Έχω το εξής πρόβλημα. Η οθόνη αναβοσβήνει και τα windows φαίνονται αμυδρά από πίσω.
Αλλάχθηκαν δύο οθόνες καινούργιες και καλωδιοταινία αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Σε εξωτερική οθόνη μέσω vga δείχνει κανονικά.
Οι οθόνες είναι led.
Printable View
Έχω το εξής πρόβλημα. Η οθόνη αναβοσβήνει και τα windows φαίνονται αμυδρά από πίσω.
Αλλάχθηκαν δύο οθόνες καινούργιες και καλωδιοταινία αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Σε εξωτερική οθόνη μέσω vga δείχνει κανονικά.
Οι οθόνες είναι led.
Πολλά μπορεί να είναι. Μπορεί SIO, μπορεί επεξεργαστής, μπορεί και κάποιο smd στο κύκλωμα του lvds.
Προφανώς απ' ότι αντιλαμβάνομαι δεν υπάρχει inverter αλλά κάπου στη μητρική υπάρχει ένα κύκλωμα που τροφοδοτεί τα led της οθόνης. Αυτό εννοείς;
Ο επεξεργαστής γιατί να φταίει;
Τι είναι το SIO;
Την δουλειά της GPU την κάνει ο επεξεργαστής. Ο SIO (EC controller) γνωστός στους περισσότερους ως keyboard controller στέλνει και αυτός κάποια σήματα στο lvds κύκλωμα για την ρύθμιση της φωτεινότητα των led του panel.
Αδάμ την ΖΕ7 φοράει, αν δεν κάνω λάθος?
Ναι, την ΖΕ7
^^^ οπότε, όπως πολύ σωστά προείπε ο Αδάμ, το CPU και το SIO μπορεί να είναι βασικοί ύποπτοι, αφού βλέποντας το σχέδιο το LVDS section του CPU ασχολείτο με τα σήματα PWM,Backlight και Power. Επίσης βλέπω, ότι στο power του LCD και στο Backlight μεσολαβούν δυο AND πύλες, οπότε το άνοιγμα, η εξέταση και ο έλεγχος είναι απαραίτητα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά μου είναι δύσκολο να ελέγξω AND πύλες κλπ. Οπότε προχωράω σε αλλαγή M/B ; ή λέτε να βοηθήσει κανένα reflow;
Από ότι θυμάμαι το κόστος του board είναι πολύ προσιτό. Θα έλεγα μην το παιδεύεις.