πρωτα εβαλε φρεον και μετα παλιωσε το μηχανημα...?
πρωτα εβαλε φρεον και μετα παλιωσε το μηχανημα...?
Τον ταλαίπωρο δεν ήξερε την διαδικασία και προσπαθεί να δικαιολογηθεί.
Στο ίδιο πρόσωπο η δική μου απάντηση ήταν ότι έκανε πατάτα και το ξέρει και από λάθος συμπλήρωση του φρεον μετά παρουσιάζονται βλάβες ακόμα και στον συμπιεστή.
Δεν με ενδιαφέρει να κατηγορήσω τον μάστορα,με ενδιαφέρει πως μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα.
Ήρα μην φοβάσε ο τεχνικός έκανε σίγουρα πατάτα αλλά όχι πολύ μεγάλη #-o
δηλαδή το R417 είναι μεν κατώτερο από το R22 -17% (είναι μίγμα (125/134a/600 46.6%/50%/3.4%) και σίγουρα δεν θα σου χαλάσει τον κομπρέσσορα
Τώρα αν το κλιματιστικό σου είχε χάσει όλο το φρέον και έβαλε το νέο χωρίς να κάνει κενό σε όλο το κύκλωμα τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα
Τον ρώτησες για το ότι τον πλήρωσες για την επισκεύη αλλά έχει ακόμη πρόβλημα (δεν ζεστένει) τι σου απαντά γιατί ψάχνεις αλλού την λύση;
στη περίπτωσή σου προτείνω να το βάλεις σε λειτουργία και μετά από μία ώρα να μετρήσεις την θερμοκρασία του αέρα
1. στην είσοδο
2. στην έξοδο στα 2/3 από την άκρη στις περσσίδες
δες αν η διαφορά είναι περίπου 15° τότε παίζει στις προδιαγραφές (τις νέες)
3. αν το προηγούμενο φρέον το έχασε πχ σε 5 χρόνια και δεν αλλάχτικε κάτι στις σωληνώσεις τότε έχει δίκιο δεν μπορεί να χαθεί το νέο σε μερικές μέρες
Έχω πλέον αμφιβολία αν ήταν 417 ή 422 και ντρέπομαι να τον ρωτήσω.
Δεν έχει έρθει ακόμα,ίσως έχει δουλειά.
Αποποιείται την ευθύνη για το φρεον,
Δεν έκανε κενό και συμπλήρωσε αρκετό φρεον.
Όπως ανέφερα παραπάνω δεν βγάζει συνέχεια ζεστό,μόνο στην αρχή οπότε ποιο ειναι το νόημα της μέτρησης.
Αν δεν έκλεισε καλά το ρακορ θα μπορούσε να μην μείνει καθόλου φρεον.
Λοιπόν και το R422 είναι συμβατό και έχει καλλύτερες επιδόσεις από το R22 αλλά έχει και αυτό το μειονέκτημα ότι είναι μίγμα
όσο για την διαροή από το ρακόρ ακόμη και την τάπα να ξεχνούσε να βάλει δεν χάνεται το φρέον γιατί έχει μια αντεπίστροφη βαλβίδα σαν αυτές που έχουν οι δόδες των ποδηλάτων
Το ότι έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση δίχνει ότι το κύκλωμα έχει πάρει αέρα ή είχε από παλιά και στην αναρόφιση που οι πιέσεις είναι χαμηλές ο αέρας υγροποιήται και κάνει παγοφραγμό σταματώντας τον κύκλο και όταν ξεπαγώνει ξαναρχείζει ο κύκλος και αυτό επαναλαμβάνεται.
Αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν έχει κρύο.
γιατί δηλαδή; μήπως γι αυτό φταίς εσύ; τώρα το πρόσθεσε όχι πριν ένα χρόνο! το ότι έβαλε πολύ ή λίγο πως το κατάλαβες;
Σου είπε τι σκοπεύει να κάνει όταν και αν ξαναρθει;
Είχε μαζί του μια μπουκάλα με φρεον και έβαλε στο αιρκοντισιον και μετά πήγε και αγόρασε κι άλλο γι αυτό κατάλαβα ότι έβαλε πολυ.
Το δοκίμασα πάλι σήμερα,βγάζει σταθερά ελαφρά ζεστό και μετά δροσερό αέρα και κόβει συνέχεια ενώ ο συμπιεστής συνεχίζει να λειτουργεί.
Πρότεινε να βγάλουμε όλο το φρεον.
Τι βλάβες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από αυτή την αστοχία?
Ήρα έμπλεξες και εσύ
Δηλ ο τεχνικός πιθανόν έχει φλομώσει το μηχάνημα με φρέον και δεν πρόκειται να παίξει ούτε ως έχει ούτε έχει κάτι άλλο να κάνει
και αυτός έχει χάσει τα λεφτά του (δυο φορές φρέον δυο επισκέψεις κλπ)
Για να παίξει πρέπει να γίνουν όλα από το μηδέν!
Δηλ 1 ανάκτιση ή πέταγμα στο φρέον που έχει μέσα αργά για να μην φύγουν και τα λάδια
2 κενό σε ολόκληρο το κύκλωμα με ανοιχτές όλες τις βάνες για πάνω από μισή ώρα ή το διπλάσιο
3 πλήρωση κατά προτήμιση με R22 με ζύγισμα όσο βάρος υγρού αναγράφει στην εξωτερική μονάδα
ή αν βάλει ξανά 417 ή 422 πρέπει να βάλει παραπάνω σε σχέση με το R22 το πόσο είναι σχετικά επιστημονική δουλειά και δεν πρόκειται να το κάνει
Η απορία μου είναι τώρα που έμαθες τι διαδικασία πρέπει να γίνει τι θα του πεις; ...κάνε το ένα ή το άλλο γιατί αυτά μου ήπαν στο ίντερνετ;
καλή τύχη
Ευχαριστώ πολύ UV:001_smile:
Του έχω πει ότι μου τα λένε στο ιντερνετ επειδή έχω δείξει ότι έχω κάποιες γνώσεις και με ρώτησε από που τα ξέρω!:001_smile:
Του πλήρωσα και το φρεον
.Είναι καλά εκπαιδευμένος τεχνικός και είναι περίεργη η αστοχία του.
Έχει μείνει άνεργος μετά από πολλά χρόνια δουλειάς σε εταιρία και προσπαθεί να βγάλει μεροκάματο.
Αν χρειάζεται αντλία κενού δεν έχει όπως μου είπε.
Μην πετάξω το αιρκοντισιον λογω του φρεον,είναι 10ετιας και καλό σε ψύξη και σε θέρμανση.
Εγω απ οσο γνωριζω η αντικατασταση φρεον θελει και αντικατασταση ψυκτικου ελαιου αν δεν γινει αυτο τοτε ο συμπιεστης μας αφησε χρονους μην παιδευεσαι ο <<καλος τεχνιτης>> επρεπε να το γνωριζει αυτο......Συνημμένο Αρχείο 37096 http://www.cryologic.gr/library/down...0R-502%20;.pdf