Πρόβλημα με θόρυβο στην τριχοειδή σωλήνα
Γεια σας.
Θέλω να ρωτήσω ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με ένα ψυγείο Samsung. Μετά από βλάβη που παρουσίασε η αντίσταση απόψυξης έγινε αναζήτηση του ανταλλακτικού. Μετά από αναζήτηση στο επίσημο service βρέθηκε ότι η συγκεκριμένη αντίσταση πάει μαζί με το στοιχείο της ψύξης. Μετά από αρκετό ψάξιμο βρέθηκε μόνη της η αντίσταση με κάποιες μικροδιαφορές. Κατά το βγάλσιμο της παλιάς αντίστασης (η αντίσταση αγκαλιάζει αριστερά και δεξιά το στοιχείο και διασχίζει και το σκαφακι αποχέτευσης) και προσπάθεια προσαρμογής της νέας αντίστασης, κόπηκε η μια σωληνιτσα του στοιχείου. Εν συνεχεία αφαιρέθηκε τμήμα της μόνωσης στο πίσω μέρος του ψυγείο και επανακόλληθηκαν τα σωληνάκια (προσθέθηκε νέα χαλκοσωλήνα). Έγινε πολύ καλό κενό, μπήκε η σωστή ποσότητα ψυκτικού υγρού (R600a) βάση κατασκευαστή και ξεκίνησε η λειτουργία του. Η ψύξη είναι ικανοποιητική αλλά παρατήρησα τα εξής θέματα :
1. Σε τμήμα της τριχοειδους σωλήνας εκεί που ξεκινάει η εκτόνωση , κάνει έναν επαναλαμβανόμενο θόρυβο σαν βράσιμο.
Να σημειώσω ότι η κόλληση έγινε κοντά στο σημείο που ξεκινάει η τριχοειδης σωλήνα
2. Έχω την εντύπωση ότι όταν ξεκινάει το κομπρεσέρ, όταν ανέβει κάποια στιγμή η θερμοκρασία, μέχρι να ξανακοψει λειτουργεί περισσότερη ώρα από το συνηθισμένο
3. Στο πλαϊνό του ψυγείου εκεί που περνάει η ζέστη σωλήνα του κυκλώματος έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ πιο ζεστή η θερμοκρασία σε σύγκριση με πριν από την επισκευή.
Να συμπληρώσω ότι τα αμπέρ λειτουργίας είναι φυσιολογικά . Επίσης σχετικά με τον θόρυβο, είχα αφήσει ανοιχτή την τρύπα που άνοιξα στην μονωση του ψυγείου για να γίνουν οι κολλήσεις και είχα την εντύπωση ότι ο θόρυβος αυτος του βρασιμου είχε να κάνει με το ότι δεν είχα κλείσει την τρύπα. Χθες την έκλεισα με αφρό πολυουρεθάνης μπας και σταματήσει. Προς στιγμή φάνηκε ότι διορθώθηκε αλλά πάλι άρχισε το επαναλαμβανόμενο και διακοπτωμενο βράσιμο με παύσεις 2-3 δευτερόλεπτα ενδιάμεσα.
Είναι ένας γρίφος χωρίς λύση μέχρι στιγμής.
Υπόνοιες ότι ίσως έχει βουλώσει ελαφρώς το τριχοειδες σωληνάκι κατά την διαδικασία οξυγονοκόλλησης αλλά μου φαίνεται απίθανο. Διστάζω λίγο να κόψω το τριχοειδες και να το κολλήσω με την υπόλοιπη σωλήνα εξ αρχής φοβούμενος ότι θα μπλέξω. Για την ώρα λειτουργεί έτσι.