1 Συνημμένο(α)
Ένας ηλιακός για δύο ορόφους.
Χαίρετε.
Το πατρικό της γυναίκας μου στο χωριό είναι ισόγειο + όροφος.
Στο όροφο μένουν τα πεθερικά μου ενώ το ισόγειο το έφτιαξαν πρόπερσι και πλέον μένουμε εμείς όταν πηγαίνουμε .
Αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα.
Στην ταράτσα υπάρχει ηλιακός (Μαλτέζος) ο οποίος έχει τα χρονάκια του μεν αλλά είναι κανόνι. Τριπλής.
Δεν είναι συνδεμένος απευθείας στο δίκτυο αλλά παίρνει νερό από ντεπόζιτο που παίζει και το ρόλο εφεδρείας διότι γίνονται διακοπές.
Το κρύο νερό έρχεται μέσω ρυθμιστή πίεσης από το δίκτυο αλλά υπάρχει διαφορά στην πίεση ζεστού και κρύου.
Από αυτόν το ηλιακό παίρνουν ζεστό νερό και τα δύο διαμερίσματα,αφού για λίγες μέρες το χρόνο είπαμε να μην βάλουμε δεύτερο ηλιακό για το ισόγειο.
Όμως όταν γίνεται χρήση ζεστού νερού στον όροφο στο ισόγειο δεν τρέχει ούτε σταγόνα. Μάλιστα κάποιες φορές ακόμα και όταν σταματάνε να χρησιμοποιούν ζεστό νερό πάνω, πρέπει οι κάτω βρύσες να μείνουν ανοικτές για 10 λεπτά για να αρχίσει να τρέχει ζεστό.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι εμφανίζονται εναλλαγές ζεστού-κρύου στο μπάνιο του ισογείου όταν ανοιχτεί η αναμεικτική της μπανιέρας.
Αυτό μετά από λίγο σταματάει αλλά ειδικά τον Χειμώνα είναι πολύ εκνευριστικό. Ίσως βέβαια να ευθύνονται και τα διαλυμένα armaflex.
Η εγκατάσταση στην ταράτσα φαίνεται στο σχήμα. Οι σωλήνες που πάνε στον όροφο είναι οι παλιές κλασικές σιδερένιες δεκαετίας 70-80 ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι οι μαύρες πολυαιθυλενίου με ρακόρ.
Όλες έχουν την ίδια διατομή ακόμα και αυτή που έρχεται από την εξαγωγή του ηλιακού.
Όλη η εγκατάσταση φαίνεται στο σχήμα .
Εντύπωση μου έχει κάνει μια κατακόρυφη σωλήνα που συνδέεται στο δίκτυο του ζεστού (σημείο 4) και φτάνει σε ύψος πάνω από το ντεπόζιτο
Ο υδραυλικός των πεθερικών μου (που έχει κάνει και την εγκατάσταση) τους λέει ότι δεν υπάρχει λύση παρά μόνο εγκατάσταση δεύτερου ηλιακού ή έστω ηλεκτρικού θερμοσίφωνα.
Εγώ δεν τον έχω συναντήσει, πάντως τα πεθερικά μου έχουν πειστεί.
Είναι όμως πράγματι έτσι ;
Μήπως αλλαγή στη διατομή που φέρνει το ζεστό από τον ηλιακό θα άλλαζε κάτι;