Οτι μου προτειναν εβαλα.. δεν ειμαι ειδικος.. ειναι 3 φαν κοιλ στα 16 κ 18 μετρα. Συνολο 9 φαν κοιλ και 2 πετσετοκρεμαστρες.
Printable View
Δε το ξέρω, πάνω στην εγκατάσταση μου το ζήτησαν.. δεν μπήκε μετά.
Για να καταλάβω: έκανες μια σοβαρή επένδυση με αντλία θερμότητας και fan coils. Ποιός ανέλαβε το έργο; Κάποια εταιρεία που προμήθευσε και την αντλία; Μηχανολόγος; Υδραυλικός χωρίς μηχανολόγο; Τσομπάνης;
Το εχω ξαναπει στο 1ο ποστ μου, και ο Πολιτικος μηχανικος και ο Μηχανολογος την κοπανησαν ακομα τους ψαχνω απλα, ειναι τα καλα των προγραμματων εσπα.. και γω τα εμαθα κατοπιν εορτης..
τωρα ειμαι με 3ο υδραυλικο, ο 2ος μηχανολογος δεν το ανελαβε, και εφερα την εταιρεια για την εκκινηση.. εχω πληρωσει 4 επισκεψεις κ ακομα υπολειτουργει.. δεν εχω αλλα λεφτα να δινω 100αρια για επισκεψεις, ψαχνω μονος μου αλλιως ας ρημαξει .. εσκασα απλα..
μπορείτε να κάνετε ένα σχέδιο της εγκατάστασης;
Μονοσωληνιο ή δισωληνιο σύστημα; 1/2 ή 3/4' ;
Υ.Γ από ότι κατάλαβα το σύστημα το έχετε ήδη έτοιμο οπότε το ευκολότερο είναι να βάλετε ένα υδροστατη για να λειτουργει όταν το νερό είναι ζεστό.
Φίλος... κάνε μας ένα σχέδιο τι έχεις πού... βγάλε και μια φώτο τον κυκλοφοριτή σου...και τι διάσταση σωλήνες έχεις...
Ευχαριστω πολυ παιδια,
Εχω σε 3 οροφους δεξια κ αριστερα πολυστρωματικες σωληνες φ20 για τα φαν κοιλ, φ18 για τις πετσετοκραμαστρες.
Φτανουν στον 4 οροφο σε 2 σημεια.
Δεξια 6 διπλες πολυστρωματικες φ20 και 1 φ18.
Συνολο 14 σωληνες, μπαινουν απο 7 σε 2 μεγαλες σωληνες πρασινες με διακοπτες, αν θυμαμαι την ελεγε ppr υδραυλικος.
Αριστερα 3 διπλες πολυστρωματικες φ20, 1 φ18 για πετσετοκρεμαστρα.
Συνολο 8 σωληνες, μπαινουν απο 4 σε αλλες 2 μεγαλες σωληνες ppr με διακοπτες, στο τελος εχει κατι σαν εξαεριστικα η καθε σωληνα.
Η πανω ppr πρεπει να ειναι 70-80αρα στους διακοπτες και φτανει μεχρι 50-60αρα, ξαναμεγαλωνει οταν ενωνει η δεξια-αριστερη ppr πανω στον κυκλοφορητη wilo Yonos pico 30/1-8 και στη συνεχεια στο δοχειο αδρανειας.
Απο το δοχειο αδρανειας φευγει μια αλλη μεγαλη ppr 70-80αρα που χωριζεται σε 2 μικροτερες 50-60αρα και παει δεξια και αριστερα στις κατω ppr στα 2 σημεια που ειναι οι πολυστρωματικες.
Απο το δοχειο αδρανειας φευγουν 2 μεγαλες ppr που καταληγουν στην ανλια, η μια εχει βρυσακι με διακοπτη.
Η αλλη μονο διακοπτη.
Σε μια απο αυτες τις 2 ενωνει σωληνα απο το δικτυο με ρυθμιστη πιεσης και μανομετρο.
Σε μια απο αυτες ενωνει ενα μικρο δοχειο.
Δεν θυμαμαι αν ειναι η ιδια γραμμη που ενωνει ή γραμμη δικτυου και μικρο δοχειο.
Η εγκατασταση ειναι καπως ετσι.
το αδρανίας πόσα λίτρα ειναι... 200?