Ξ*ΞΞ₯ΞΞ€ΞΞ‘ΞΞ BRANDT WTE 1271K ΞΞΞ ΞΞΞΞΞΞΞΠΣΩΣ΀Ξ
Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά!
Έχω ένα πλυντηριο BRANDT WTE 1271K type L 10E και ενώ λειτουργούσε κανονικά, προχθές δοκίμασα να το βάλω μπρος αλλά δεν ξεκινούσε. Η οθόνη άναβε κανινικά και ακούγονταν ένα θόρυβος σαν από την αντλία. Το έβαλα σε OFF θέση και αποσύνδεσα την παροχή του νερού όπου έλεγξα το φίλτρο μήπως και είχε βουλώσει οπότε δεν θα τράβαγε νερό. Το φίλτρο ήταν καθαρό. Ξανασύνδεσα το νερό και με τη τη νέα προσπάθεια, μόλις πάτησα το διακόπτη ΟΝ/OFF έσβυσε ή οθόνη ενώ εξακολουθουσε να ακούγεται ο θόρυβος. Ψάχνοντας είδα ότι λειτουργούσε η αντλία που βγάζει τα νερά συνεχώς. Πλέον χωρίς οθόνη ότι και να έκανα, με το που το τροφοδοτώ με ρεύμα η αντλία αδειάσματος λειτουργεί ενώ δεν έχω οθονη. Το ανοιξα το πίσω και τα πλαϊνά καλύματα, έλεγξα με πολύμετρο αν παίρνει ρεύμα η πλακέτα και είδα ότι τροφοδοτείται σε διάφορα σημεία αλλά το display που παίρνει από χωριστή πλακέτα δεν ανάβει με τίποτα. Έκανα ένα οπτικό έλεγχο μήπως κάποιο καλώδιο έχει αποσυνδεθεί ή μήπως κάποιο σωληνάκι έχει φύγει και τα βλέπω όλα κανονικά. Επειδή δεν έχω το κυκλωματικό του σχέδιο, δεν μπορώ να ψάξω συγκεκριμένα ώστε να εντοπίσω τη βλάβη. Είμαι πολύ παλιός ηλεκτρολόγος και ηλεκτρονικός με πείρα σε επισκευές ηλεκτρονικών αλλά και ηλεκτρικών συσκευών, διαθέτω όργανα αλλά και εργαλεία ακόμη και επισκευής της πλακέτας αλλά χωρίς το σχέδιο (schematic) δεν μπορώ να εντοπίσω τη βλάβη. Μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει?
Ευχαριστώ πολύ.