-
Turbo x Firmware
καλησπερα στην ομαδα εχω μια turbo x 32αρα me mainboard 17mb140 και πανελ ves315wndl-2d-n23
μετροντας το τροφοδοτικο στα led περνω ταση περιπου 60 βολτ και πεφτει στα 41
μετρησα τα Led με το πολυμετρο και αναβουν ολα η τηλ δεν αναβει μονο το κοκκινο λαμπακι αναβοσβηνει 14 φορες
και δεν εχω κατι οταν φωτιζω να δω μηπως εχω εικονα οποτε εχω καταληξει οτι ειναι το firmware ξερετε που μπορω να το βρω
ευχαριστω εκ τον προτερον
-
Νίκο καλημέρα. Έχω firmware για VESTEL με ακριβώς το ίδιο πανελ με το δικό σου αλλά για mobo 17MB110P. Θέλεις να στο στείλω να δοκιμάσεις;;
-
Φίλε Νίκο,
το ότι μετράς περίπου 60VD.C. στην έξοδο προς τον οπίσθιο φωτισμό κι αυτή η τάση πέφτει στα 41VD.C.
δείχνει πρώτιστα πρόβλημα στα LED΄s strips τ΄ οποία για να μετρηθούν σωστά (κι όχι ένα - ένα με το πολύμετρο),
χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις LED TESTER.
Είναι πολύ πιθανό ν΄ υπάρχει(ουν) LED(΄s) που υπολειτουργούν (τείνουν προς πλήρη αποκοπή) και δημιουργούν
τ΄ υποφαινόμενο πρόβλημα.
Για το F_W σε κάθε περίπτωση που αναζητάς καλό είναι να το ψάξεις με βάση το μοντέλο της TURBO-X αλλά εφόσον
έχεις τη M.B. & το panel καλό είναι να ψάξεις και με βάση το τύπο της SPI FLASH (είναι π.χ. το MX25L512 που δίνεται
στο Service Manual ;).
Από την ιστοσελίδα : https://www.mediafire.com/file/z4che...TIONS.rar/file
κατεβαίνουν F_W για την Main Board : 17MB140 και το panel VES315WNDL κι ένα εξ αυτών αφορά την SPI
FLASH (U12) : MX25L12805.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
-
Τσέκαρε τις Smd αντιστάσεις κοντά στο optocupler που ελέγχει τις dc τάσεις που παράγει το τροφοδοτικό στο δευτερεύον τμήμα του,καθώς και ένα smd TL431 που οδηγεί το optocupler, εχει τύχει να έχουμε καμένες αντιστάσεις λόγω βραχυκυκλώματος της Διόδου TL431 και το τροφοδοτικό να ρίχνει κάποιες απο τις τάσεις αυτές στο ελάχιστο. Πιθανόν να μήν ξεκινά καθόλου η τηλεόραση λόγω χαμηλών τάσεων στην main. Καλό βράδυ