-
Ειδα τα PM αργα! Να ευχαριστησω τον Χρηστο και τον Παπασουζα!
Επειδη λοιπον δεν ειχα δει τα PM, με επιασε μανια και ανοιξα το βιντεο ξανα βραδυατικα.
Εργαλεια για την περισταση δεν ειχα αλλα καταφερα με χιλιες δυο ηλιθιες Μαγκαιβεριστικες μεθοδους να αλλαξω του 4 απο τους 6 ιμαντες. Αν τραβαγα βιντεο με τις πατεντες θα λιωνατε στα γελια.
Μου ερχεται μετα η επιφοιτηση να βγαλω το λαστιχακι του idler και να γυρισω το μεσα εξω. Οι γνωστες θα καταλαβατε ηδη το αποτελεσμα. Κοπηκε στη μεση.
Η ωρα 12 το βραδυ και εγω σαν βρυκολακας να εχω νευρα αρπα.
Και κανω το αμιμητο. Τσιμπαω λαστιχο μαναβη και το γυρναω δυο γυρες στο idler.
Χωρις ελπιδα παταω Play και παιζει :)
Φυσικα αυτο ειναι μεσοβεζικη λυση διοτι η κουρμπα που διπλωνει το λαστιχο ειναι πολυ πεταχτη και βρισκει στον κατω ιμαντα με αποτελεσμα να μην επιτρεπει REW και FFWD.
Οποτε νομιζω οτι αν βρω λαστιχακι idler το ελυσα το θεμα.
Η αλλη βλακεια που εκανα ειναι οτι προσπαθησα να βγαλω το κουβουκλιο που μπαινει η κασσετα. Το αυτοκολλητο ελεγε να ξεβιδωσω τις βερνικωμενες βιδες, τις ξεβιδωσα, δεν καταφερα να το βγαλω αλλα μετα διαβασα παρακατω οτι αν τις ξεβιδωσεις χρειαζεται ξανα adjustment. Τι εννοει?
Ευχαριστω
EDIT:Για οσους φανει χρησιμο, βρηκα ενα τευχος περιοδικου του 1986 που περιγραφει το service του NV 7000 καθως και για αλλα VCRs
-
ελα να σου δώσω idler αν θες
-
1 Συνημμένο(α)
Γεια χαρα! Αγορασα σημερα ενα δευτερο NV-7500 (γιατι το αλλο που εχω ειναι fubar μαλλον) και το μονο που θελει ειναι ιμαντες και pinch roller. Ειναι ιδιο με το 7000 απλα εχει ασυρματο remote. Δυσκολευεται να κανει load και μολις το βοηθησω παει στο play και παιζει με εικονα καμπανα και στο secam! Χρηστο μηπως σου περισευει κανα ανταλλακτικο;
Το προβλημα που εχω το εξηγει ακριβως στην φωτο απ το manual της RCA για τα αντιστοιχα αμερικανικα μοντελα.
EDIT: Χρειαζομαι και καινουργιο back-tension φρενο γιατι οπως σε ολα αυτα τα panasonic, εχει ξεκολλησει το pad απ την χαλκινη ταινια.
Συνημμένο Αρχείο 45505
-
Κολλησε το τσοχακι του φρενου με βενζινοκολλα πανω στο μεταλο.πριν το ξεβιδωσεις για νατο βγαλεις σημαδεψε που ειναι η βιδα σγο φρενο για να μην ψαχνεις ποσο τεντωμα θελει.
-
καλημέρα φρένο δεν εχω, τι χρειάζεσαι? κολλησε το όπως σου ειπε και ο Γιώργος
-
Καλησπερα! Θα προσπαθησω να το κολλησω αλλα φοβαμαι μην ξεραθει περισσοτερο και μετα φρεναρει περισσοτρερο απ οσο πρεπει. Θελω τους δυο ιμαντες για το loading (αυτοι που ειναι απο κατω) και pinch roller. Στο mikra.gr εχει σετ για ιμαντες αλλα το δικο μου απ οτι φαινεται θελει μονο αυτους τους δυο.
-
Αν βρηκες σετ,παρτο.δε νομιζω να ξαναβρεις ευκολα.
-
Λογικα θα το παρω εκτος αν κανω τραμπα τους ιμαντες απ το αλλο 7500 που εχω. Εχει δοκιμασει κανεις το rubber renue? Ειναι ενα χημικο που επαναφερει καπως την ελαστικοτητα στα roller. Αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει στην Ελλαδα.