Επισης στο ηχειο του πολυμετρου βγαζει ηχο στο 1 και 2 που το ενωνω που σημαινει βραχυκυκλωμα αρα ειναι χαλασμενο?
Printable View
Επισης στο ηχειο του πολυμετρου βγαζει ηχο στο 1 και 2 που το ενωνω που σημαινει βραχυκυκλωμα αρα ειναι χαλασμενο?
ναι πρέπει να το αλλάξεις...
Aλλαξα το ΣΡΤ αλλα και παλι η τηλεοραση δεν κανει τιποτα ουτε το led αναβει.Μονο το τσαφ που κανει η οθονη ακουγεται
Ναι, προφανώς υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα που αφορά την υψηλή τάση
Έχω παρατηρήσει καθημερινά ότι ανοίγουν θέμα στο forum άνθρωποι που είναι ερασιτέχνες και απλά έχουν μια καλή σχέση με το κολλητήρι. Αν διαβάσει κάποιος περασμένα topic από συζητήσεις θα διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό βλαβών που αναφέρεται εδώ, δεν επιλύεται.
Είναι λογικό αυτό το φαινόμενο γιατί δεν είναι δυνατόν από μια συζήτηση που έχει χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων να λυθεί ένα τεχνικό πρόβλημα. Πως είναι δυνατόν χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις, κάποιος να επισκευάσει γρήγορα και απλά μια τηλεοπτική συσκευή που έχει βγάλει γενιές τεχνικών ηλεκτρονικών.
Πολλές φορές ένας απλός οπτικός έλεγχος της πλακέτας ή των κολλήσεων δεν φτάνει. Με ένα απλό ωμόμετρο δεν μπορεί να γίνει διάγνωση της βλάβης.
Τελειοφοιτος ηλεκτρονικος ειμαι και εχω αρκετες γνωσεις πανω στα ηλεκτρονικα απλα πανω στις τηλεορασεις δεν εχω σχετικη εμπειρια για αυτο και ζηταω καθοδηγηση.Σιγουρα αμα ειχα εναν παλμογραφο θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.Οποτε με λιγα λογια δεν μπορω να κανω κατι αλλο ετσι?Οπως και να χει ευχαριστω για την βοηθεια.
Μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία της βαθμίδας τροφοδοσίας ώστε να δω οπτικά την κατάσταση της πλακέτας; Έχεις ελέγξει διόδους; (αρχικά κάνε ένα γρήγορο έλεγχο χωρίς να τις ξεκολλήσεις μήπως είναι καμένες, τότε θα βραχυκυκλώνουν. Αν βραχυκυκλώνουν, επειδή μπορεί να υπάρχει κάποια πολύ μικρή αντίσταστη παράλληλα, ξεκόλλησέ τις συγκεκριμένες και έλεγξε αν άγουν και απο τις δύο πλευρές). Επίσης μέτρησες πυκνωτές;
θες να πεις οτι το forum ειναι μονο για επαγγελματιες ; τοτε να ανεφερθει απο τους συντονιστες οποτε οι υπολοιποι να μην γραφουμε εδω μεσα .Αν και δεν νομιζω οτι υσχυει κατι τετοιο και σιγουρα φιλε μου duomax03 κανεις δεν ειναι νομιζω οτι υποχρεωμενος να απαντα σε καθε ερωτηση που γινεται εδω μεσα η κανω λαθος
Δεν είπα κάτι τέτοιο. είναι δυνατόν όμως από μια συζήτηση που έχει χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων να λυθεί ένα τεχνικό πρόβλημα; Πως είναι δυνατόν χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις, κάποιος να επισκευάσει γρήγορα και απλά μια τηλεοπτική συσκευή που έχει βγάλει γενιές τεχνικών ηλεκτρονικών.
Ναι ανέβασε μήπως και φαίνεται κάποιος πυκνωτής φθαρμένος. Μέτρα και τις τάσεις στα σημεία που κύκλωσα. Σαν γείωση χρησιμοποίησε το αρνητικό του μεγάλου πυκνωτή (C805). Σε αυτόν πρέπει να έχεις κάπου στα 300V. Προσοχή μόνο, αν έχει τάση, όταν βγάλεις τη συσκευή απο την πρίζα, βαράει άσχημα.
Συνημμένο Αρχείο 29641