και ειδα οτι στην ακρη καθε λαμπας εχει μαυρισει λιγακι,αλλα το κυριοτερο ηταν οτι στις πανω λαμπες ενα καλωδιο ειχε κοπη και μαλλον σε αυτο οφειλοταν και το τρεμοπαιχμα που εβλεπα.
Οι λαμπες ειναι συνδεδεμενες ετσι
http://s15.postimg.org/x1feugafv/21102014362.jpg
http://s9.postimg.org/c9i65an5r/21102014361.jpg
αν τις τραβηξω θα βγουν?Αυτο το ασπρο ειναι ελαστικο αρα το καθε ακρο των λαμπτηρων ειναι κολλημενο σε καθε καλωδιο?
Δεν βλεπω κατι σαν κλιπ ωστε να κουμπωνουν.
Μπορω με καποιο τροπο να δω μια μια τις λαμπες αν ειναι καλες?
Αν τις τραβήξεις δεν θα βγουν. Η θα σπάσουν ή θα αποκοληθούν τα καλώδια. Το πλαστικό ελαστικό προστατευτικό το αγοράζεις από καταστήματα ηλεκτρονικών, πρέπει να το πάρεις μαζί σου για να χωράει η διάμετρος της λάμπας. Σε κάθε άκρο της λάμπας υπάρχει καλώδιο με κόλληση. πρέπει πρώτα να ξεκολλήσεις σιγά σιγά τα καλώδια από το μεταλλικό περίβλημα, να δώσεις λάσκα από την μεριά που είναι οι φύσες και να τις βγάλεις πρώτα από την κάτω μεριά και μετά από την πάνω. Ίδια λογική και στην αλλαγή. Γιατί να δεις αν οι λάμπες είναι καλές; Αφού δοκίμασες και με το παλιό τροφοδοτικό αν θυμάμαι καλά και δεν σου άναψαν. Το οποίο είχε και πρόβλημα στους δρόμους του mosfet στο inverter.
Κολλησα το καλωδιο που ειχε κοπη και τωρα αναβει κανονικα.Τις εχω βγαλει εξω τις λαμπες και βλεπω οτι η μια απο τις τεσσερεις αναβει φουλ,οι αλλες τρεις εχουν χαμηλοτερο φωτισμο ενω μια απο τις τεσσερεις αναβει σχεδον η μιση,θελουν αλλαγμα τελος.
Εχει κανενας απο εδω μεσα μεταχειρισμενες ή καινουργιες??
Μετρα ακριβως τα mm τις λάμπας. 524mm καινουργιες έχω να σου δωσω. Αν είναι παραπάνω σε μήκος δεν έχω.
Τελικα σε ολες τις λαμπες ειχαν σπασει ολα μα ολα τα καλωδια και εκαναν οποτε ηθελαν επαφη(τα δοκιμασα με το πολυμετρο),ετσι τα αλλαξα ολα και τωρα ουτε τρομοπαιζουν ουτε τιποτα πλεον αναβουν ολες κανονικα.Δυστυχως ομως πρεπει να κουνηθηκε καποια απο τις καλωδιοταινιες που ειναι στην lcd και ετσι τωρα οποτε ανοιγει μου βγαζει μια πολυ λεπτη μπλε γραμμη στα δεξια,και να φανταστειται την οθονη την εβγαλα πολυ προσεκτικα.:cursing::head:
Αυτη η μπλε γραμμη ειναι οντως απο αυτο ή μπορει φταιει κατι αλλο?