Το ίδιο έκανες και στο κολλητήρι σου φαντάζομαι :lool:
Printable View
Κι όμως υπάρχουν κολλητήρια με πρίζα σούκο
Γνωρίζω ότι όλες οι συσκευές με μεταλλικά μέρη προσβάσιμα στον χειριστή πρέπει να γειώνονται.Και φυσικά υπάρχουν κολλητήρια με γείωση αφού λόγω ESD χρειάζεται.
Η περίπτωση με το συγκεκριμένο πριόνι και την μεταλλική βάση του θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με την κατά επέκταση κάθετη βάση που βάζουμε σε ένα απλό τρυπάνι , οπότε και δεν θεωρείται παράβαση η μη ύπαρξη γείωσης .
Μεταλλική "βάση" λογικά στο σκέτο τρυπάνι θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε και την αρίδα !!! , εκεί τι θα κάνουμε ?
Ισως ένα τρυπάνι που έχει πλαστικό σώμα να μην έχει ανάγκη γείωσης κι επειδή το σύστημα στερέωσης είναι συνήθως το σύστημα γραναζιών που είναι απομονωμένο από το ηλεκτρικό μέρος μάλλον δεν θα προκύψει διαρροή μετρήσιμη με δοκιμαστικό.
Το βρηκες..Επανω σε ολα τα συγχρονα ηλεκτρικα εργαλεια υπαρχει ενα συμβολο δυο τετραγωνων το ενα μεσα στο αλλο.
Αυτο σημαινει οτι εχει διπλη μονωση οποτε δεν χρειαζεται γειωση.Δεν εχεις προσεξει οτι κανενα τρυπανι,δισκος κλπ κλπ ενω εχει φις σουκο δεν εχει λαμακι γειωσης;
Εγώ δεν γνωρίζω το φαλτσοπρίονο αν έχει τέτοιο σύμβολο επάνω του δεν την έχω αυτή την πληροφορία αλλά με το μοναδικό δεδομένο ενός δοκιμαστικού που ανάβει η πρώτη μου σκέψη ήταν να βάλει γείωση.Είναι λάθος κατά τη γνώμη σου Γιώργο?? Να μην βάλει καλώδιο με γείωση έστω κι αν δεν είχε απ την αρχή??Σε ρωτάω διότι στο μαγαζί μου παίζει να έχω 500 μέτρα 3χ1,5 και 3χ2,5 και άλλα 500 μέτρα 4χ2.5 και αλλάζω καθημερινά καλώδια σε συσκευές με καλώδια ελλαττωματικά προκειμένου να μην μου πεθάνει κάνας πελάτης και πάω κι εγώ φυλακή.