-
Ναι μπορει να νεκρωσει απο διακοπτη πορτας.
Εγω πιστευω φταιει το πληκτρολογιο,εχει προβλημα σε μια απο τις επαφες on/offΦανταζομαι απο τα γραφομενα σου οτι ξερεις πως ανοιγει η προσοψη του πλυντηριου .Αν ναι βρες το σχεδιο του πλυντηριου και κανε μετρηση πανω στο πληκτρολογιο για εισοδο 220v απο την παροχη και εξοδο 220v απο το πληκτρολογιο.Αν εχω δικιο θα παρατηρησεις οτι παρολο που ερχεται ταση στο πληκτρολογιο αυτη δεν βγαινει ενω οι επαφες on/off εχουν κλησει σωστα.Αυτο συμβαινει λογο ψηχρης κολησης στο εσωτερικο του πληκτρολογιου σε σημειο που δεν μπορεις να επεμβεις.Σε αυτη την περιπτωση ακυρωνεις με bypass την χαλασμενη εξοδο και το δουλευεις με μια μονο εξοδο.Σε διαφορετηκη περιπτωση αλαζεις πληκτρολογιο.
Ειδα στο σχεδιο οτι εχει εισοδο 220v στις επαφες 11 και 12 του πληκτρολογιου και εξοδο εχει στις επαφες 6 και 10.Η μετρηση πρεπει να γινει στα σημεια που κουμπωνουν οι φυσες και απο τις δυο οψεις της πλακετας του πληκτρολογιου
-
Ευχαριστώ Σάκη. Θα το τσεκάρω. Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν το έκανα ως τώρα, η απάντηση είναι επειδή το πλυντήριο είναι αρκετά μακρυά και μου φέραν την πλακέτα στο εργαστήριο. Αύριο θα έρθω σε "προσωπική επαφή" με το μηχάνημα.
-
Εδώ υπάρχει σχέδιο για αυτό το μοντέλο
https://elektrotanya.com/miele_w716_.../download.html
έχω γράψει τη διαδικασία για να κατέβει το pdf
και όπως έγραψα και στο #7 η πλακέτα ελέγχει τον κινητήρα , και μανταλώνει το άνοιγμα της πόρτας Λογικά θα έπρεπε να τραβάει νερό σε κάποια σημεία ή να αδειάζει
Και ο Σάκης σωστά τα λέει πιο πάνω , δεν νεκρώνει όλο το πλυντήριο από την πλακέτα
-
Κώστα ευχαριστώ. Το pdf το έχω κατεβάσει.
Δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα, ούτε νερό δέχετε ούτε βγάζει επίσης σε κανένα πρόγραμμα.
-
Αν είσαι κοντά στο πλυντήριο κάνε τις μετρήσεις που σου γράφει ο Σάκης στο #11
Αν το ανοίξεις θα βρεις και το δικό του σχέδιο διπλωμένο στα 8 ή στα 16 κάπου θα το έχουν σφηνωμένο από κατασκευής
-
1 Συνημμένο(α)
Τελικά το πρόβλημα ήταν στην πλακέτα του πληκτρολογίου. Οξειδωμένο pin του διακόπτη πόρτας.
Συνημμένο Αρχείο 43215
Αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο... Τώρα δεν γυρίζει ο κάδος. Ίσως να μην σύνδεσα σωστά τα βύσματα στο EDSU-101. Υπάρχει καμιά φωτό για το πως πρέπει να είναι τα βύσματα? Η πλακέτα έχει περισσότερες θέσεις σύνδεσης.
-
Στο πανω μερος με τις πολλες θεσεις ξεκινωντας απο αριστερα προς τα δεξια βαζεις την πιο μικρη φυσα και συνεχιζεις με την αμεσως μεγαλητερη και ουτο καθεξης.Στο κατω μερος αν δεν κανω λαθος εχει μονο μια φυσα,λογικα θα εχει αφησει σημαδη στη θεση που μπαινει.Στο σχεδιο δεν φαινονται που μπαινουν?
Εκτος απο το γυρισμα του καδου εχει αλλο συμτωμα οπως να μην ανοιγει η πορτα?
-
Όλα λειτουργούν όπως πρέπει και η πόρτα ανοίγει κανονικά από το πλήκτρο. Μόνο ο κάδος δεν γυρνά.
Τα βύσματα έτσι τα έβαλα στην πάνω πλευρά.
Στην κάτω είχε ένα μόνο κόκκινο με 2 επαφές και η πλακέτα 4 επαφές. Πιστεύω ότι μάλλον σωστά το έβαλα. Θα το τσεκάρω πάλι την Κυριακή.
-
Λοιπόν, οι συνδέσεις ειναι οκ.
Ταχογεννήτρια δίνει σήμα και τα τυλιγματα του κινητήρα φαίνονται οκ.
Μοτέρ ομως δεν γυρνάει...
-
από το ρότορα του μοτέρ έχεις ένδειξη ?