-
Πριν προχωρήσω στην υλοποίηση θα δοκιμάσω τον υδροστατη βάζοντας τον στην προσαγωγή του ΖΝΧ για να δω όταν το ρυθμίσω στους 60 βαθμούς ποτέ ανοίγει και πότε κλείνει. Έτσι θα βρω την ιδανική θερμοκρασία μιας και οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες για ΖΝΧ αφού οι γονείς μου μένουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι.Οταν το κουμπί του μποιλερ από το θερμοστάτη κλείσει ο λέβητας ούτως η άλλως δεν λειτουργεί.Συνηθως το λειτουργούμε μέχρι να πιάσει θερμοκρασία ο λέβητας κι έπειτα κλείνουμε το κουμπί μιας και το μποιλερ είναι μεγάλο σε λίτρα και υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις 2 ατόμων.
-
Οταν ξεχαστει αναμενο απο τους "μεγαλους ανθρωπους" ;
-
Η μέγιστη θερμοκρασία του λέβητα όπως ανέφερα είναι 55-60 βαθμοι. Λογικά και να "ξεχαστεί" ανοιχτό το κουμπί του μποιλερ όταν τα νερά του λέβητα θα φτάνουν την μέγιστη θερμοκρασία θα "κόβει" ο θερμοστάτης. Ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει όπως είπα παραπάνω, αλλά εάν δω ότι υπάρχει προβλημα στην λειτουργία δεν θα το υλοποιήσω τελικά.
Αν καταλήξω τελικά στην εγκατάσταση ενός διαφορικού θερμοστάτη, θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιον συγκεκριμένο;; Η εγκατάσταση του πρέπει να γίνει από υδραυλικό να φανταστώ έτσι;;
-
Δεν ειναι σωστο να λειτουργησει ετσι.
Σε καθε περιπτωση και έτσι οπως έχεις φανταστεί να το κάνεις με τον θερμοστάτη της άνω θερμοκρασίας θα κλείνεις και τον λεβητα και τον κυκλοφορητη(2 επαφες) ωστε να μην λειτουργει ο λεβητας οταν η θερμοκρασια στο μποιλερ ξεπερασει καποια τιμη.