Το μισό κάθετο η κάθε μια, εσύ μάλλον έχεις πρόβλημα σε αυτήν που δεν σου έχει εικόνα.
Printable View
Το μισό κάθετο η κάθε μια, εσύ μάλλον έχεις πρόβλημα σε αυτήν που δεν σου έχει εικόνα.
Αρα λογικα δεν ειναι πανελ.Αν ειχε χαλασει ομως ενα board μονο δεν θα επρεπε να εχω μονο μια μαυρη λοριδα αντι για μια μαυρη και μια ασπρη που εχω?
Όχι μπορεί να χάλασαν κάποια address ic ή τίποτα tab bond,
το θέμα είναι όμως μην έχει και καμία ψυλοδιαρροή το πάνελ και την ξανακάνει (λίγο δύσκολο πάντως αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
Σε ευχαριστω και παλι. Εσυ προτεινεις δηλαδη αλλαγη της κατω πλακετας.
Μάλλον αλλά δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα "είμαι και λίγο μακρυά".
Προφανως και η βοηθεια απο μακρια ομως ειναι αρκετη. Μπαινουμε σε ενα δρομο σιγα σιγα
Βρηκα το ανταλακτικο αν ειναι αυτο τοτε εχει μονο 20 ευρω μεταχειρισμενο ομως...
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trks...a3813&_sacat=0
Γειας σας, θα συμφωνήσω με τον Σπύρο για το σημείο της βλάβης. Εδώ είναι το Service manual για το συγκεκριμένο μοντέλο. Στη σελ. 30 έχει το εξής σχήμα:
Συνημμένο Αρχείο 33528
Αν θέλεις να δοκιμάσεις την αντικατάσταση, στη σελίδα 15 υπάρχουν οι οδηγίες για την εξαγωγή της πλακέτας. Ενώ στη σελ. 64 είναι η C2-board με τον κωδικό: TNPA3813 όπως δηλαδή βρήκες για αγορά. Στην σελ. 134 βρίσκεται το σχέδιο της C2-board, απο εκεί θα μπορούσαν να γίνουν και κάποιες μετρήσεις ως προς την τροφοδοσία της καθώς είναι συνδεμένη με την D-board (στον connector D32 σελ. 125 κάτω δεξιά) και έτσι θα επιβεβαιώσουμε εάν όντως η πλακέτα τροφοδοτείται σωστά απο την D-board. Στην σελ. 127 υπάρχει το C2-Board Block Diagram που δείχνω στην επόμενη εικόνα. Στον connector C21 στα Pin 53, 54 & 55 πρέπει να υπάρχουν 5V για την λειτουργία των IC.
Συνημμένο Αρχείο 33529
Απο κει και πέρα θα μπορούσε να γίνει και έλεγχος τάσεων πάνω στην C2-board για την έξοδο αυτής ως προς την τροφοδοσία των panel (connectors CB5, CB6, CB7, CB ) με βάση όμως την τάση λειτουργίας των πυκνωτών διότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για τις VDD. Όμως δεν είναι μονάχα οι τάσεις που μας αφορούν αλλά και τα δεδομένα των buffers που ουσιαστικά δεν μπορούμε να ελέγξουμε εάν δρομολογούνται στο panel.
Συνοψίζοντας, για να αποκλείσουμε τα προβλήματα, η πιο εύκολη & οικονομική λύση είναι να μετρηθούν εάν είναι σωστά τα 5V απο την D-board προς την C2-board για να ξέρουμε ότι δεν φταίει κάτι άλλο πιο πριν. Απο κει και πέρα το Link που πρότεινες για αγορά, στέλνουν στην Ελλάδα μόνο το πρώτο (που θέλει άλλα 45$ για μεταφορικά!) και το τελευταίο (που θα στοιχήσει 32,5€ συνολικά), εκτός εάν στείλεις ερώτηση για την αποστολή και στους άλλους πωλητές. Ρισκάρεις έτσι την δοκιμή με αυτά τα χρήματα, με την προϋπόθεση ότι εάν φταίει το panel δεν μπορείς να κάνεις απο μόνος σου τίποτα άλλο.
καλημέρα μην ψάχνεις για βλάβη, δεν έχει τίποτα η συσκευή, ξεκούμπωσε όλα τα flex καθάρισε τα και θα παίξει έχω ξαναεπισκευάσει ακριβώς την ίδια βλάβη
Επειδή έτυχε μια φορά αυτό δεν είναι και κανόνας, λίγο δύσκολο το βλέπω αλλά όπως είπα και ποιο πάνω ποτέ δεν ξέρεις.
Απόστολε εννοείς την ανταλλαγή των δυο buffer αναμεταξύ τους,
αν ναι και να γίνεται θα χρειάζονται extension cables "που να τα βρει".