-
Τροφοδοτικό υπολογιστή
Καλησπερα στην παρέα μου φέρανε ένα τροφοδοτικό υπολογιστή που δε δουλευε.το άνοιξα και είχε φουσκωμένο πυκνωτη και καμένη ασφάλεια. Ο πυκνωτής εξομάλυνσης είναι 420v 390μf. Πέρασα από Βενιέρη και είχε μόνο 330 και 470 μf.ξερει κάνεις να μου πει αν θα δημιουργήσουν πρόβλημα τα 330 η τα 470? Ή καλύτερα να ψάξω τον ίδιο.?
-
Πάρε αυτόν με τιμή 470 μF. Η παραπάνω χωρητικότητα δεν κάνει κακό. Ίσα ίσα...Δες και τα volt σου όμως να είναι τα ίδια με αυτά που φορούσε...
-
Καμένος πυκνωτής και ασφάλεια μόνο?? Τυχερός.
-
Εγυνε. ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Στα volt έχει τα σωστά τα μf διαφερανε. Φίλε Δημήτρη αν δε προκυψει τίποτα αλά πιστεύω ότι θα ειμαι τυχερός...
-
Για καλό και για κακό τσέκαρε και τα τρανζίστορ του και τις διόδους.. Πολλές φορές κάποια απ' αυτά τα φτύνει και καίει και την ασφάλεια και όχι τόσο οι πυκνωτές..
-
-
καλλησπερα σημερα βρηκα χρονο και εκατσα και το εψαξα. οι γεφυρες καλες. καμενη(βραχυκυκλωμενη) μια διοδος βιδομενη σε ψυκτρα, βραχυκυκλωμενη βατικη αντισταση. και ακομα μου χτυπαει βραχυκυκλωμα που μαλον ειναι σε μια βατικη που δεν προλαβα να βγαλω για να μετρισω.
μηπως μπορουμε να βρουμε το σχεδιο για να με βοηθησει στο ψαξιμο? το τροφοδοτικο ειναι το zalman zm600-hp. ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια.
-
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει που ψάχνω να δω τι είναι τα κυκλομενα εξαρτήματα?
Q13,Q14https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4e5b7ac96a.jpg
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν γράφουνε κάτι πάνω.. και ακόμα καλύτερα άμα βρήσκαμε σχιματικο
-
SMD transistor είναι.Αν έχεις μεγεθυντικό φακό με φως μπορεί να δεις κάτι.Ο φωτισμός υπό γωνία και με ισχυρό φως.