6 Συνημμένο(α)
Grundig Davio 21 T 55-4501/5 Text(CRT)Αν την κλείσω απο τον διακόπτη μετά δεν ανοίγει
Καλησπέρα σας ! Έχω μια μικρή crt tv "Grundig 21" αγορασμένη το 2007.. To 2009 κάποια στιγμή την κλείσαμε απο τον διακόπτη και μετά δεν άναβε το standby (λεντακι) και φυσικά ούτε η τηλεόραση.. Εγώ νόμισα οτι θα ήταν κανας μετασχηματιστής υψηλής , τελικά ήρθε τεχνικός και μας είπε οτι η τηλεόραση είναι για πέταμα και δεν αξίζει να φτιαχτεί γιατί δεν βρίσκονται ανταλλακτικά..
Την επόμενη μέρα την έβαλα στην πρίζα και άναψε το λεντάκι (standby) , και μετά με το τηλεκοντρολ άνoιξε και η τηλεόραση ! Απο τότε μέχρι και σήμερα η τηλεόραση λειτουργεί κανονικά.
Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής ..
Όταν κλείσουμε την tv απο τον διακόπτη ή αν γίνει διακοπή ρεύματος η τηλεόραση μετά δεν ανοίγει και πρέπει να βγει το καλώδιο απο την πρίζα και να μείνει εκτός ρεύματος για 4-6 ώρες.. Μετά μόλις βάλουμε την πρίζα στο ρεύμα, ανάβει το λεντάκι και η τηλεοραση κανονικα.. Πριν μια βδομάδα όμως που έγινε διακοπή ρεύματος η τηλεόραση μετά βγήκε off. Άνοιξα το καπάκι προχθές να δώ αν έχει φουσκωμένους ηλεκτολυτικούς πυκνωτές αλλα δεν βλέπω κάτι περίεργο και γενικά κάτι καμένο..Τσέκαρα την ασφάλεια και είναι οκ.. Ο διακόπτης όταν τον πατάω στέλνει ρεύμα κανονικά μέσα στο κύκλωμα. Σήμερα το μεσημέρι ζέστανα την πλακέτα με ένα πιστολάκι μαλλιών για κανα 2 λεπτά και μετά μόλις την έβαλα στην πρίζα η τηλεόραση άνοιξε ! αλλά όταν την έβγαλα απο το ρεύμα και πήγα να την ξανα ανοίξω δεν άνοιξε πάλι. (ούτε το standby..τίποτα..) Νομίζω οτι η συχνή περίπτωση βλάβης των τηλεοράσεων crt που είναι στον μετασχηματιστή υψηλης δεν πρέπει να με απασχολεί.. Μήπως να ανοίξω το προστατευτικό καπάκι κάτω απο την πλακέτα και να δώ για καμια ψυχρή κόλληση ? Να είναι χαλασμένος κάποιος ηλεκτρολυτικός που δεν φαίνεται ?
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες.. Ευχαριστώ πολύ !