Ναι αλλά δεν μου απάντησες στο συλλογισμό μου σχετικά με το πώς θα μπορούσαν τα σύγχρονα κλιματιστικά, να παρακάμπτουν το πρόβλημα αυτό χωρίς την οικονομική επιβάρυνση.
Printable View
Ναι αλλά δεν μου απάντησες στο συλλογισμό μου σχετικά με το πώς θα μπορούσαν τα σύγχρονα κλιματιστικά, να παρακάμπτουν το πρόβλημα αυτό χωρίς την οικονομική επιβάρυνση.
Να σε ειδοποιήσουν μπορούν (π.χ. με κωδικούς σφαλμάτων διαγνωστικό πάνω στο καντράν όπως ειδοποιούν και για άλλου τύπου βλάβες ) , αλλά όπως καταλαβαίνεις όταν τα φίλτρα έχουν σκόνες δεν μπορεί να παρακαμφθεί χωρίς να καθαριστούν τα φίλτρα .
Απορώ όμως σε τέτοια μοντέλα γιατί δεν έδειξε κάποιο σφάλμα το διαγνωστικό έστω για πρόληψη .
Όταν λες με ήδη βουλωμένα φίλτρα να "παρακάμπτουν " το πρόβλημα ...... εννοείς στην ουσία να μην καθαρίσεις τα φίλτρα και άστο να δουλεύει μέχρι να τα τινάξει ..... αυτό δεν εννοείς ?Παράθεση:
να παρακάμπτουν το πρόβλημα αυτό χωρίς την οικονομική επιβάρυνση.
Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις το εγχειρίδιο χρήστη το συγκεκριμένο ποστ δεν θα υπήρχε. Σου αναφέρω κάποια πράγματα που λέει το εγχειρίδιο σου:
"Ένα φραγμένο κλιματιστικό μπορεί μειώνει τηναπόδοση της μονάδας και να είναι βλαβερό γιατην υγεία σας. Παρακαλούμε να καθαρίζετε ταφίλτρα κάθε 15 ημέρες.Φροντίδα καιΣυντήρηση1. Σηκώστε το μπροστινό πάνελ της εσωτερικής μονάδας. Το φίλτρο αέρα κάτω από την εισαγωγή αέρα2. Τραβήξτε το φίλτρο από τη λαβή στην άκρη ανασηκώνοντάς το ελαφρώς προς τα πάνω και τραβήξτε το προς το μέρος σας.3. Αφαιρέστε το φίλτρο από την εσωτερική μονάδα.4. Καθαρίστε το μεγάλο φίλτρο αέρα με ζεστό, σαπουνώδες νερό. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ήπιο απορρυπαντικό.5. Καθαρίστε το φίλτρο με φρέσκο νερό, μετά κουνήστε το για να διώξετε το νερό.6. Στεγνώστε το σε ψυχρό, χωρίς υγρασία δωμάτιο και αποφύγετε την έκθεσή του στον ήλιο.7. Κλείστε το μπροστινό πάνελ της εσωτερικής μονάδας."
Εδώ είναι το εγχειρίδιο: https://www.inventoraircondition.gr/...-ENG-GR-RO.pdf
Επίσης , έπρεπε ο ψυκτικός εγκαταστάτης να σε ενημερώσει για τον χρόνο συντήρησης.
Υ.Γ. Πολλά μοντέλα της futzitsu έχουν κωδικό βλάβης για τα φίλτρα.
Δυστυχώς δεν έχει ένδειξη για φραγμένα από την σκόνη φίλτρα και εκεί που είναι τοποθετημένο το κλιματιστικό, πάνω από ένα γραφείο με γεμάτο μηχανήματα από κάτω, πρέπει να κάνω ολόκληρη προεργασία για να βγάλω τα φίλτρα.
Όχι δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι αφού ανιχνεύει ότι το στοιχείο έχει πιάσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από το κανονικό, θα έπρεπε ή να μειώσει την απόδοση η εξωτερική μονάδα ή να κλίσει τελείως και να περιμένει μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του στοιχείου. Το να την ρίχνει με αυτόν τον ηλίθιο τρόπο δεν είναι και ο ποιο ενδεδειγμένος.