Γιαννη κοιτα τα υλικα γυρω απο το TL431 και το optocoupler διοδους και κανε μια δοκιμη με αλλο φορτιο π.χ μια λαμπα μικρη να δεις αν η ταση αν ανεβαινει.
Printable View
Γιαννη κοιτα τα υλικα γυρω απο το TL431 και το optocoupler διοδους και κανε μια δοκιμη με αλλο φορτιο π.χ μια λαμπα μικρη να δεις αν η ταση αν ανεβαινει.
οκ θα το κοιταξω. το είχα δοκιμάσει με απλη αντισταση και ηταν οκ. με 1Κ έπεφτε η τάση στο 11.5V με 10Κ, 12V
Αποστόλη στον δικό μου 5400 όταν περνούσες το firmware άναβε κανονικά μετά περνούσα τα settings για να μην παιδεύομαι, αν για κάποιο λόγο έχανε τα settings συνήθως από παρασιτικό θόρυβο του psu τότε έβγαζε τις παύλες και "τίποτα" αν του περνούσες νέα settings έπαιρνε και πάλι μπρος.
Για το νέο toh αναφέρεσαι στον 5400 γιατί τον έχω παροπλισμένο κάποια χρόνια (ανοίγει τίποτα εκτός σειριακής?).
Γιάννη η 1ΚΩ όπως σου ξαναείπα δεν είναι φορτίο (για αυτό το τροφοδοτικό) ο Θάνος σου είπε κάποια 12V λάμπα.
Επίσης το να έχει 1 με 1,5V παραπάνω δεν λέει κάτι αυτά τα τροφοδοτικά δεν είναι σταθεροποιημένα απλά έχουν μια τυπική σταθεροποίηση από την ανάδραση τους, πρόβλημα θα υπήρχε αν η τάση ήταν μικρότερη κατά 1V εκτός και αν οι πυκνωτές δεν φλιτάρουν καλά κάποια τάση και περνάει αρκετός θόρυβος σε κάποια τροφοδοσία που αυτό για να το αποκλίσεις θέλεις παλμογράφο ή άλλαγμα όλους τους πυκνωτές (στο psu).
Στο ότι με 1ΚΩ το ρεύμα που θα ζητηθεί από το παλμοτροφοδοτικό θα είναι 12/1000=0,012Α.
και με τη λαμπα ποσο?
Με μια μικρή λάμπα ας πούμε 12V/10W θα έχεις 10/12=830mA ποιο αξιόπιστο αποτέλεσμα (αλλά δεν νομίζω το πρόβλημα σου να είναι εκεί)
αν βαλω μια αντίσταση περίπου 14Ω θα εχω το ιδιο αποτέλεσμα. (αντίσταση)
αρα γιατι να βάλω λάμπα?
Γιατί i=v/r =>12/14=860mA και η ισχύ της αντίστασής θα πρέπει να είναι p=v*i =>12*0,860=10W αν έχεις τέτοιο τούβλο δοκίμασε το με αυτήν.
χαχαχα οχι και τουβλο, 10βατ δεν είναι μεγάλη αντίστιαση (σε μεγεθος)
και σου είπα για την αντίσταση επειδή είπα οτι οσο μικραίνω την αντίσταση πέφτεί η τάση, οταν το καταλαβαίνεις φτάνοντας σε μια αντίσταση ο.47Κ δέ χρειάζεται να δοκιμάσεις να βάλεις 14Ω. δεν έχει νόημα.
βάζοντας τη λάμπα τί κερδίζω?