Αυτό σημαίνει ότι το board είναι UMA version και δεν έχει GPU (U34).
Καθάρισε το καλάι από τα PJ9 και PJ10 ώστε να φανούνε τα pads και μέτρησε ξανά το PL38. Εάν δεν είναι ποιά 0.5Ω τότε πας για αλλαγή PCH
Printable View
4.5 Ω και 5.3 Ω
Καλό αυτό. Μέτρα την αντίσταση με την γείωση στα pads του PJ9 και PJ10. Για να βρεις τα pads από την πλευρά του PL38 χρησιμοποίησε continuity με το PL38
Αδάμ μου συμβαίνει κάτι περίεργο. Μετράω στα PJ9, και PJ10, και κάθε φορά λαμβάνω και διαφορετικές μετρήσεις. Συνήθως 0 (ή 0.xx Ω). Το φαινόμενο αυτό υφίσταται με διάφορους συνδυασμούς πολύμετρου - καλωδίων. Τι συμβαίνει ??? Κάνω κάτι λάθος ???
Εάν καθαρίσεις το καλάι θα δεις σε κάθε pj (jumper) από δύο pads. Το έκανες αυτό;
Εννοείς να βγάλω το καλάϊ με το κολλητήρι ??? Ή απλά να καθαρίσω από το flux ??? Εάν εννοείς το flux, καθάρισα καλά τις επαφές ...
Ναι, να καθαρίσεις το καλάι με κολλητήρι και σύρμα. Από κάτω έχει από δύο pads κάθε PJ. Το ένα pad είναι η γραμμή που έρχεται από το pl38 και το άλλο η γραμμή που συνεχίζει
Δυστυχώς δεν διαθέτω σύρμα αυτή τη στιγμή. Προσπάθησα όμως με σύρμα από πολύκλωνο καλώδιο αφού το γύμνωσα. Όμως ενώ βλέπω ότι οπτικά (και όσο με βοηθούν τα μυωπικά μάτια μου) έχουν ξεχωρίσει οι επαφές, εντούτοις το μπιπεράκι χτυπά, δείχνοντας μου αυνέχεια. Είναι φυσιολογικό αυτό ???
Δεν καθάρισαν καλά. Πρέπει κάθε pad σε κάθε pj να σου δίνει διαφορετική ωμική αντίσταση. Πρέπει να μην υπάρχει επαφή των δύο pads ώστε να δεις ποιά μεριά της γραμμής είναι βραχυκυκλωμένη.
Ε τότε θα εγκαταλείψω την προσπάθεια για σήμερα. Θα προσπαθήσω αύριο να βρω σύρμα, θα ξαναπροσπαθήσω, και όταν θα έχω μετρήσεις, θα ξαναγράψω. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου, και τον χρόνο σου ...