6 Συνημμένο(α)
samsung UE32D5500 boot loop
Καλησπέρα σε όλους
είμαι στην φάση επισκευής μιας τηλεόρασης samsung UE32D5500 η οποία κάνει boot loop εμφανίζει το λογότυπο σβήνει και πάλι από την αρχή
κατευθείαν λέω μαλών θέλει επαναπρογραμματισμό το bios αλλά δεν κοιτάς και το τροφοδοτικό μπας και κόβει από κει , βγάζοντας το τροφοδοτικό και δοκιμάζοντας να τροφοδοτήσω κάποια δικά μου πράγματα τόσο από το rail τον 12v όσο και από το rail των 5v κατέληξα πως δεν είναι θέμα τροφοδοσίας
οπότε ήμουν πεπεισμένος ότι πρέπει να πρόγραμματιστεί το bios (αν το λέω σωστά) ψάχνοντας την μητρική βρήκα το bus header και ένα 8pin smd chip που είναι το eeprom μιας και προγραμματιστής δεν υπάρχει διάβασα πως με γεφύρωμα του reset pin στο gnd πως ίσος γίνει κάτι το δοκίμασα αλλά τίποτα
μετά με λίγο googling όλοι λέγαν πως φταίει το chip με κωδικό K9GAG08U0E (nand chip έχει σχέση με τις πύλες άραγε) από όσο είδα είναι και αυτό προγραμματιζόμενο και υπάρχει στο ebay προγραμματισμένο
εσείς τι πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει; έχει επισκευάσει κανείς αυτή την τηλεόραση; σε περίπτωση που φταίει το nand chip έχει αγοράσει κανείς προγραμματισμένο από ebay αυτά είναι γνήσια τι ακριβώς γίνετε τα πουλάει η samsung; μου φαίνεται περίεργο ή είναι "αντίγραφα"
γενικά με ενδιαφέρει να μάθω πιο πολύ από αυτή την επισκευή και όχι να επισκευάσω την τηλεόραση αν έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη ας μου εξηγήσει περίπου τι κάνουν αυτά τα chip πως "χάθηκε" το firmware και πως αντιμετωπίζουμε μια βλάβη αυτής της μορφής δηλαδή τι κάνουν τα βασικά chip κλπ
Συνημμένο Αρχείο 47276Συνημμένο Αρχείο 47281Συνημμένο Αρχείο 47278Συνημμένο Αρχείο 47279Συνημμένο Αρχείο 47277
σάς ευχαριστώ πολύ καλό Πάσχα και καλή ανάσταση