-
ΛΕΥΚΗ ΟΘΟΝΗ LE32R86BD
Γεια σας και χρονια πολλα. Η εν λογω τηλεοραση εχει παρουσιασει λευκη οθονη και φαινεται με πολυ δυσκολια η εικονα πισω απο το λευκο. Βρηκα διαφορες σε τάση πανω στην t_con. Θα παραθεσω εικονες αν ειναι εφικτο. Εχει δει καποιος κατι αντιστοιχο? . Ευχαριστώ
-
As15 ή As19 gamma ic συνήθως εκεί είναι το πρόβλημα αν όλες οι DC τάσεις είναι εντάξει.
-
Φίλε Χρήστο,
καλό απόγευμα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Αν η οθόνη της LE32R86BD είναι η V315B1-LO1 τότε την εικόνα της T-Con Board, μ΄ ενδείξεις για μετρήσεις διαφόρων
τάσεων, μπορείς να τη πάρεις από το site : https://www.eserviceinfo.com/downloadsm/67513/Samsung_.html .
Το Gamma IC : AS15 που σωστά αναφέρει ο φίλος και συνάδελφος Κώστας ν΄ αντικαταστήσεις εφόσον οι τάσεις
που μετράς είναι σύμφωνες μ΄ αυτές που φαίνονται στην υποδεικνυόμενη εικόνα είναι ένα smd IC 4X12pins.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
-
-
Βρηκα αποκλισεις στις τασεις κυριως στ VGL 5.6v το βγάζει αρνητικο-5.6v.ξαι πανωVCM 5.9v το βγάζει 12.3v.
-
Φιλε Δημητρη σ ευχαριστώ το σχεδιο βοηθαει. Ειναι ακριβως η V315B1-LO1. Βρηκα αποκλισεις στα σημεία. Ειδικα στο VGL 5.6v το βγαζει αρνητική - 5.6 v. Και πανω στο VCM 5.9vτο βλεπω 12.3v..Επισης στο Α 24v το βλεπω22. 9v. Και στη διοδοDPM μια μικρη πτωση στη καθοδο. 0.5v. Το Gamma IC : AS15 ακομα δεν το εχω εντοπισει και αν το βρω δεν θα εχω την δυνατοτητα και τα εργαλεια να επεμβω εκει. Αν μπορεις εσυ η ο kstigas αν και εφοσον θελει αλλαγη να κανονισω να σου στειλω την t con?
Σ ευχαριστω οπως και να εχει.
-
Αν εχει θεμα εκει η Gamma IC : AS15 μπορεις να το αλλαξεις? Δεν εχω τα εργαλεια να επεμβω εκει
-
Χρήστο,
το AS15 είναι ένα smd ολοκληρωμένο 4 X 12 pins και θα το βρεις όπως κοιτάς τη T-Con Board από τ΄ επάνω μέρος της στα δεξιά.
Οι τάσεις που μετράς δεν απέχουν πολύ από τις τιμές που δίνει η εικόνα της T-Con Board που κατεβαίνει από το site της eserviceinfo,
πλην της VCM αλλά κι αυτή η διαφορά μπορεί ν΄ οφείλεται στ΄ AS15.
Όσον αφορά τη VGL μήπως μετράς με τους ακροδέκτες του πολυμέτρου με το + ως προς γη ;
Για την αποκόλληση του AS15 πρέπει να διαθέτεις σταθμό θερμού αέρα και σε περίπτωση που ασχολείσαι μ΄ επισκευές ηλεκτρονικών
συσκευών μπορείς να προμηθευτείς έναν αρκετά προσιτής τιμής από τ΄ εμπόριο.
Αν αυτό βέβαια δεν είναι επιλογή σου, μπορείς να στείλεις ένα p.m. για να συνεννοηθούμε στην εύρεση κάποιας λύσης.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
-
Δημήτρη είναι πολυ μικρα για εμένα τα smd. Μονο εμπειρεία έχω με απλό κολλητήρι και την αναρόφησή (τελευταία δυσκολεύομαι και με αυτό:saad:) και με απλό πολύμετρο και επιλεγμένες βλάβες που είμαι σίγουρος . Το IC AS15 επιτέλους το είδα. Μέτρησα πάλι στο VGL είναι αρνητική εκεί . θα σου στέιλω p.m εντός της εβδομάδας
Να είσαι καλά Δημήτρη.