-
1 Συνημμένο(α)
FR-320 χωρίς ψύξη
Καλησπέρα. Της πεθεράς μου το ψυγείο είναι τελείως ζεστό (και στην κατάψυξη), και με ένδειξη "warm". Αυτό που είδα είναι ότι το μοτέρ έκαιγε (πάνω από δύο sec δεν μπορούσα να αφήσω το χέρι μου επάνω). Το άφησα να κρυώσει για περίπου μία ώρα (δεν ήταν τόσο καυτό τότε, αλλά ήταν ζεστό και πάλι), το έβαλα στην μπρίζα, αλλά δεν έκανε καμία κίνηση, παρά το γεγονός ότι το relay ενεργοποιόταν (και φυσικά μετρούσα 230V στη φίσα του). Από αυτά που έχω διαβάσει σε διάφορα θέματα εδώ καταλήγω:
1. Σε καμένο μοτέρ
2. Σε έλλειψη υγρών
Υποθέτω σωστά, ή υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κοιτάξω και μου ξέφυγε ???
Και μια δεύτερη (ήσσονος σημασίας) ερώτηση. Το σχέδιο που δημοσιεύεται στο manual, διαφέρει σε σχέση με αυτό που ήταν κολλημένο επάνω στο ψυγείο
Συνημμένο Αρχείο 43171
(Συγνώμη για τη φωτό, αλλά στο κινητό έδειχνε καλύτερα)
Γιατί γίνεται αυτό ???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
-
Ανδρεα το ψυγειο αυτο ειχε βγει σε απλο με χρονοδιακοπτη και σε ηλεκτρονικο οπως το δικοσου,γιαυτο και τα σχεδια εχουν διαφορα.
Οσο αφορα τη βλαβη απο τη στιγμη που εχεις 220v στο μοτερ 2 ειναι οι αιτιες
1-χαλασμενο μοτερ
2-χαλασμενο ρελε εκινησεως στο μοτερ (ptc device).
Συνηθως χαλαει το ρελε λογο εντονου τρεμουλου που βγαζουν αυτα τα μοτερ.Βγαλτο και δες αν εγηνε σαν κουδουνηστρα.Αν το κουνας και ακουγεται σαν να εχει πετραδακια μεσα τοτε εχει σπασει στο εσωτερικο και δεν βαζει το βοηθητικο τυληγμα του μοτερ γιαυτο και δεν ξεκιναει
-
Σάκη καλησπέρα. Έχω νεότερα. Το έβαλε η πεθερά μου στην μπρίζα και είπε ότι δούλευε. Πήγα εκεί περίπου μισή ώρα αργότερα, αλλά δεν λειτουργούσε, και στην αφή ήταν και πάλι ζεστό. Αυτό το relay στο οποίο αναφέρεσαι που βρίσκεται ??? Δεν είναι επάνω στην πλακέτα ??? Γιατί εάν είναι πάνω στην πλακέτα, το είδα και είναι καλό ...
-
1 Συνημμένο(α)
Το ρελε ειναι μεσα στο κουτι του μοτερ.Μεσα στο κουτι εχει ενα θερμικο οπου παει το ενα απο τα δυο καλωδια και ενα ρελε που παει το αλλο καλωδιο.Εφοσον το μοτερ πηρε μπρος η βλαβη ειναι μαλλον στο ρελε και θα ξανασταμστησει.Καλο θα ειναι να το αλαξεις γιατι αμα το μοτερ παραζοριστει θα παθει ζημια.Απο τα δυο εξαρτηματα που εχει το κουτι το ρελε ειναι αυτο πιθανοτατα ιδιο με αυτο Συνημμένο Αρχείο 43172
-
1 Συνημμένο(α)
Είναι αυτό που φαίνεται εδώ αριστερά του μοτέρ στη φωτογραφία ???
Συνημμένο Αρχείο 43173
-
Το ρελε βρισκεται μεσα στο μαυρο πλαστικο κουτι που εχει αριστερα του μοτερ και μπαινουν μεσα το μαυρο και πρασινο καλωδιο
-
Να φανταστείς ότι έφτασα μέχρι εκεί το μεσημέρι. Έβγαλα το μαύρι κέλυφος, έβγαλα ένα άλλο πλαστικό, αλλά θεώρησα ότι δεν έχει παραμέσα ...
-
Εβγαλες το καπακι και δεν ειδες οτι τα καλωδια κουμπωνουν πανω σε δυο εξαρτηματα???Εφτασες στην πηγη και δεν ειδες το νερο.:hammer:
-
4 Συνημμένο(α)
Όντως θέλω ξύλο, αλλά όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια (που λένε και στο χωριό μου). Ξαναπήγα και το ξήλωσα. Όντως το ένα κομάτι κάνει σαν κουδουνίστρα. Το δε άλλο έχει ψιλοφουσκωμένο κέλυφος και μυρίζει καμένο. Αυτά πως πάνε όμως ??? Σαν σετ ή το καθένα ξεχωριστά ??? Επίσης, η εύλογη ερώτηση είναι, "θα το βρω, ή θα τρέχω" ???
Συνημμένο Αρχείο 43174Συνημμένο Αρχείο 43175Συνημμένο Αρχείο 43176Συνημμένο Αρχείο 43177
-
Υπαρχουν ξεχωριστα και θα τα βρεις σε καταστηματα ανταλακτικων ηλεκτρικων συσκευων.Μπορει να μην βρεις ακριβως το ιδιο ρελε αλλα δεν πειραζει.Θερμικο θα βρεις το ιδιο.Αν σε ρωτησουν τι μοτερ φοραει το ψυγειο να πεις 1/4 του ιππου.Αν δεν ξαναμπει η θηκη που εχει αριστερα της τεταρτης φοτο λογο διαφορετικου ρελε δεν πειραζει μπορεις να τα βαλεις μονα τους