-
5 Συνημμένο(α)
Δεν λειτουργεί
Έχω ένα Fujitsu 9000btu κ πριν από 5 μέρες σταμάτησε να λειτουργει. Δεν δουλεύει ούτε ο εσωτερικός ανεμιστήρας.
Τροφοδοσία φθάνει κανονικά στην πλακέτα και η εσωτερική ασφάλεια δεν έχει καεί, δοκίμασα κ κάποιες κολλήσεις αλλα τίποτα.
Λογικά η βλάβη είναι στην πλακέτα, τι άλλο μπορώ να κάνω?Συνημμένο Αρχείο 42185Συνημμένο Αρχείο 42186Συνημμένο Αρχείο 42187Συνημμένο Αρχείο 42188
Επίσης παρατήρησα ότι το ρευμά φτάνει μέχρι το ένα άκρο της R60Συνημμένο Αρχείο 42189
μήπως είναι καμένη?
-
Ε ναι λογικα αυτο ειναι..Η αντισταση αυτη ειναι 2.24Ω εσυ αν βαλεις το πολυμετρο στην θεση ωμ επανω στην αντισταση δεν θα δειξει τιποτα.
Εκτος τασης ετσι;
Τωρα αν εχει βραχυκυκλωσει κατι αλλο μπορεις να κανεις το εξης: Αν πραγματι ειναι καμενη βαλε στα ακρα της ενα καλωδιο διπολικο στο αλλο ακο του οποιου θα βαλεις ενα ντουι με μια λαμπα πυρακτωσης ας πουμε 50W.
Καντο αυτο δωσε ταση και δες αν αναβει η λαμπα.
-
Όχι φίλε μου, δεν είναι καμμένη. Η R60 είναι η αντίσταση εκφορτίσεως του C1 και είναι 220 ή 330kΩ (δεν μπορώ να καταλάβω από τα χρώματα στη φωτο αν οι λουρίδες είναι κόκκινες ή πορτοκαλί) και φυσικά είναι συνδεδεμένη μεταξύ φάσης και ουδετέρου. Αν λοιπόν εσύ έκανες τον έλεγχο με κάποιο δοκιμαστικό κατσαβίδι ("Επίσης παρατήρησα ότι το ρευμά φτάνει μέχρι το ένα άκρο της R60"), και αγνοώντας το μπέρδεμα μεταξύ τάσης και ρεύματος, αυτό που είδες είναι φυσιολογικό. Πρέπει να δεις αν το παλμοτροφοδοτικό της πλακέτας δίνει τάση στην έξοδό του. Αν το IC6 είναι 7805, είδες αν έχεις 12V πριν και 5V μετά από αυτό; Προσοχή διότι στο κύκλωμα του τροφοδοτικού έχει επικίνδυνες τάσεις. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Αν νομίζεις ότι δεν το έχεις, ζήτα βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο.
-
^Filman: Απορω που ειδα εγω οτι ειναι 2.24ωμ.. Εβαλα τα χρωματα κατευθειαν εδω http://www.digikey.gr/en/resources/c...or-code-5-band χωρις να τα προσεξω..
Αληθεια γιατι βγαζει το σαιτ αυτη την(οτι ναναι.. ) τιμη;
-
φίλε μου κοίταξε την f2 2,5Α εάν είναι καμμένη.
-
-
είδε την f1.την f2 την είδε; η συγκεκριμένη πλακέτα έχει δύο ασφάλειες.
-
Στη θέση της F2 βλέπω να έχει ένα κομμάτι σύρμα (γεφύρωμα)
-
αντί ασφάλεια είδα ότι έχει σύρμα. Οπότε το ποιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα το μοτέρ του ανεμιστήρα.
-
Καλά, μην νομίζεις, κι εγώ το σύρμα το είδα αφού και είπες εσύ για την F2. Τέλωσπάντων, στο πρώτο μήνυμα λέει ότι δεν δουλεύει ούτε ο εσωτερικός ανεμιστήρας, δεν μας είπε όμως αν ανάβει κάποιο LED πάνω στο μηχάνημα ή αν ακούγεται το buzzer της μονάδας πατώντας κουμπιά στο R/C. Αν δεν συμβαίνει τίποτα απ' αυτά θέλει κοίταγμα το τροφοδοτικό.