Αποστόλη βρήκα τελικά το στοιχειο που μου ειπες. Ηταν κρυμμενο πισω απο ενα ελασμα στηριξης και δε φαινοταν ο κωδικος. σημερα που το εψαξα πριν λιγο που ειχα χρονο με φακο το βρηκα.
http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=37812&stc=1
επισης διπλα ειναι και ο πυκνωτης που μου αναφερατε και ειχε και το μαυρισματακι στην πανω πλευρα.
Γενικα δεν ειμαι ειδημων στα ηλεκτρονικα αλλα προσπαθω να μαθαινω και οτι βγει. δε θελω να σας κουρασω.
Βρηκα και το service manual της L6 πλακετας της philips.
αν καποιος το χρειαστει και τυχει να βρει αυτο το θεμα το εγχειριδιο με τα σχηματικα ειναι εδω
Τωρα. ο πυκνωτης ο μικρος γαλαζιος φαινεται σωστος. Δεν εχω καπασιτομετρο αλλα αγει και ακαριαια μηδενιζει τιμη. δε μπορω να κανω κατι αλλο.
Τωρα οσον αφορα το τρανζιστορ. Ειδα στο σχηματικο οτι ειναι απλο τρανζιστορ ισχυος οχι mosfet ευτυχως γιατι δε θα μπορουσα να το ελεγξω. Βρηκα ενα τροπο στο ιντερνετ οπου μετρας με πολυμετρο αντιστασεις στα ποδαρακια.
Μετρησα εβαλα το πολυμετρο στα 2000κ αλλα οι ενδειξεις ηταν πολυ μικρες οποτε το εβαλα στα 1000Ω. και δε μου φαινεται καθολου σωστο. Αγει οπως και αν το μετρησα.
Emit-Base εβγαλε 747Ω και με τις δυο πολικοτητες
Εmit-S εβγαλε 465 Ω και με με τις δυο πολικοτητες
Base-S εβγαλε 285Ω και με τις δυο πολικοτητες. δεν το αφαιρεσα ομως...Επειδη ο χρονος μου ειναι περιορισμενος αυτα μπορεσα να κανω. Αν το αφαιρεσω δεν εχω vacuum και τετοια. Θα το κοψω χαμηλα και μετα αν χρειαστει να βαλω καινουργια θα αφαιρεσω τα ποδαρακια 1-1 απο την πλακετα με το κολλητηρι. δε μπορω να σκεφτω αλλο τροπο να βγαλω και τα 3 ποδαρακια ταυτοχρονα γιατι φοβαμαι και θα στρεσαρω πολυ θερμικα την πλακετα.
Βρηκα ανταλλακτικο στο ebay αλλα με ανησυχει οτι ενω το μοντελο ειναι ιδιο οι κωδικοι με τα μικρα γραμματακια απο κατω διαφερουν. το ιδιο με τον ιδιο κωδικο δε μπορω να το βρω.
Επισης με ανησυχει οτι καπιοι πυκνωτες στην πλακετα που τους μετρησα αντισταση, αγουν αλλα δε μηδενιζουν μετα...Δεν ξερω
Σας ευχαριστω